Лошото време удря туризма ни: Руснаците в Турция, българите в Гърция

Почиващите идвали най-вече за уикендите
193

Туристическият сезон ще бъде слаб заради дъждовете, опасяват се заети в сектора на юг от Бургас.

Хората с бизнес по морето коментират, че постоянният турист липсва, а почиващите идват основно през уикенда.

"Руснаците им направиха безплатни визи и са в Турция, българите са в Гърция, няма кого да чакаме", коментират хотелиери.

Липсата на български туристи обаче се компенсира от туристи от Западна Европа, които така или иначе имат резервации, предаде Bulgaria ON AIR.

През август се очакват близо 2 млн. туристи по родното Черноморие, а надеждите са за хубаво време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
9
 
16
 
! Отговори
Препатил преди 5 години
В Гърция еднинствената разлика е, че има пътища, по-любезни са и са чисти морето и плажовете. Което само по себе си не е малко, но като цени не е по-различно от тук. Бяхме там 4 души и за една ядене в малко ресторантче не сме се разминали с по-малко от 60 евро.... така че рекламата, че е било по-евтино е за някой, който още не е ходил. Като прибавим и че постоянно си нащрек като караш къде спираш и с колко караш....
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 91Ако ви няма ще има пък друг или други. Не се надувай. Не си незаменим нито ти нито "вашата фирма".
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция има май най-голямата крайбрежна ивица на Черно море, но реално там нямат нито един курорт. Те не го смятат това за годно за курорти. А и фактът, е нито една световна знаменитост не ходи на Черно море е красноречив. Бяло море е известно. Не случайно всички знаменитости ходят на о. Миконос и о. Санторини.
94
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По черноморието хотелите и условията са за пример.Ходих на Пиаца Навона и коментирахме с жена ми че трябвя да дойдат в България да се научат да правят пица. Просто Софиянци едва сега им се отварят очите и естествено искат да видят нещо чуждо. Отделно разстоянието до Гърция е по-кратко. Магистрала до Варна няма. А и комплексарщината си казва думата. Къде е да кажеш че си бил в Гърция, къде да кажеш че си бил на Тома между Созопол и Приморско.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 91 Извинявай бе господин софийска фирма ...добре че си ти че ще умрем :) Ами кой ти купува продукта на фирмата бе лешник ? Ако не влизат пари и валута , кой щи купува нещата. Всяка голяма верига продава всички необходимо едвали икономиката ни зависи от твоята фирма на поляната и то търговска:)
92
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От българското черноморие имам много лоши спомени , като малък винаги съм се разболявал от мърсотията , канализацията отива в морето .. После като ученик отидохме на лагер хотел в Несебер - минаваха разни фирми подкупиха учителката да ни кара на дискотека да се напиваме на дискотеката попелях половината си пари после карах на фотосинтеза.
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ВОДАТА Е ЕДНА И СЪЩА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ,ВСЕ ТОПЛО КАТО ЧАЙ БЕЗВЪЛНИСТО БЛАТО ОТ КОЕТО ИЗЛИЗАШ С ЕДИН ТОН СОЛ ПО ТЯЛОТО,АМА РЕКЛАМА ДО БОГА!!Неслучайно българското черноморие се препоръчва ЗА СЕМЕЙСТВА С МАЛКИ ДЕЦА ЗАЩОТО НЕ Е 50 градуса НА СЛЪНЦЕ И ВОДАТА Е ПРИЯТНО ТОПЛА А НЕ ТОПЪЛ ЧАЙ.Иначе има резултат от ходенето на белото море от бълга..раците ПОЧНАХА СЕВЕРОИЗТОЧНИТЕ гръцки селяни ДА СИ БОЯДИСВАТ СТАИТЕ ЧЕ ОТ МУХЪЛ НЕ СЕ ДИШАШЕ.Пуста българска прос..тия и нихилизъм.
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛУ-ПО-СТИ!!!СЕЗОНЪТ ЩЕ БЪДЕ РЕКОРДЕН.КОЙТО Е СТРОИЛ ЗА РУСНАЦИ ДА СИ БЕРЕ ГАЙЛЕТО.Отново някакви капацитети говорят от името на целия отрасъл защото техните хотели не били пълни,аре марш.Темата за българите в Гърция просто не искам да я зачеквам че ще стане мазало,но не мога да се въздържа.Вчера едно лай,,о софийско съжали че Струма магистралата няма да е готова до октомври защото той имал традиция юни и октомври да ходел в Гърция и не искал "ШИРПОТРЕБАТА НА ТУРЦИЯ"ТЪ.ПАНАР,ВОДАТА Е ЕДНА И СЪЩА
89
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде накъде ще ми искат 10-20лв. за шезлог .. Няма да ходя на българското черноморие..
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На квартира не съм ходил от студент.Говоря ти за стандартен3звезден хотел, а не за няколко 5звездни хотела.И не плюя по всичко българско, а искам всичко българско да е ок.Явно имаш двоен стандарт.И с квартирите по-внимателно.Има доста добри и хазяите явно цнаят как да го направят...
87
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София какво била правила?Ами само нашата фирма снабдява цяла България с определени видове стоки. Ако ни няма1. Няма да имаме складове в по-големите български градове, т. е. по-малко работни места в провинцията.2. Няма да може да се бръснете, да се перете и т. н., тъй като продуктите, които внасяме за цяла България са много.3. Няма да има и срещу кого да злобеете.4. Няма да има къде да идвате да работите и да подбивате заплатите, защото вие сте готови и без пари да работите, ама в София...
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 87По плоско обяснение не можа да измислиш. Аз не съм казал, че малък хотел неможе да е качествен. Ами ти плюеш всичко българско с общ знаменател. Това че си отишъл на евтина квартира или кръчма , не означава че туризма ни е лош. И да харчиш по всички Българи работещи там. На златни си бил в мечтите си на хотел :)) Ако си бил щеше да знаеш, куде е стандарта. Те Германците не са прости да идват тук ...повече от тебе познават света.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня ден исахте, че Ангелковата рекла че има ръст и рекорд и супер и мега и още пруценти... Сега на кое тряа верваме ?
84
0
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 5 години
До Анонимен 86Абе не е точно така, но както се движат цените скоро може и да стане
83
1
 
14
 
! Отговори
До 82 преди 5 години
До Анонимен 82Ей заради такова мислене сме на такова дередже. Това, че хотелът е малък не означава да се държиш с клиентите като че са ти длъжни нещо и да правиш дребни тарикатлъци. Да правиш на въпрос една чаша вода???А примерът ти със Сл. бряг и Златните въобще няма да коментирам. И там съм бил. Ходя си на нашето черноморие с надеждата да се е променило нещо. Сега виждам по теб, че нищо не мърдааа...
82
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само лошото време ли? Или факта че на българското черноморие е по-евтино да лежиш върху проституткa от колкото върху шезлонг
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83Нормално да са на Софийски фирми ...та нали това обяснявам 30 години парите отиват в СФ ...А там всички знаме какво става с тях. Ама софийските фирми са юридически лица , а хората работещи в туризма са реални лица и чакат реални заплати :) Не философи от София.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде видяха лошото време,малко дъжд не е лошо в някои места по лошо но на морето мисшя,че няма опадтност
79
2
 
10
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
До Анонимен 77Всички в БГ се мъчат да направят нещо за прехраната си.Справка виж делът на БВП по области и вноските в бюджета.Половината от хотелите са на софийски фирми,това, което се произвежда половината се реализира на софийския пазар... като не можеш да си продадеш стоката за какво си я произвеждал. Доста глупаво е да противопоставяш едни области на други.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80Първо обсъждам конкретен коментар по долу. Второ и да имам обект е в реда на нещата, не трябва да искам позволение от тебе. Трето нивото е ниско за тебе и батаците, като тебе, където сте големи столичани и търсите тънканата. Я отиди в среден или голям хотел на Златни или Сл.Бряг да видим дали е ниско нивото :)) Или щи е нисък портфейла.За каквото си платиш това получаваш.