Ромите в Ботевград се оплакаха: Щяха да счупят вратите!

Жителите в махалата твърдят, че имало полицейско насилие
Обновена: 9 авг 2018 10:26 | 9 авг 2018 10:15, Петя Славова
74

След кратко затишие Ботевград отново е на фокус с криминални новини. Десетки арестувани след специализирана акция, при която са били проверени над 13 адреса и повече от 170 лица.

Основните линии, по които са работили полицаите са противодействие на престъпността, разпространение на наркотици, стоки без бандерол, незаконно оръжие, както и установяването на издирвани лица.

Още по темата

Вчера сутринта силен тропот буди семейството на Цветелина и Павлин, които живеят в една от къщите в ромската махала на Ботевград.

При претърсването полицията и жандармерията са открили 200 литра ракия. Задържан е живущият там Павлин Ангелов, който след това е бил освободен, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Mилена Енчева.

Павлин твърди, че без да покажат заповед за обиск или да дадат някакво обяснение, униформените му сложили белезници. Над него било упражнено и полицейско насилие.

"Щяха да счупят вратите, викаха: "Полиция, отваряй!". Сложиха ми белезниците, бутнаха ме на земята и бой... Нито се легитимираха, нито представиха заповед за обиск", коментира мъжът.

Семейството твърди още, че органите на реда са упражнили насилие и над съпругата му Цветелина.

Павлин е един от 13-те прибрани само за ден по време на поредната специализирана полицейска операция.

Проверките регулярно продължават. Този път полицията не е установила лица, обявени за общодържавно издирване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
30 години ни тероризират инд махали в нашето село не остана здрава кьща всичкое окрадено и разбито те нямат право да се оплакват защото кьщите им са незаконнии са построени на чужда земя
28
0
 
10
 
! Отговори
Сотир преди 5 години
В махалате се топят един друг.
27
3
 
20
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Ами нищо не са намерили .....или няма или са знаели...Но е добре всеки месец да има такива профилактични акции.
26
3
 
25
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
през ден трябва да се случват тези акции и то не само в Ботевград, а навсякъде!
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
терминал 2
24
13
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
много моля господата от мвр да не нарушават правата и спокойствието на.! как може по никое време да чукат по вратите и да викат, отваряй, полиция? как може да вземат на човека 300 л. алкохол, той ги е купил за сватбата на детето си! това е расизъм,дискриминация,............, нарушени са всички права на човека. бхк веднага да осъди държавата, а полицаите да бъдат уволнени за нечовешко отношение към братята!
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що реват тия!?!? Държавата се забави доста. Трябваще още същата вечер, когато ромите си помослиха, че са над закона и могат да нападат пилицаите, да бъдат респектирани.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брех, цялата къща опасана с камери. Като нищо може и да са ги пратили за зелен хайвер, за да дискредитират полицията. Фактът, че са докарали и маскирани, значи са имали сигнал, а кой го е подал и кой го е проверил доколко е достоверен...вече е друг въпрос.
21
4
 
35
 
! Отговори
Бухал преди 5 години
Поздравления за полицията ! Единственото, което ще е още по-добра новина е тези акции да бъдат ежеседмични поне и да бъдат във всеки български град ! Така МВР ще спечели доверието на хората. Уж бяхме полицейска държава, апък такива акции от дъжд на вятър.
20
5
 
29
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Само така, ботевград е пълен с престъпници и нагли ...епки! Постоянен тормоз, проверки и арести докато не им писне и не се изнесат! Браво на полицията, няй-накрая да свършат нещо полезно.
19
3
 
14
 
! Отговори
Симо Ефремов преди 5 години
Интересно как избират кои къщи да тарашат ушевите, щото аз знам че през махалите минава много незаконна стока.
18
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се работи, бряво на полицията.
17
2
 
52
 
! Отговори
а? преди 5 години
А когато замерят полицаите с камъни защо не се оплакват?
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И мен какво ме интересува това???? И защо въобще занимавате цялата общественност с ромските неволи???
15
3
 
21
 
! Отговори
БГИЗХОД преди 5 години
Ама "како" нали ракията била от тебе, където си събирала джанки от преди 12 години. Патологични лъжци, които сами вярват на лъжите си. Не сте кучета, но можете да замеряте с камъни по униформените. Колкото пъти тези дни минавам покрай константин величков виждам каращи се(във видимо нетрезво състояние) социални, а често и полиция, но карането са викове които будят кварталите, защото им е заложено да са такива. ЕС може да ги толерира, но ако бяха в Франция, Германия на дали....само на чужда земя.
14
2
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Къде е БХК, да защити онеправданите хорица??? Защо полицията си превишава правата, правейки специализирани акции в такива мирни и спокойни квартали, където живеят възпитани и спазващи законите граждани???
13
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше в нормална държава щяха да счупят не само вратите ! и после един месец нямаше да смеят да изпълзят от дупките си!
12
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези граждани на БГ след като живеят в такива дупки по 10-15 човека, е добре държавата през ден два да праща някой да им изтупва праха. Така ще разберат, че има държава и че се грижи за тях.
11
1
 
30
 
! Отговори
NoName преди 5 години
13 имота = 170 човека!!!??? WTF хихиххи
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това се решава по много елементарен начин, като в щатитезаради постоянните оплаквания на *** от полицейско насилие, всяко ченге вече носи камера. Както в колата, така и на гърдите си. Ако има заведено дело, материала може да стане публичен и както се ползва в съда, така полицейското управление го пуска на сайта си. Тогава в 99% от случаите си проличава реално какво е станало, дали ченгето е почукало първо и после влязло или обратното. Щото иначе е мн лесно да се правят недоказуеми обвинения.