Очите – безработен! Босът на "Аркус": Няма бъдеще за него при нас!

Бившият бургаски полицйски бос го наел през 2016-а заради контактите му
Обновена: 9 авг 2018 10:37 | 9 авг 2018 10:00,
221
Очите – безработен! Босът на "Аркус": Няма бъдеще за него при нас!
Снимка: архив, Булфото

Тече процедура по освобождаването на Митьо Очите от длъжността консултант в "Аркус сигурност", обяви Иван Владимиров, управителят на фирмата, който се явява и работодател на Димитър Желязков.

Той обеща, че трудовите права на Очите ще бъдат спазени.

"В нашата фирма обаче няма бъдеще за него", настоя Владимиров, който е бил шеф на районни управления и на сектор "Криминална полиция" в Бургас.

Още по темата

По думите му Очите бил на трудов договор от 2016 г. Негов познат предложил да го вземат на работа, за да бъдат използвани контактите му.

"Този познат не е личност, която представлява интерес", настоя Владимиров в отговор на въпрос кой е човекът, предложил Митьо Очите за работата.

"Работата с него е като с всички останали служители. Неговите задължения основно бяха за намиране на обекти, които да вземам под охрана. Заплатата е уговорена предварително", обясни Владимиров пред bTV, но не посочи конкретна сума.

"Как минава един работен ден на Желязков, най-добре ще ви обясни самият той", отвърна той.

Бившият полицейски бос уточни, че не са верни твърденията, че е имало притискане и заплахи срещу хора и компании, които да бъдат охранявани от фирмата му.

"Аз познавам огромната част от лицата, които представляват оперативен интерес. Но не сме имали контакти с Желязков може би от 15 години. Не го бях виждал до 2016 г.", настоя Владимиров. Той заяви категорично, че не е разследвал престъпления, извършени от Митьо Очите.

"Бях морален и честен полицай", отсече настоящият охранител.

Иван Владимиров знаел, че несебърлията е ходил няколко пъти в Турция на лечение. Наскоро там му направили операция заради усложнения след престрелката през 2016 г. в комплекса Слънчев бряг.

"Нямам информация какво е станало в Истанбул. Не знаех, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев", каза Владимиров.

За зърнения бос той твърди, че бил "щедър човек". На въпрос дали е бил в помощ на социалистическата партия, отговори, че е бил "в помощ на хората".

"И да е помагал на политици, не е възможно да съм в течение", заключи Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очите бил намирал нови обекти за охрана.Значи рекет и такса спокойствие.Тоя Владимиров и той май - май за панделата за рекет.
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция след като и излиза червената бюлетина на същият, турската полиция за 12 часа го открива и залавя с двама полицаи.-----------Да. защото българската полиция беше предупредила турската и беше свършила цялата работа по залавянето на Очите.
121
0
 
22
 
! Отговори
ПРОСТичък охранител преди 5 години
"Работата с него е като с всички останали служители. Неговите задължения основно бяха за намиране на обекти, които да вземам под охрана." .. Тоя , не стига, че е т_п, ами е и нагъл.... Явно не схваща, че това твърдение показва какъв , всъщност е бизнеса му! Въпросът е - защо още има лиценз ?!!!!
120
0
 
22
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Над околииският началник стоеше областният .Над областният стоеше министъра ,над министъра правителството .Над правителството мафията ,жестока , безогледна ,неведима всемогъща и безчовечна Димитър Димов ,романът Тютюн -1951 година
119
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички видяха разликата между Българи и ТурцияВ България месец планират показан акция за залавяне на Митьо Очите и той успява да им се изплъзне. В Турция след като и излиза червената бюлетина на същият, турската полиция за 12 часа го открива и залавя с двама полицаи. Няма автомати, качулки, зрелища и екшън. Митьо съвсем спокойно хванат под ръчичка влиза в полицейската кола. Неприятни факти, но факти.
118
0
 
38
 
! Отговори
Бивш без претенции преди 5 години
"Бях морален и честен полицай"Не вярвам Владимиров! Бил си аморален и безчестен полицай!
117
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Незавършено разследване срещу някого не е повод, според трудовия кодекс, той да бъде освободен от работа. След месец, когато г-н Очите излезе от съда или избяга от България, може и да заведе дело срещу работодателя си, и ще го спечели, дори без намесата на съда в Страсбург, което е единственото хубаво в тази ситуация)). Лошото е, че пак ще пишат тук и другаде, като за куриоз))). А куриози няма. Дори и за Митьо Очите.
116
1
 
3
 
! Отговори
ерж преди 5 години
аз съм *** и не разбирам ,но си мисля 4е тоя о4ите е информатор на полицията дефакто и то сегашната под ръководството на герб?оба4е нещо се е поолял и го прибират!
115
0
 
9
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Където и да копнеш, се ...
114
1
 
11
 
! Отговори
Я преди 5 години
Циркове
113
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът на България е имал собствена успяла охранителна фирма през трудните години на прехода и е пазил от политици до развиващи се добре облечени бизнесмени , това прави ли го престъпник? Ако господин Желязков му е отказано работно място заради предишни инциденти със закона в следствие на труден живот това е дискриминация .Господин Желязков да си търси правата и от предприятието и от държавата за това че не защитила правата му на реформиран гражданин .
112
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умникът, който спретна акцията срещу Очите, сам не осъзнава каква услуга направи на несведущите в политико-охранително-мафиотски бъркоч! И на слепите стана ОЧЕвадно ясно как сме затънали до шия и няма наши, няма ваши! Нима се надяват управляващите, този спектакъл ще им вдигне рейтинга? Парламент-МС-Кметове-Прокуратура-Полиция-Затвори-Мафия! Това е схемата, а ние сме в миманса!
111
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички гербери да си отиват,а да идва БСП на тяхно място.При БСП не сме имали такъв терор и диктатура.Герберите смачкаха всички партии,бизнесмени,служители,обикновени хора в България,прангите на Иванчева бяха върха на идиотщината.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са ги сготвили,затова са избягали.Не се знае какъв психопат ще замести Очите и утре да не реват всички по Черноморието.
109
3
 
9
 
! Отговори
ожа преди 5 години
До АнонименАй ся,Радев-къде го сърби,къдя се чеше.Предлагам да се организире дарителска кампания за Банки Мун.Само 53 бона спестил чиляка,,а имаме 83 нови милионери.А Караянчевата опрости на караШиши отсъствията в парламента,за което си е взел пълни заплати и ги е прибавил към милиарда,който има.Да живей Лафка и секретарките доганови.Нищо че са праим,че нямаме нищо общо с дпс...
108
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понякога се ядосвах на Ердоган,най-вече когато предявяваше претенции към Гърция и апетити към България,но сега разбирам,че този човек наистина има топки и не продаде и предаде народа и държавата си на чужди интереси.Дано не се поддаде на натиск!И ние имаме нужда от своя Ердоган,но нямаме население и топки.
107
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България организираната престъпност е държавен бизнес с който се захранват партии и институции. Играчите са временни и могат да ги сменят когато се възгордеят повече, но самите бизнес обекти са най-важни защото там влизат мръсни но свежи пари от наркотици, проституция и нелегален трафик.
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106То всички "охранителни фирми" са такива. Без изобщо да съм запознат мога да предполагам, че клиенти за "охрана" се намират бързо. Просто правят няколко золума на бъдещия "охраняван" обект докато собственика се принуди да потърси съответната "фирма за охрана". Или по другия стар като света начин, наречен "рекет". То където си се краде се краде и спасение от "фирма за охрана" няма.
105
7
 
1
 
! Отговори
Горски преди 5 години
До МорскиСлава наРусия!! Долу Октопода ГЕРБ!!!!Смертъ России! Бенчо Ролс - Ройса е от БСП !
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този юнак вижда ли бъдеще за себе си? След това което излиза публично за Аркус , би следвало незабавно отнемане на лиценза за охранителна дейност!