Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!

Ексцентричната идея разбуни духовете в Пловдив
207
Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!
Снимка: Кадър bTV

Управител на общинско предприятие в Пловдив предлага кучетата в града да се извеждат на публични места задължително с памперси.

Още по темата
Идеята му обаче се стори ексцентрична и разбуни духовете в града под тепетата.

Стоян Алексиев, управител на "Паркове и градини" в Пловдив обаче смята, че това ще е добре за хигиената.

"Когато стопаните на кучета ходят на обществени места като паркове и градини, е забранено за кучета, но те преминават. Нека да са с памперси кучетата, за да няма да има зацапвания, няма да има замърсявания", аргументира се той пред bTV.

Като друг мотив Алексиев посочи инцидентът, предизвикан от облекчаващо се куче, и завършил със стрелба в подлез в София.
 
"Аз не мога да предсказвам бъдещето. Но, ако кучето беше с памперс, може би нямаше да се случи този трагичен инцидент", смята Алексиев.

Собствениците на кучета не приемат с ентусиазъм предложението да разхождат любимците си, увити в памперси: "Абсурдно е“, "Как ще му сложа памперс“, "Тоя на "Паркове и градини“ да си сложи памперси и да дойде да ни даде пример“.

Гражданите , които търсят прохлада в пловдивските паркове, обаче одобряват предложението: " Изхождат се и не им събират изпражненията, поне това да правят“, "Някой ги разхожда на каишка, но други ги пускат и кучетата правят мръсотия на всяка крачка“. 

Управителя на "Паркове и градини"  има намерение да подложи идеята на публично обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ех защо няма емотиконки тука да им се изсмея :D
123
6
 
7
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Тоя нормален ли е, затова ли му плащаме заплатата от нашите данъци. За да мисли простотии!! Я марш!!
122
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо на бездомните да сложат...
121
5
 
7
 
! Отговори
До 119 преди 5 години
А знаеш ли защо миришат колоните на Графа? Очевидно не знаеш. Миришат от такива като теб, дето изпълзяват пияни от кръчмите и се облекчават до някоя колона на Графа, а после повръщат. Кучетата заобикалят това място - гнусно им е. Всяка сутрин продавачките там мият с вода, че се не трае от вас, но пак си мирише.
120
9
 
10
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Няма нормален човек мразещ кучетата и кучкарите.Нормалните хора отглеждат деца и кучета и само ненормалниците противопоставят децата на кучетата.Мразещите кучкарите в голямото си мнозинство 90-95% са комплексари.Не ме кефи особено като видя някой анаболец с татуси (но епилиран) да се надува сякаш е питбул и да се нacира от страх пред всяко куче. Такава идилия можеш да видиш само тук, в сред хората наричащи България "Бантустана".
119
6
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Скоро и русофили с задължителни памперси когато тролят в нета или се кланят пред тотема си паметника на съветската армия....
118
4
 
6
 
! Отговори
логи преди 5 години
от утре по големите вериги - комплект "куче в парка" съдържа 10 памперса + 2% гратис, телескопична лопатка , 10 торбички с връзка, щипка за нос и биберон (от д*пето на кучето може директно да се ползва и като тапа за устата на собственика, когато някой му направи нужна забелжка).
117
3
 
12
 
! Отговори
Заврян зет преди 5 години
Зетя да не е внесъл по погрешка един контейнер кучеешки вместо бебешки памперси...Тия памперси за еднократна употреба замарсяват повече от акитата...
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като завали дъжд знаете ли на лакво мирише сърцето на София? Колоните на Графа? Целият град е един градски кнеф. И не е само от кучета, вярвайте ми. Понеже няма достатъчно социални центрове е пълно с бездомници, ненормални и всякаква друга ссгаанн.
115
2
 
6
 
! Отговори
Гоеб преди 5 години
Решение има и без биберони:1.Природазащитниците и екопуките спираме да ги глезим те често ще са доволни ако се легализира марихуаната.2.Правим пътя през кресна.3.Всички бездомни кучета, котки и гълаби (и те се хранят от кютериите) се събират и извеждат сред дивата природа от където са родом (минимум в приюти).4.Нещо подобно се прави с роФите + кастрация, защото трудно се кастрира гълъб за т.35.Еко полиция от обучени и кадърни кадри. 6.Глоби и пак глоби за зоолози с тераси.
114
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучетата годишно убиват повече хора, отколкото пистолетите
113
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСЕКИ КУЧКАР ДА ПЛАЩА ДАНЪК *** СТИЯ 1000ЛВ НА ГОДИНА!
112
4
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
То от Гербер калинка какво друго очакваш да измисли!
111
1
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
А на бездомните кой ще слага памперси ? В белите държави хората с найлоново пликче събират това което оставя кучето им. Ако не го съберат има глоба от 50 евро. Плащаш си я и следващия път си носиш цял пакет найлончета. В превозните средства кучетата трябва да са с намордник, защото пак има глоба от 50 евро, ако са без намордник.Това го видях в Австрия, всички спазват разпоредбите и нямат проблеми. Тук само глупости се измислят ,куче с памперс на разходка ,много идиотско ми звучи.
110
2
 
3
 
! Отговори
Филип преди 5 години
И не намесвате страха! да има доста хора със страх от кучета и това е разбираемо има и доста нападани, стряскани, хапани и гонени хора, но както при мен така и при повечето хора мисля проблема идва от животинското навряно в парка, дори най-безобидното - да насъпиш кафяв излишък е смазващо неприятен, а ако е детето ти и то по време на игра става лошо и провокира лястовичи вежди минимум със споменаване на майки и става нещо като зоология ама с фил из сричките! Куче в чикмидже! ама на село.
109
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нормален човек кучкар.Нормалните деца отглеждат деца, а не кучета.Кучкарите в голямото си мнозинство 90-95% са комплексари.Особено ме кефи кято видя някой анаболец с татуси (но епилиран) да се надува пред питбула си.Такава идилия можеш да видиш само тук, в Бантустана.
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вой на кучелюби ли чувам ?Ха-ха.
107
2
 
8
 
! Отговори
Филип преди 5 години
Като искаш куче си отиваш на родното място на майката на ***. За какво ти е това куче в града? , колкото и да го стрижеш, къпеш и дресираш то си остава животинче, което иска да е свободно да тича да играе и да се рови в мизерията... а не да му обличат блузки да не настине (****т*) или обувки да не му ръби земята (малОу*ниц*). Да бездомните кучета са проблем и само такива привдозащитни *** спират решениията!
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде администрацията е огромна, а както се вижда некадърна и неефективна. Вместо десетки , които цял ден си чатат и ровят във фейса, назначете контролни органи, знаещи какво правят. Да наблюдават и налагат здрави глоби, ако някой не изчисти л.ото на любимеца си! Просто се учете от истински европейските държави. Стига простотии.
105
4
 
14
 
! Отговори
Методи преди 5 години
Чак памперси е крайно и леко лобистко! Имам съседи с куче в апартамнта даже змам за такива с по 2,3 - това е наказание за животното. Не разбирам защо трябва да тормозиш едно животно да живее в 30 кв.м, като през голямата част от деня стой само, излиза на разходки предимно за да се изходи и при добро настроение на собственика и хубаво време за повече от 15 мин. За това и смятам градските кучеФили за егоистично позьори или просто изперкали индивиди.