US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30,
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след втората световна война населението е било 5.4 млн българи, докато сега се очертава да бъде 5.4 млн български гражданиразликата е съществена
64
6
 
8
 
! Отговори
Маке преди 5 години
Тия лицемери не събориха ли СССР сега се загрижили за нас, че изчезвам eпо време на СССР що не изчезвахме, значи най-сетне признават, че Сталин беше наш истински приятел а не *** като тия шарлатани.
63
9
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Аз пък мисля да имам поне 4 деца и всичките да останат в България.На който не му харесва прав му път.-----Селска мутро *** и противна, сещаш ли се че като всички н"прав му път" няма да остане кой ти лекува нито едно от четирите !? Или па ти като истински мъжкар - кое умре - правиш ново да го замести?
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Русия яко намаляват, но те си оправят статистиката, защото раздадоха много червени паспорти на китайци, корейци и казахстанци.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък мисля да имам поне 4 деца и всичките да останат в България.На който не му харесва прав му път.Засега са две децата,но живот и здраве с жената искаме поне още две.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра новина за руско-сръбските и "македонските" присвоители на Българската Кирилица.
59
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияТи се радвай ако утре видиш поне един твой съгражданин германец, който да не се казва Ахмед, Мустафа или Айше.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче забележете, най-засегнатите страни са все от Източния блок. Интересно защо ли? Мдаааа, може би защото икономиките им са така съсипани, че масово младите емигрират в търсене на по-добър живот.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до аз-ътпреди 3 минутиА видиш ли такъв като теб,пусни му един в челото!----кат няма как да те обори и почва да заплашва. Типично. Ц.ървули:)Обаче .. :)1. аз съм оти тия дето отвръщат. :) 2. трудно би могъл да ме видиш, аз там където на ходя - на тебе ти миришат краката за там, никой неме те пусне.
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме още тук, ама децата си не мога да ги държа насила в Боколандия. Като станат пълнолетни мислят да емигрират.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква ирония хамериканците спомогнаха не малко за тази тенденция заедно с бюрократите от ЕССР.
54
12
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Радвайте се ,че дойде демокрацията и " некадърниците " като мене започнаха да бягат от България ! В България останахте само " най-кадърните " ! Какво по-хубаво от това ? По-добре 4 милионна нация от " кадърни хора " , отколкото 10 милионна нация с 6 милиона " некадърници като мене " !
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-изчезващите държави са били окупирани от комунистите. ***, горете в ада.
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да изчезнем . Не може да изчезнем .половин Европа е заселена от хиляди години с оногондури и др. Чоку ндури. Всички носят генът.За това са всички тия врътки. Знаят и си траят.
51
6
 
8
 
! Отговори
Gary преди 5 години
Руснаците защо бягат от родината си? Нали там било много хубаво така разправя президентът им Путин. Има поне 10 млн. руснака из САЩ само, а в останалите държави още колко милиона има избягали от цар Путин.
50
6
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
ВОРИАнонименДо аз-ътПрав ти път, може би ще умреш по-бързо от нас, които оставаме.---за тва ред няма. Макар че съм доста млад, а и всичко от рода ми са дълголетници (80+) :)Така че - седи и ме чакай :)))))))))))И бъркай теракола , че на *** пенсията свърши :)
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гоолем праз....!
48
25
 
2
 
! Отговори
амед преди 5 години
Това е земя на Аллах, населявана от векове от неверници!
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е добре.Я си представете ако имаше още 2 милиона коли по пътищата.И навсякъде щеше да има опашки-в болници,детски градини,училища.Като наналеем ще се вдигнат и заплатите.А не да викат мутробизнесмените:"Ако не ти харесва напускай,още 10 човека чакат за това място".
46
5
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До амедА защо нито веднъж през тези 150 години България не стана ваша?