US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30, Златко Желев
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
8
 
11
 
! Отговори
Дон керестето сопа преди 2 месеца
Да вземем напук на краварите да спрем да чезнем и да мрем.
И да си оправим държавата. И Ще изгоним тия ,ще наритамее ония. Не е много трудно . Вярвайте. Да си заживеем най накрая човешки.
315
8
 
5
 
! Отговори
ью преди 2 месеца
ПЛАТЕНА ПРОПАГАНДА - „Проблеми
с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания,
Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да
компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.“ !!!!!!!!!!
314
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Комунистическият диктатор Тодор Живков превърна България от страна на розите в страна на склерозите." - Блага Димитрова
313
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бе те жените никога не са виновни. Това като с ромите, все другите са виновни, те никога.
312
2
 
13
 
! Отговори
Ние българите преди 2 месеца
Много лоши хора сме българите. Ние завиждаме ние сме много лоши. Аз мисля че ако парламентът се обнови дано всичко се оправи. Ние сме българи нашата родина трябва да е зелена а не сива с бетон на всякъде. Искам зелено а не сиво като пушека на цигарите и на марихуаната. Искам трева да ми е зелено. Искам да ми е чисто в България защото има невъзпитани ходят с фалшиви мускули и със стегнати ризи чифт дънки и чалга в ухото и хвърлят боклуци в гората и морето. Убиха бг рибата. Аз ям бок.ук .
311
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бсп ще остане до края!
310
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Валентин
Ами виж какво , драги, нали точно за това говоря. Звучиш точно като тези хора, които описах. Не твърдя че всички жени са цветя,но такъв като тебе никоя свястна жена няма да го погледне. За тебе са тези, за които говориш и това явно не ти дава мира. Ама какъвто мъжът такава и жена му. получаваш това,, което заслужаваш. Не можеш да претендираш за повече. Ти самият трябва да си повече. Чаткаш ли?
309
6
 
12
 
! Отговори
Яко преди 2 месеца
Ако на сърбите или македонците им трябва море да ни купят. Северната част на бг за Сърбия с Варна а южната част + София и Бургас за Македония. Да ни купят. Плевенчаните , варненците ще се превърнат в сърби а софиянците и пловдивчаните и бургазлиите ще се превърнат в македонци и щастлив край.
308
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Един
Изобщо не става въпрос за бодване-бодването е най-лесно.А да си осигуриш връзка с жена,която да ти роди деца и създадете семейство.Бракът е компромис и се съобразяваш с желанията и на другият.
307
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пешо

Виж ако ти вземеш та изчезнеш, много ще ме зарадваш. Такива като тебе за нищо не стават и на никого не са нужни, без значение къде са родени.
306
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До амед

БРЕ, БРЕ, БРЕ, ще ти се, мой човек. Но знаеш ли, може би много преди твоя мокър сън да се осъществи, ще се осъществи моят. Тъпият президент (респективно абсолютния монарх) на Турция скоро да загроби турската икономика. Позволявам си да бъда също толкова гадна колкото си ти , защото такива като тебе друго не заслужават.
305
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Solar Power

Браво. А сега ми кажи как си изхранваш децата. Ще ми е интересно да науча. Само не ми казвай, че ходиш да просиш на улицата. Защото децата искат храна, облекло, образование. И това че в този случай за тебе финансите не са най - важното ме навява на някои мисли. Какви деца ще станат твоите, какво им даваш ти като родител, и не говоря за велики емоции като любов и. т.н. говоря за съвсем прагматични неща. Какво бъдеще им готвиш? Питам те съвсем сериозно.
304
4
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 2 месеца
"Понякога мъжете са такива - на най - продънените аутсайдери, които не стават за нищо, все жените им виновни."

Съгласен съм. Женския аналог на тези лузъри са феминацитата - дебели и грозни мърли с боядисани коси, които за всичко обвиняват мъжете, имбрейсват тъпотата си и се надъхват една друго колко хубаво е да си *** и противна.
303
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ох, като вземат разни комплексари и задръстеняци да говорят за жените. По всичко личи, че само си говорят, и дотам, друго няма да ги огрее. Нито един свестен мъж няма да вини жените че има демографска криза. Аз съм сигурна, че такъв мъж си има и жена и деца. А тези са най - вероятно хора, които жените не ги бръснат за с .... Понякога мъжете са такива - на най - продънените аутсайдери, които не стават за нищо, все жените им виновни.
302
5
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 месеца
И преди и сега сме си кочина :) Нещата зависят от теб ! Не от нато, бато или варшавския договор. Човек трябва да е свободен и да отиде да живее или реализира където иска !
А не където му каже бай ти Тошо ли Борко.
301
4
 
21
 
! Отговори
Валентин преди 2 месеца
Важното е, че сега сме демосрати и част от еврогейското семейство. Пък че няма да ни има само гадните комунисти и русофили ги е грижа. Благодарим ви натовски братя, мюслофилни еврократи, благодарим за силните северноатлантически знаци. от райска градина преди 89 станахме кочина. но това е - глупостта и наивността струват пари и то много, а андрешко хем е глупав, хем наивен. малкото читави се спасяват сами, андрешко гризе дръвцето за последно
300
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Стои си не мърдай никаде , само копирай Статии и ги поствай в Днес.бг от тва повече не ти е нужно , имаш си всичко...................хаха"

Към кого е този коментар?
299
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стои си не мърдай никаде , само копирай Статии и ги поствай в Днес.бг от тва повече не ти е нужно , имаш си всичко...................хаха
298
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
294 и 296 сгобени коментари , да се прибереш в България значе и Бежанците са по-конкурентно способни от тебе , на чист български пълен некадър-ник
297
15
 
4
 
! Отговори
Емигранте преди 2 месеца
Чувам, че сега е много лесно. Икономиката расте много, безработицата е ниска, има много европари и постоянно вървят конкурси и обяви за хубави работи. И в писмото пише че има много възможности за нас. Решението е вече взето. Идваме си у дома.