Проверяват нестабилните сгради в Русе

Проект на БАН следи деформациите по жп мостовете
8 авг 2018 21:20, Петя Славова
3

Скоро ще е ясно какво е състоянието на различни сгради в Русе, които са построени върху нестабилна почва. Това ще стане в рамките на проект на БАН, който цели да се изследват деформациите по железопътните мостове в Русе, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според доклад на областната администрация всички мостови съоръжения в региона на Русе имат проблеми. Пет ключови съоръжения ще бъдат обект на проучванията - Дунав мост, жп гарата, мостът по пътя за София и още две съоръжения в чертите на града, по които се движат влакове.

Проучването ще даде отговор и въпроса, свързан с потъването на жилищни блокове в Русе. Това е един от големите проблеми на старото строителство в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Проблемът на старото строителство ????????Хората имат на по 2 века сгради не са мръднали ни пак сме големи капазитети и меката почва ни е виновна сякаш тея съоражения сами са се появили там.Кой ли ги е строил? едвали няой знае защото в БГ за нищо не се води регистър и няой ден и наз ще ни изтрият. Как така толкова добри примери бихме могли да следваме или дори сами да разработим ама ни мързи, пък и за какво да мислим за напред?
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, руснака и комуниста като построи нещо отиква по 70 - 80 годиви, не е като магистралите на банкянския бабуин всака година по 3 ремонта.
1
4
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Браво на правителството и лично на генерал Борисов затова, че неуморно, ден и нощ, мислят за благото на народа и постоянно измислят какво още да се провери, за да не се случи нищо лошо на България и на българите и техните гости!Браво!