Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!

Ексцентричната идея разбуни духовете в Пловдив
207
Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!
Снимка: Кадър bTV

Управител на общинско предприятие в Пловдив предлага кучетата в града да се извеждат на публични места задължително с памперси.

Още по темата
Идеята му обаче се стори ексцентрична и разбуни духовете в града под тепетата.

Стоян Алексиев, управител на "Паркове и градини" в Пловдив обаче смята, че това ще е добре за хигиената.

"Когато стопаните на кучета ходят на обществени места като паркове и градини, е забранено за кучета, но те преминават. Нека да са с памперси кучетата, за да няма да има зацапвания, няма да има замърсявания", аргументира се той пред bTV.

Като друг мотив Алексиев посочи инцидентът, предизвикан от облекчаващо се куче, и завършил със стрелба в подлез в София.
 
"Аз не мога да предсказвам бъдещето. Но, ако кучето беше с памперс, може би нямаше да се случи този трагичен инцидент", смята Алексиев.

Собствениците на кучета не приемат с ентусиазъм предложението да разхождат любимците си, увити в памперси: "Абсурдно е“, "Как ще му сложа памперс“, "Тоя на "Паркове и градини“ да си сложи памперси и да дойде да ни даде пример“.

Гражданите , които търсят прохлада в пловдивските паркове, обаче одобряват предложението: " Изхождат се и не им събират изпражненията, поне това да правят“, "Някой ги разхожда на каишка, но други ги пускат и кучетата правят мръсотия на всяка крачка“. 

Управителя на "Паркове и градини"  има намерение да подложи идеята на публично обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
11
 
! Отговори
ФРИЗЗ преди 5 години
Ако се въведе ефективно глоба 200 лева за изпи ..каване на тротоар или изобщо извън градинки за кучета, стопаните сами ще им сложат памперси. Наглеци! Тоя добре го простреляха в подлеза, че и нагъл бе, тръгва да бие с палка.
103
4
 
8
 
! Отговори
Скапани идеи преди 5 години
Това с памперсите е несериозно. Просто трябва да се обособят места за кучета и същите да се изхождат само там и стопаните да си събират акитата. А не да се извеждат кучетата навсякъде и да извършват физиологичните си нужди също навсякъде. И да има служба, която контролира процеса и при необходимост налага глоби на стопани без съвест. И да попитам с бездомните какво правим, кой ще им сложи памперси и съответно закупи.
102
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия кучетата влизат абсолютно навсякъде със собственика зи, в т.ч. и в Галерия кауфхоф в центъра, в хранителния магазин. И едеа ли се стискат докато са вътре. Въпросът е да се почиства след тях разбира се. Но някаква майна иска да ни направи по-чисти от водата, като има доста по-сериозни проблеми за решаване в БГ от кучешките памперси
101
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 96Това не е против кучетата, против некадърни гледачи като теб.
100
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До австриеца. Във Виена кучето ти ако лае непрестанно и притеснява съседите ти го вземат защото не умееш да го гледаш. Да не говорим да дриска където "милото" му се иска.
99
13
 
7
 
! Отговори
До 96 преди 5 години
Откъде в теб толкова голяма злоба кучемразецо?!
98
10
 
16
 
! Отговори
иван преди 5 години
Кучкари - болнава ***. Надалече от детски площадки и междублокови зелени площи. Само вкъщи да отделят, окосмяват и пошляпват господарките те за това са толкова влюбени в тях, безотказни са.
97
8
 
10
 
! Отговори
65 преди 5 години
Аз съм зад тази идея 100%.Но само за кучетата в центъра на София и др.градове.На Витошка например,народ ,красавици разгологъзени с рошави и скъпи кучета и изведнъж хоп-ако.Аз имам куче ,но до мен има поляна ,която става само за това.
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен95Е как ще видиш, твойто *** не мирише.
95
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В последните 15 години не съм виждал кучкар, който да не почиства след кучето си. Проблемът са уличните кучета, но на общинарите е по-лесно да издигат забрани и да глобяват, вместо да си свършат работата.
94
0
 
6
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Терминът "зацапвания" ми хареса и ще го запомня. Физиологическата нужда при изхвърлянето на отработената храна, зацапва силно урбанизираните райони. Мухаха! "Любимото" ми изживяване е да видя зацапан сняг. Ама такова как от далече се вижда зацапаното.
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен89Ваксинирания, не спазваш закона защото други го нарушавали и ти не си балама. Е това е кучкарска логика.
92
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кучкарите като не искат по лесния, ще се научат по трудния начин да спазват правилата, и че никой не е длъжен да се съобразява с любимците им
91
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Виена разхождат кучета в паркове и в центъра на Виена и няма кучемразци и кучелюби. В България обаче си имаме 80%.
90
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като имаш музикална уредба намаляваш музиката, при второ идване на полиция ти се пише акт. А засега кучелюбците безделници издевателстват над нормалните хора с непрестанно джавкане.
89
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кучето ми е ваксинирано, извеждам го с каишка, нося си му пликче и си му прибирам акото.........................ще му сложа памперс, когато видя ..... коне ,пуснати из люлин, или тези, с каруците - как са си нанизали памперси..............не искате ли кучето ми да знае 2 чужди езика и да има компютърна грамотност ? вече се чудите какво да измислите, за да си получите заплатите.
88
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не разбрах защо трябва да се съобразяваме с необоснования страх на някои хора от кучетата?! Това разделние на кучефили и кучефоби го измислиха страхливците.
87
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави това да имаш куче в къщи обикновено е правило, но в България омразат и страха винаги взимат връх.
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 77Мястото е за разходка на *** само според кукаря, но не и според нормалните хора.
85
6
 
10
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
По твоя почин трябват и високи данъци за всеки, които има музикална уредба вкъщи, вкл. телевизор, радио, ... или по-добре абсолютна забрана да си ги имаш вкъщи, както ти предлагаш за кучетата. Ясно е, че всяка музикална уредба създава шум и никой не е длъжен да слуша шума от твоята музикална уредба.Сущото мога да го повторя за пералнята ти, прахосмукачката, ... Докъде ли не води страха от кучетата ...