US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30,
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вкусни са, Бай Тошо.Ама хората, покрай бананите, се усетиха как ти и останалите сте ги правили на маймуни и драснаха...Груба грешка беше това с махането на кльона и минните полета, Бай Тошо... Сега няма как да държите хората в кошара, да ви бъхтят из заводите за една панелка и малко мандарини по Коледа.
84
3
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 5 години
Като гледам какви глигани са германците и американците със сигурност сме по-здрави от тях.
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 78Грешиш приятелю. Немците са 96% от населението на Гернания, мигрантите са по малко от 2%, има и други малцинствени групи, но са незначителни. Информирай се, чети и се образовай.
82
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, не е вярно, че младите българи нямат деца. Имат, ама "случайно" тези деца се раждат в Германия, Италия, Испания, Франция... А иначе по соца гонехме 10 млн., ама не защото животът беше рай, а защото не можеше да припариш до границата (нали знаете какво е "открит лист"), да не говорим да идеш да живееш някъде на Запад. Та ни държаха насила в клетката иначе още тогава щяхме да хукнем по света.
81
5
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
До До аз-ътАз ли съм ти виновен,че си импотентен и не можеш да си направиш деца?Егати и злобата,дето си я насъбрал.А в България има най-много лекари в ЕС на човек от населението.А в Англия се чака с месеци да се доредиш до болница.---не си виновен бе. Виновна е ***, че не се е решила, като те е видяла на видеозона. Ти си виновен че си пр*ст българин, иначе щеше да прочетеш 5 реда по-надолу че имам деца. Това че си брал целина в Англия не значи че я познаваш, нали разбираш?
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то количеството не прави качеството. Какво, като имаме много лекари, като пак сме някакви супер болни?
79
9
 
3
 
! Отговори
Бай Тодор преди 5 години
Бананите вкусни ли са?
78
1
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 5 години
Немците са вече по-малко от 75% от населението на Германия и все по-бързо намаляват. Какъв незначителен процент сънуваш?В България сме по-зле - българите сме около половината от живеещите в България и около 25% от населението до 26 години.
77
0
 
15
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам заплатите да се дигнат на 2500 евро.
76
11
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименТи се радвай ако утре видиш поне един твой съгражданин германец, който да не се казва Ахмед, Мустафа или Айше.....................Че какво от това как се казва някой си ?! Името не прави човека ,нито държавата !В Турция Ахмед ще руши страната си защото така е учил в турското училище ! А в Германия Ахмед ще развива държавата си защото така е учил в немското училище !
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно се компенсира с имиграция... немците и италианците се топят и те като нас, а мигрантите са бройка ама не стават европейци, а даже напротив! АзГ скоро ще обясни тънката разлика
74
7
 
3
 
! Отговори
До аз-ът преди 5 години
Аз ли съм ти виновен,че си импотентен и не можеш да си направиш деца?Егати и злобата,дето си я насъбрал.А в България има най-много лекари в ЕС на човек от населението.А в Англия се чака с месеци да се доредиш до болница.
73
3
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам бройката да депутатите да се редуцира от 240 на 80 и отново България да стане 9 милиона.
72
4
 
8
 
! Отговори
Еми грантъ преди 5 години
Чакаме да оправите ,драги поданици нещата в бг. Заплатите минималните да станат по 1000евро.И тогава . Чак ще се върнем.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Умен" струва ми се че е пречистена главата ти! Краят на ерата на соца България е 9 милиона, 30 години след това 6 милиона.
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще дойде правителство,което ще спресоциала на тези без ценности и недопренасяши с нищо към обществото и ще насочи парите към младите образовани българии нещата ще се оправят.
69
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
До 1990 година населението на България се увеличава, с изключение на намалението при голямото изселване на турци от България по времето на Възродителния процес. След 1989 година раждаемостта сред българите спада около 12 пъти, при турците остава същата, а при "звездичките" се увеличава два пъти. Отделно огромната вълна на бягащи от демокрацията в България към богатите държави, където могат наготово да ползват социалните им придобвики и високия стандарт на живот за сметка на България
68
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГермания е 80 милиона, мигрантите са само малка част, незначителен процент. Докато в България мюсюлманите скоро ще бъдат 30% а 2050 година ако има още такава държава България 98% от българите ще се казват Ахмед, Али, Мустафа...
67
7
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
абе тия дето сотавате да правите тука децата си - правете си ги у София. От опит ви казвам. Че поне тука останаха некви лекари. Очевидно че вече у Карлово няма да можете да ги правите му хаа ха ах ах ах аха х
66
4
 
0
 
! Отговори
не ме интересува преди 5 години
злоба злоба злоба