Богат улов: Морето завря от дребен паламуд и сафрид

Цените за вкусната риба са 8-10 лева за килограм
10 авг 2018 08:14, Елка Василева
17
Богат улов: Морето завря от дребен паламуд и сафрид
Снимка: архив, Булфото

Морето завря от сафрид и дребен паламуд. Богатият улов на сафрид е край Несебър. Хващат го риболовните кораби и върви по 8 лева за килограм, пише "Труд".

Туристите в Стария и Новия град, ресторантьори и местни жители чакат на пристанището да закупят директно от касите на борда пресния улов.

Край Царево е излязла много циганка – така наричат морските дребния паламуд. Ловят го предимно на чепарета или с мрежи “гъргър”, а го изкупуват масово ресторантьорите.

Малкият паламуд не става за скара, но е идеален за пържене. “Цепят го на две и го пускат в тигана, а туристите буквално си облизват пръстите”, разказа рибарят Георги Пейчев от Царево.

Цената на дребния паламуд е 10 лева килограма. В Ахтопол може и да се намери по 8 лева килото, директно от лодките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: моресафридуловпаламуд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
Данъчен преди 5 години
А касови бележки издават ли се? Аз си плащам като поп, а те касов апарат на кораба надали имат...
9
2
 
16
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Мда и питайте рибарите защо НЕ трябва да се лови дребния паламуд. Тия дребните паламудчета ноември стават големи, хубави риби и тогава стават за ядене. Сега алчността на няколко рибари прецаква останалите....
8
2
 
9
 
! Отговори
Паци преди 5 години
Политкоректно и соросоправилно е дребния паламуд да се нарича "ромка", нали така, дрогаре джорналисте!
7
4
 
7
 
! Отговори
AAAAA преди 5 години
До АнонименВ РУСИЯ МОЖЕ ДА ТИ ДАВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ !!! ТУК РИБАТА СЕ ПЛАЩА И КАКТО КАЗВА ПУТИН ВСЯКА ДЪРЖАВА СИ ИМА ЗАКОНИ АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА СМЕНЯШ ДЪРЖАВАТА ТАКА ЧЕ МОЖЕ ДА ИМАШ БЕЗПЛАТНА РИБА САМО В РУСИЯ....
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами стой си в Русия! Интересно ми е защо влизаш в статия,която касае нашия Несебър?!? Ами аз кьд мислиш ,че стоя ? Правилно в Русия а влизам в статията за да знаете колко сте не щастни иначе няма от кьде да разберете а забравих и с бензина сьщо нямам проблеми и с много други работи.
5
4
 
18
 
! Отговори
тъпизъм преди 5 години
И рибата емигрира от Ердоган и дойде при нас!!!!!
4
5
 
15
 
! Отговори
До 3ти коментар преди 5 години
Ами стой си в Русия! Интересно ми е защо влизаш в статия,която касае нашия Несебър?!? В Русия нямаш ли си курорт като Несебър,знам че в Сочи изскачат много рускини по монокини,при нас рибките изскачат :))) йхаххаха
3
22
 
1
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Една водка давал българина в русия и вземал чувал с риба може но това върви и с един по дебел колбас в задния двор . Много умни станахте българите европейци.
2
4
 
28
 
! Отговори
Литекс-София преди 5 години
Къде я видяхте тая риба и тоя улов, бре ?!? Онзи ден ядох испански сафрид в Царево...Изобщо в менютата или няма черноморска риба, или е замразена, или ни я продават за черноморска. Отдавна "по морето" кюфтетата и кашкавал пане са нещото, което се предлага и продава. Това е още една от причните хората да предпочита Гърция като дестинация, освен природните дадености там/обслужване/качество на храната/обем на плажове/някои нещица са по-евтини. Жалко, че е така, но е така...
1
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен рибата ми я дават без пари в Русия давам бутилка водка и ми дават цял чувал риба