Спецсили демонстрираха 300 парашутни скока за ден

68-ма бригада проведе учение в с. Чешнегирово
10 авг 2018 16:00, Анисия Иванова
5

Снимка: БТА

Военнослужещите от 68-ма бригада "Специални сили" в Пловдив приключват днес с учебно-тренировъчните парашутни скокове.

Те се провеждат от 30 юли до 10 август и са част от програмата за подготовката им, като отработени задачи, свързани със спецификата на изпълнение на парашутни скокове - приземяване на ограничена площадка, управление на парашутните системи, управление на тялото на парашутиста при свободно падане, съобщиха от командването на военното формирование.

Скоковете се извършват на бившата авиобаза в село Чешнегирово със съдействието на ВВС от самолет C-27J "Спартан" с командир м-р Пламен Дончев, втори пилот старши лейтенант Дарина Данева и бордови инженер Пламен Пехливанов.

Командосите извършваха средно между 250 и 300 скока на ден с различен тип парашути след свободно падане от височина между 400 и 2000 метра. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парашутите им изглеждат доста примитивни. Да погледнат с какво скачат американците.
3
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Еми те останаха 200 човека, значи са скочили пряко сили по два пъти.Момчета са добри, щого де боеспособно поделение. Всъщност май единственото боеспособно. Както винаги пари за подготовка няма. Практически бледа сянка на мощта на бившите пловдивски парашутисти от соца и на парашутната дружина от Царство България.
2
0
 
5
 
! Отговори
Мама преди 5 години
Да вземат да им ушият нови униформи, че трета година са със едни и същи, скъсани и протрити! Специални сили със стари дрехи, срамота Каракачанов!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дето е писал репортажа е много на ясно с естеството на нещата.