Лошото време удря туризма ни: Руснаците в Турция, българите в Гърция

Почиващите идвали най-вече за уикендите
193

Туристическият сезон ще бъде слаб заради дъждовете, опасяват се заети в сектора на юг от Бургас.

Хората с бизнес по морето коментират, че постоянният турист липсва, а почиващите идват основно през уикенда.

"Руснаците им направиха безплатни визи и са в Турция, българите са в Гърция, няма кого да чакаме", коментират хотелиери.

Липсата на български туристи обаче се компенсира от туристи от Западна Европа, които така или иначе имат резервации, предаде Bulgaria ON AIR.

През август се очакват близо 2 млн. туристи по родното Черноморие, а надеждите са за хубаво време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
на морето изобщо не личи сезона да е лош. май некой шумкар се опитва да укрие приходи, лаесе.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакво лошо време. Руснаците предпочитат Турция,там им е по-хубаво,изгодно,без визи. Дори по сериалите и филмите си рекламират морето Турция. Нали сме в ЕС? Къде са евроатлантическите ***?
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в бг лаиноморието никога време е да фалирват всички крадливи "бизнесменчета"
174
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олинклузив в турция в 4,5звезни хотели е към450-550лв за седмица.колко излиза в Бургас.
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото посееш това ще жънеш.питам защо турция няма туризъм по черноморието.
172
0
 
14
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Не е виновно лошото време а, алчноста на управляващите. На Каварна на южния плаж кея ще падне всеки момент. Строен е сигурно преди 50г.Има 3 подобия на душ от които работят 2.Минаваш през парк за да стигнеш плажа който сигурно е правен по европрограми и сега е в окаяно състояние, пропаднали алеи, стълбите на места не можеда се използват. Но някой е усвоявал здраво. Ако няма корупция нещата нямаше да са така. За вълнообразната и кърпена магистрала да не обяснявам.
171
2
 
6
 
! Отговори
Vvl1 преди 5 години
Абе бургазлия ти нещо не зи наред кой шоп ше ти ходи на тая мътсотия Черно море нема да ти опикаваме нищо от 7_8 години софиянци са в Гърция живей си спокойно до зимата като завее сняг и си стпиш там защото магистралата ще е затрупана
170
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските туристи да си почиват в Крим.Добре е там където няма руснаци.
169
2
 
15
 
! Отговори
до бургазлията преди 5 години
такива като теб прогониха българите , много си злобен и примитивен !Морето,пясъка,водата са на целия български народ -Не са твои!
168
1
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Летните почивки се планират месеци предварително и никой не знае какво ще бъде времето. Българските хотелиери могат да продължават да си завирaт главите в пясъка и да си търсят всякакви извинения, вместо да си признаят честно, че не знаят как да обслужват туристи, че условията, отношението и цените, които предлагат са отвратителни. Тенденцията ще се промени само ако правилно идентифицират причините за лошите резултати.
167
2
 
17
 
! Отговори
аз преди 5 години
Цени в Гърция халкидики-кафе3,5е,бира3,50,филе риба тон на скара8е,миди саганаки8е,както винаги десерт подарък,плаж до плаж,храната за 15минути,лодката стои на брега с все инвентара-никой не пипа.Чакайте ни в България,ама в друг живот.Само имот ни липсва,ама работим по въпроса
166
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 5 години
До БургазлияСпокойно,ние няма да идваме в Бургас,от години не го правим.Живейте си
165
2
 
17
 
! Отговори
варненец преди 5 години
В бургаско ревьт , ами да си намалят цените . Не може за две кенчета хайнекен да ми вземат 14 лева в созопол плаж смокините през юни ! Та те струват 3.80 в магазина за бога !
164
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е*бете си майките и почивайте в Гърция нека се затеиеме, кой ако не самите ние *** такива ще оправи нещата...
163
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция не е ли доста скучно?
162
2
 
14
 
! Отговори
V преди 5 години
Бг туристически бизнес е неква малодрама. Руски туристи обслужвани от украинци работещи за български душмани. Няма такъв филм
161
17
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 5 години
Лично аз като бургазлия, който не дава квартири на чужденци, предпочитам да няма толкова много туристи по морето, които да ни осират морето и да ни хабят от водата! Представяте ли си колко много вода хаби Слънчев Бряг, Влас и другите наоколо от водата на бургазлии! Мислите ли че с тея климатични промени това може да продължава и занапред , аз не мисля така! Шопите да си ходят в гърция, прав им път! Аз съм роден на морето, и даже през ум не ми е минавало да ходя на море в гърция!
160
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хората с бизнес по морето коментират, че постоянният турист липсва"Доста нагло изказване, като се има предвид, че самите вие ни изгонихте. И доста усилия положихте за това. То не беше безумна алчност, не бяха мизерии, хранителни натравяния и прочее, да не се хващаме изобщо за елементарната липса на адекватно обслужване. Така че плачете сега. И дълго плачете.
159
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 160Не лошото време, а политиката на един премиер удря туризма ни.къф премиер бе червен ***? То само с крадене не става, трябва и акъл.
158
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БсАха. "Качествените" туристи идват заради евтиния алкохол и евтините мадами. Поне такива реклами в нета виждаме.А обикновените туристи, като мен и семейството ми, не се интересуваме от тези неща и ходим на места, където можем да си починем (например Гърция).Всичко, дето си го изброил (пясъци, морета, лечебни извори, култура и история го има и там).За сметка на това липсват: шум, болести, високи и неадекватни цени, лошо отношение към туриста (и бонус - престрелки с мутри). Капиш?