Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич

Животните са открити и в градинки, където играят деца
9 авг 2018 14:00,
133
Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич
Снимка: Pixabay

Масово тровене на кучета и котки в последните дни стресна жителите на Петрич. Телата на животните са навсякъде, твърдят хората.

Днес трупове са открити до блокове под магазин "КООП" и зелените площи над Младежкия дом, пише "Струма".

Жена сигнализирала, че късно снощи, е видяла мъртво куче близо до Младежкия дом. Предполага се, че то е част от отровени пет кучета, открити преди дни.

Още по темата

Хора от блоковете до магазин "КООП" пък разказват, че много котки от квартала са намерени мъртви. Те предполагат, че са приели от отровата, която е хвърлена.

Местните разказват, че отровата е напъхана в салам, който изкушава животните. Ветеринар от града обясни, че след поглъщане на отровата животното умира в адски мъки за около 5 минути.

Отравянето на животните е изключително опасно, защото в районите, къде са открити телата на животните, има детски играчки, където ежедневно играят малки деца.

Собствениците на домашни животни се съветват да разхождат любимците си с намордник.

От община Петрич обясниха, че имат екип, който проверява по зелените площи, за където имат сигнал. На разположение на гражданите при необходимост е ветеринар, с който общината има договор. Всеки имащ притеснение, че животното му е натровено, може да се обърне към ветеринаря на общината.

В полицията има постъпили няколко жалби, по които се работи.

Припомняме ви, че само преди ден в градинката над кметство Петрич, покрай река Луда Мара бяха натровени 5 кучета, като бързата намеса на ветеринар спаси две от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :(безотговорните стопани сте вие -кучкарите.Тези кучета са ваши.Но проблемите,които създават ,са на цялото общество.Нали не мислите,че хора,като мен,които ненавиждат кучета(не се срамувам),ще вземат и още повече ще изхвърлят?
105
3
 
4
 
! Отговори
чистача преди 5 години
Едно коте от няколко дни мяу-мяу под прозореца, не се спи. Съседа вика напръскай го с вода, добре викам с вода, ама първо я възврях в чайника и хуубаво го нацелих. Сега вече ще си поспя.
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То все пак има някой там горе. Може и Господ да е, Алах и т.н. та там някой вижда всичко. На всеки му дава според заслугите. И не забравя ... Не прощава. Та като след време се случи нещо на вас или на децата ви, спомнете си вие какво сте направили. А той онзи връща на най- милото. Та, тази жестокост ще ви се върне ...
103
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изчистим България от кучетата за една нощ.
102
6
 
6
 
! Отговори
Ghjvfg преди 5 години
В много градове така решават проблема с бездомноте животни. Предварително обявяват че ще има акция и действат. Какъв е проблема? Да станат глутници като в софия ли? Като на някой му е домиляло за животните защо не ги прибере?
101
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 84 Бъди честен и кожи защо не смееш да слезнеш до мазето. Мишки няма , но бълхите ще те изедят. Изпитал съм го.Има , няма няколко милиона бълхи. Едва останах жив.
100
7
 
7
 
! Отговори
:( преди 5 години
Мръсни ***.Дано някой ден умрат и те в мъки да разберат какво са причинили.Това че бездомните животни им пречат не означава,че заслужават да умрат и то по такъв жесток начин....А и да не забравяме кой всъщност е виновен за бездомните животни,а именно безотговорни,*** собственици.
99
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато общината не си върши работата, ние ще я вършим сами!
98
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех че *** които правят това са отделни случай и че психопатите не са толкова много! След като чета обаче коментари на "хора" които се радват и ръкопляскат като невменяеми на такива неща, си давам сметка колко е изпростял и подивял българина! Кога озверяхте до такава степен?! Чак да му е жал на човек за вас! Станали сте все по ***, мучите вместо да говорите, избивате се като диваци помежду си за имоти, по пътища....какво остава за животните. Остана един малък процент нормални хора там.
97
2
 
9
 
! Отговори
Animal lover преди 5 години
Нямам коментар.... За какво е това тровене? Има приюти, ветеринари, полицаи, които ще вземат кучето ако ти пречи нещо! Защо?! Защо да го отровиш?! Не ставаш по-добър човек! Нито помагаш на някого, просто се влошават нещата..... Защо горките същества, които живеят на улицата, в рани, гладни, и все някой ги оплюва.... Ти го уби.... Е поне няма да се мъчи..... Но това не им стигна! Защо... Защо тровят домашните кучета?! Приятеля, който обичаш, да се задуши и да падне мъртъв...Защо и тях?!...
96
6
 
5
 
! Отговори
Didi преди 5 години
Horata sa ZVEROVE!!!Pojelsvam na tezi "hora", koito prichiniavat tova sashtata uchast!
95
4
 
1
 
! Отговори
панчо преди 5 години
малко ми е груб предния коментар всъщност, ингорирайте го, беше малко емоционаен и необмислен
94
6
 
8
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
с оресъпната си природа.Няма по гнусна твар от човека. Само човекът е в състояние да унищожава всичко,вкл. и живи същества без причина,за удоволствие. Е това ако не е извратено . И къде е казано че всички трябва да се съобразяват с разни *** жадни за убийства които смятат че света се върти около тях. На всичко отготе са и страхливци, защото нито един защитаващ убийците на животните не смее да си пише името а се изявяват с най абсурдните и *** псевдоними.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е "Новичок" ?
92
10
 
7
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
***. И аз предлагам който има кола да си я прибира а не да я слушам и да ни трови с мръсотиите. Иначе всички коли да бъдат чупени,драскани,пукане на гуми и ...Не желая някакви типове да пикаят и *** под прозорците ми и да се сблъсквам с тях. И най малко някакви убийци на беззащитни животни да ми казват че трябва да обичам повече хората. Кажете ми една причина за това? Няма такава. А колкото до еволюцията, не виждам нищо с което да превъзхождаме животните освен с омразата,зависта,злобата и
91
8
 
10
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
Прочетох толкова ненормални коментари че се чудя как е възможно в тази псевдодържава да има извратеняци които се наричат хора. Ами като ви пречи всяко същество което не се води "човек" отивайте си по чукарите от където дойдохте. Преди това нямахме такива проблеми. До къде стигна този народ - да се радва на убийства. И на мен ми пречи 24 часовия шум от коли и особено ненормалните мотористи,пречат ми денонощните аларми, всекидневно бърша с дрехите си мръсните тенекии на паркиралите по тротоарите
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До една ЖЕНААбе, " българко", пиши с БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА! Ти учила си си в буквара за буква "ч". Това не 4. Аман от пишман патриотки.
89
6
 
10
 
! Отговори
Жена преди 5 години
Браво на номер 87 една Жена,но тези жестоки твари наричани все още хора няма да го разберат, защото са обезумели от злоба, жестокост и коравосърдечие,те са без съвест без сърца, да, няма да им се размине, това което заслужават ще ги застигне.
88
10
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ланат, намира се по агро аптеките. Пази котките обаче!!! На песовете, майната им.
87
8
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ланат, намира се по агро аптеките. Пази котките обаче!!! На песовете, майната им.