Схема в Гоце Делчев: Шивачки с кредити – уж за фирмата

Шефката на цеха отрича да ги е карала да теглят пари
8 авг 2018 12:45,
49
Схема в Гоце Делчев: Шивачки с кредити – уж за фирмата
Снимка: архив Reuters

Полиция, прокуратура и омбудсман се заемат със случай от Гоце Делчев. Служителки в шивашки цех се оплакват, че шефката им ги карала да теглят бързи кредити, уж за да осигурят временно пари в бой за фирмата, но след това ги оставяла сами да връщат борчовете.

Над 20 души вече получават заплашителни позвънявания от кредитните институции, след като, според жените, шефката им не изпълнила ангажимента си да върне изтеглените от тях бързи заеми.

"Тези хора са хора, които са работили при мен и ме заплашваха, даже още получавам заплахи от тях, че няма да си дръпнат жалбите, ако не платя и тези, и тези. По тая логика аз имам 60 човека, сега с две думи всички 60 човека могат да кажат "Това са ми парите на мене, ти ми ги взе", заяви пред bTV шефката на цеха Христина Дамянова.

Това предизвика гневната реакция на подчинените й, които се заканиха, че ако институциите не си свършат работата, ще се разправят сами с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Народа масово няма финансова култура и затова и хвърля по 10 000 на ало измамниците. В България плащанията в брой трябва да се ограничат със закон защото парите в брой са рая на измамниците.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мисли с главатаИма и бизнесмени, които не са подпомагани от управляващите. Имали са избор да откажат да теглят бързи кредити. Това да теглиш бърз кредит с цел да дадеш парите на шефа е напълно безмислено. На работа се ходи да се получава заплата а не да се дават пари на шефа.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Образованието не е от значение. От значение е че в тази държава всеки дава пари на ръка и така стават много от измамите.
43
0
 
11
 
! Отговори
Мисли с главата преди 5 години
Лесно се коментира от страни.който е в добра позиция си мисли, че е постигнал това 100%с умения, способност и предприемчивост. А ако е имал, късмет, попаднал в подходящо време на подходящо място... В България всичко е организирано така, че всеки от завидно положение да затъне без да очаква. Мислите ли, че тези шивачки имат друг избор? Да имат, но ако държавната машина и контрол е зад гърба им. А тя липсва тотално. Живеем в държава където частния бизнес е на управленците.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме Районна Прокуратура гр.Гоце делчевда се самосезираи заедно с Икономическа Полицияда направи пълна проверка на споменатите от потърпевшите фирмии бързо да внесе обвинителни актове в съдаРаботата Ви е да преследвате престъпници и изманиции да осигурите справедливост на гражданите, които с данъците си Ви плащат заплатите.гражданин
41
0
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Бачкайте в България ке просперирате.Скоро в Македония да се емигрира ще е по-добре.
40
3
 
9
 
! Отговори
Пенко преди 5 години
Секирата те чака шефкее.
39
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новия модел на работа вместо да взимаш заплата ти трябва да даваш пари и да работиш като вол без претенции.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак са налазили от ИТ-то и офисните специалисти да пишат за финансова култура, инженерни специалности, добри професионалисти, държавата им била длъжна на хората и си цъкат плюсчета един на друг, опиянени от собственото им въображаемо превъзходство над "тъпите" работници от провинцията, без инженерно образование.
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то път и елементарна финансова култура трябва да се има. В случая много трудно ще се докаже кой на кого какво казал. Изтеглили са парите, а за какво са ги ползвали е тяхна си работа
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всичко е виновна тоталната простотия и оскотяване.
35
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тодор 34Изобщо нямаш представа за какво става въпрос. Не си бил гладен, не знаеш какво значи да си притиснат от обстоятелствата. От позицията на грандоманското ти самочувствие, базирано на образованието на родителите, на които си разчитал и може би разчиташ и днес, си тръгнал да критикуваш хора, които не познаваш, не си живял техния живот, не си изстрадал техните страдания, но намекваш, че са "***" хора и с морално остаряло виждане.На кого му е длъжна държавата- тези жени РАБОТЯТ!
34
13
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
До До ТодорДо номер 12.Аз също имам родители. Работили са на ниски пари. След 2007 никой не ги спря да си тъсят късмета , където ще ги уважават (инженери са , не са *** хората). Еми то така стана , че там хората им плащат и не искат и да чуят за Бг , докато се песионират.Но явно на над 50 години родителите ми са се чувствали , че още могат и са на ниво в професията. Масово българина е с морално остаряло виждане и просто освен за общ работник за друго не става . Държавата винаги му е длъжна.
33
1
 
17
 
! Отговори
ами сега преди 5 години
пълна данъчна ревизия на фирмата
32
4
 
10
 
! Отговори
Todor преди 5 години
До АнонименДо коментар номер 5.Да знам , че те ме (у)правляват.За разлика от хората , които ги мачкат - моите осигуровки не се плащат в България, въпреки че работя тук. А това тяхно управление доведе до държава на мафията и измамите. От това само съдебната система спечели (нали са техни закрилници).А младите хора в големия бизнес има бая да почакат , за да могат да влезнат.Първо бяха комунистите , после децата им (боядисани)... повечето за внуците вече си загубиха парите (еми не стават )
31
5
 
21
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
в герберастката *** избухва епидемия от оскотяване
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Мислиш, че няма да прехвърли фирмата на друг ли? Ще го направи без скрупули и окото и няма да мигне. Страшното в тази схема е, че никой няма да и потърси отговорност. Законите така са направени, че частникът да е недосегаем. И после ще си направи нова фирмичка, с ново име и продължава.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скапана......пишман така наречена шефка
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16И аз им вярвам, но е трябвало да запишат шефката със скрита камера и така да има голямо доказателство срещу нея.
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25По-добре да ги уволни отколкото хората да задлъжнеят заради нея.Независимо как ги уговаря винаги един човек може да откаже да вземе кредит. Вземането на кредит е лично решение.Все пак по тази логика тя може и да прехвърли фирмата на някой ром и да избяга от отговорност.