US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30,
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка, марсианците, Сириус и разбира се, Търговската федерация на Андромеда имат пъклен план да ни унищожат. Смех. Най-послушният народ в СИВ. Хвърли му няколко бона и тесте лотарийни билети, той сам ще си запали къщата, че и ще ти благодари.
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз-ътПрав ти път, може би ще умреш по-бързо от нас, които оставаме.
43
2
 
6
 
! Отговори
до аз-ът преди 5 години
А видиш ли такъв като теб,пусни му един в челото!
42
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Втората Световна война сме били даже по-малко.. Но България е била икономически и политически по-силна от всякога. Не количеството, а качеството и мотивацията определят това. През последните 10-15 години се раждат достатъчно деца.Но бягат, още след завършване на средно образование. Основният мотив е - не ми се живее в неуредена, мутренска държава, където и най-евтината *** може да се докопа до власт и пари.
41
11
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
По-бързо да намаляваме и да изчезваме че сме най-долната нация.
40
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До няма време...Стига сте опявали за пари. Никога в България народът не е живял по-добре от сега.
39
0
 
16
 
! Отговори
до Куврат преди 5 години
Ти ще се върнеш,но децата ти няма да се върнат.Във Време разделно един дядо казва на Караибрахим-"Ага ти да не мислиш,че ще я носим новата вяра в сърцата си?" "Знам че няма да я носите,но децата ви, ще бъдат по-правоверни от ходжите в Мека",каза Караибрахим.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли защо Бойки никога няма да срещне президента Тръмп? Защото Тръмп е майстор на унижението , нашия има голямо его и е свикнал да го тупкат по гърба и галят по главата. Либералите не му разрешават от друга страна. Европейският съюз се ръководи от либерали пускащи терористи и изнасилвачи и убийци в Европа. Разврата с еднополови актове се рекламира и изисква да се учи от децата ви,вместо традиционните ценности на семейството.Борисов не е либерал той е просто изпълнител срещу пари
37
16
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
още малко ми остава да се махна. ама вие ще си останете . Поине пог-лямата част . И ще си умрете като песове тука. От една страна СВЕСТНИТЕ бегат и няма да има кой нито да ви лекува, нитп да ви учи продукта на гените. От друга страна, щото ще останете само себеподоббни с кеф ще ви гледам как се избивате помежду си. ВИДИШ ЛИ БЪЛГАРИН - ПЛЮЙ И БЕГАЙ !
36
2
 
18
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
35
9
 
8
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Нездравия интерес на сащ и по точно цру към нашата демография е меко казано притеснителен. Точно те са виновни за това просто констатират успеха на плана Каглиери и барон Едмонд Ротшилд,Отчаян, че е принуден повече да не е до жена от такава висока класа, като веселина георгиева, той казва: "В края на 2030 г. няма да има държава България". Америка срещу България, бхк и ообщество са част от този план. Който не вярва да се сърди на себе си
34
20
 
7
 
! Отговори
амед преди 5 години
Аллах е велик, българия както до преди 150 години ще бъде наша, този път един куршум няма да се изтреля, щото българските мъже са робски душички и 30 години вече са по-ниски и от тревата!
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не изчезваме безцелно. Спазваме послушно директивите на великите сили.
32
5
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
САЩ- ЧРЕЗ БГ- ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БКП И СДС ,РАН И МВФ УНИЩОЖИ 1400 БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИАТИЯ / И АГЕНТИ НА ДС / -....ЗА ДА НЯМА РАБОТНИЧЕСКА СЪПРОТИВА НА УНИЩОЖЕНИЕТО !!! ИКОНОМИКА -РАЗТЕЖ - БЯХМЕ 9 МИЛИОНА !!! ДОЙДОХА ДЕМОНСТРАТО-КРАТОРИТЕ И СМЕ 6 МИЛИОНА И НАДОЛУ !!! УНИЩОЖИХА ПРЕДПРИАТИЯ ,КОИТО -ПРОСТО МОЖЕХА ДА СЕ РАЗВИЯТ !!!!!
31
10
 
15
 
! Отговори
Gary преди 5 години
От такъв злобен и завистлив народ какво друго да очакваш.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казва се "прочистване" не изчезване.И започна още при Партиата кючка и бай ви Тоше.
29
1
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
До аз-ътпреди 5 минутиХУБАВО Е ЧЕ НЯМА да оставиш поколение----суз бе пес ...Аз вече съм оставилНякои от нас не чакат на пенсията на майка си, и могат и да го вдигат и да си позволят финансово да имат повече от едно дете. Бегай бегай че теракола засъхна...
28
1
 
4
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Е,е, голям праз.Преди време четох, че Дънов бил казал, че българите и 300 000 да останели, пак щяло да се сбъдне някакво си провидение.Тогава се измях на това, но и сега не му вярвам.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малкото население не е проблем, но ти трябват умни управници.Малко, но високообразовано население е по-добре от голямо, но простовато. Само че никой не прави нищо по въпроса.
26
6
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
Нали това искаха САЩ с плана Ран-ът финансиран от държавния департамент през 1990г.всичко върви по план.