Мърша, миризма – останки от животни до Студена

Кметът сезира полицията, проверяват спешно водоема
7 авг 2018 11:55, Анисия Иванова
5

Останки от загробени животни притесняват жителите на пернишкото село Студена. Областният управител на Перник Ирена Соколова ще сезира полицията за намерените останки в района на една от кариерите близо до Студена.

Тази сутрин беше взета и проба от питейната вода, за да се разбере дали има замърсяване. Мястото, на което са били загробени животните, е в близост до вододайната зона на селото.

Преди десетина дни кметът на Студена получава сигнал по телефона, че в района на кариерите до селото са докарани и загробени умрели животни. Той веднага съобщава за това на местния ветеринарен лекар и информира общинския кмет в Перник и областния управител, съобщава Bulgaria ON AIR.

В доклада на Районната здравна инспекция е написано, че в района на село Студена е констатирана остра миризма на мърша с наличие на парчета кости, козина и кожи от животни, но в не голям обем. На около половин километър от мястото пък се намира вододайната зона на селото.

Загробените животни обаче са тема, по която всички в селото говорят. Някои от хората дори са ходили да видят с очите си дали това е вярно. А що се отнася до случая със загробените животни, тепърва ще се изяснява какви са, колко са, кой ги е заровил в кариерата и защо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЕМ, ЧЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗАГРОБВАНЕ НА ЖИВОТНИ СА ГЕРБ.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е черепът на коня на Кракра Пернишки,незабавно да отпочнат разкопки ,може да открият черепа на Нерон,когато е бил малък!Превърнахме се ,само в кокали, зидове и гробища навсякъде !Нямате ли нещо за живи бе другари?
3
1
 
1
 
! Отговори
ПЕРНИК и СОФИЯ и ЛОН преди 5 години
От Перник тръгна Ч.У.М.Т>а по животните в България .Има някаква огромна машина за меляне на умрели животни и я разхождат из Пернишка Област .Това е ДАНС .
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в българия пробите на замърсяване никога не са положителни, няма смисъл от тях
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократи са ги загробили - това е пвоече от ясно.