Акция "Скорост". Гледат и за валидна "Гражданска отговорност"

Засилените проверки по пътищата ще продължат до 12 август
7 авг 2018 14:15, Петя Славова
32

Акция за контрол на скоростта на пътя в цялата страна. Тя ще продължи до 12 август, ще се проверява и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

"Този тип операции се извършват за втори път тази година, както в страната, така и на територията на всички държави членки на ЕС", обясни пред Bulgaria ON AIR гл. инспектор Росен Рачев.

Той добави, че от "Пътна полиция" ще осъществяват засилен контрол на основните пътни артерии за морето, както и на ГКПП-тата с всички налични автоматизирани средства.

За нарушителите ще се издава електронен фиш, който впоследствие ще бъде изпращан.

За превишаване на допустимата скорост ще бъдат изпращани уведомителни писма.

Миналата година по същото време при същата акция са регистрирани над 19 000 нарушения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щяло да се проверява за валидна застраховка ГО - всичкото Мара втасала, застраховката тръгнала да проверява! А кога КАТ ще спре да имитира дейност с акции и ще започне да работи, както закона изисква от КАТ? По пътищата на България няма никакъв контрол за спазването на правилата, а дали има или няма застраховка, не се отразява по никакъв начин на безопасността на движението и от това се интересуват само частните застрахователи, за които работи КАТ, т.е. държавата *** мафията.
28
4
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Където и да застанат в България, катаджиите могат да глобят толкова шофьори, колкото превозни средства минат покрай тях. Винаги се кара с превишена скорост, доста често има рисковани манерви, правят се забранени маневри и т.н. По груби сметки всеки ден в България се правят над 200 милиона нарушения по пътищата, а КАТ глобява за около 2000 от тях, много често след катастрофа и много често санкционират невиновния шофьор, а на виновния му се арзминава.
27
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
К,ва акция, к,ви щуротии?!?Да застанат за 1 час на Южното околовръстно с радари и ще съберат пари от глоби за заплати за един месец на цялото МВР!
26
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 5 години
Уф горките, пак ще трябва да клечат по храстите...
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нищо не е като оратаТози лист А4 с договор за ГО си е само за тебе. Много отдавна вече КАТ не го искат.КАТаджиите обикновено са по двама.Ти що мислиш, че докато единият ти дрънка приказки, другият не проверява на таблета, точно както си го написал?А стикерът на предното стъкло е за места, където няма ГСМ покритие или при пропадане на системата. Случва се.Та това, че не виждаш нещо, не значи че не е така.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТ трябва да се ликвидира като структура особено вредна за безопасността на движението в България.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година едно и също акция скорост, акция светлини, акция гуми играят си на акции, а резултат никакъв. Докато не започнат да глобяват и събират книжки безмилостно наред ще е така .
22
3
 
5
 
! Отговори
инспектор преди 5 години
За какво е полицията освен да ни глобява когато се разпашеме много.Трябва да има ред и организираност по пътищата Всеки трябва да си плати глобата щом е сгазил лука
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A за мотоциклетисти ще гледат ли? Или те пак са извън проверките и закона.
20
2
 
8
 
! Отговори
Доообре преди 5 години
Всяко чудо за три дена в страната на бай ***.
19
2
 
30
 
! Отговори
нищо не е като ората преди 5 години
Само да попитам, когато ме спрат могат да чукнат на таблетчето(поне тези, които имат такова, а тези които нямат на мобилния си телефон да видят дори) и да видят дали автомобила има валидна ГО, а тогава за какво трябва да се лепи стикер на предното стъкло, а за какво е зеленото талонче при положение, че имаме А4 лист с договора за ГО.пп. за какво има син талон към книжката.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АСАВ
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде по света полиция продава винетки ?
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на ушеви за поредната акция.Продължаваме да чакаме акция "купени книжки",коитоосновно правят белите.Там ушев не бара защото добър бизнес.В туй сахарско слънце ушев да дебне и за голямото нарушение цъкнати ламби.До Прага/след Калотина/ не срещнахме 1 ченге на пътя камо ли в храстите.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да КАТ гледат за скорот добре, но КАТ да гледат Гражданската отговорност на частните застрахователи, които е известно кои са не върви. Да ако са държавни застрахователи. ГО си е чист рекет, все искат, все не им стига и почти нищо не плащат не дай си боже.
14
1
 
17
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
Много ме кефят такива новини! "Докторите вече ще проверяват и дали сме живи по време на прегледа"!
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиционерите работят за застрахователите а заплатите им плащаме ние . Полицейщината по пътищата я нямаше при "диктатурата на комунистите" Ето на това му се вика демокрация .Можеш да бръкнеш в който си искаш багажник. По какво се различават милиционерите от крадците ?
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идиoтите пак ще блокират участъците и докато карам бавно после като ги подмина с *** газ здраво напред, миналата година едва не убих едно куче Скапана държава, която те предизвиква да убиваш хора и животни с тия проверки.
11
3
 
23
 
! Отговори
mery преди 5 години
Не знам какви акции организират, но в неделя нямаше никакви служители на КАТ по пътищата. По магистралите Хемус и Тракия се движеха тирове и съответно в Ришкия проход се пътуваше кошмарно, и в двете посоки тирове и след тях колони от автомобили, и то в часовете със забрана за движение.
10
1
 
8
 
! Отговори
КАТ преди 5 години
Да знаете, че по това време може и да работим.