US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30, Златко Желев
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви възможности за развитие има в България , никави тоест 0,00% и за какво да стоиш и да чакаш от Умрял писмо , само глупавите хора не мислят
295
10
 
5
 
! Отговори
До Емигранте преди 7 месеца
Колега, и ние от Германия няколко семейства решихме да се връщаме. С работата ще ни трябват ли много връзки или вече е по-лесно? Искам да си ходя на работа с ризка и панталон, че тук се намизерствах.
294
2
 
10
 
! Отговори
3 мил. преди 7 месеца
2050 може да са 3 мил. поради причината че Работната Миграция набира сили , да не си мислите че до тогава България ще стане силна икономически като Америка , никога няма да стане това , каквото е било преди 1000 г това ще е и след 1000 г
293
8
 
6
 
! Отговори
Емигранте преди 7 месеца
Тук в Испания с колегите получихме писма от правителството и ни стана мило. Преди две седмици 6 семейства отпътуваха и ще останат да си живеят във Видин. Аз довършвам обекта и също ще се връщам. Никога вече емиграция.
292
2
 
8
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
Ти пък върви по гайдата и угаждай на емоционално-нестабилни хора правейки се на шут само за да боднеш. Мен не ме мисли, аз съм принципен човек и държа на принципите си. Няма да ме видиш да се правя на каквото не съм само за да впечатля някаква. Човек трябва да е това което е, а не да се прави на дупе, батка, да слуша музика, която не харесва , да ходи на места които не харесва, да говори и прави неща които не харесва. По-добре да чакаш по дълго за него по качествено, отколкото да лъжеш себе си
291
1
 
13
 
! Отговори
ОТПИСВАНЕ преди 7 месеца
Те в момента са толкова , 2 000 000 Българи не живеят в България само регистрациите им стоят в населените места защото липсва Административната услуга ОТПИСВАНЕ НА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ както в Германия , затова Државата ги води още че живеят постоянно в България а те не живеят постоянно
290
3
 
12
 
! Отговори
муспи преди 7 месеца
И да се върнат от чужбина, все същото - дявола работи юнашки по ликвидацията на бялата раса, като раса не от него а от Бога. Племето на прасетата ще направи всичко това да стане колкото се може по скоро. Кой какво губи? Белия човек нищо, защото не умира, а продължава живота си в свят без евреи. Евреите и всички други диваци губят всичко. Това за тях нищо не значи, защото са и глупави, - да им поясним само - че няма да има вече пособия, от продоволствените до милиардите в люксембургски банки.
289
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Един до 282

Ами проблема си е твой.Или се приспособяваш,или си стоиш сам.
288
3
 
4
 
! Отговори
Един до 282 преди 7 месеца
Не става въпрос за мен, а за мои познати, приятели, колеги. А и за мен е грешно да се правиш на някакъв друг само заради жени, само за да им угодиш. Това би означавало, че жените ръководят парада. Thanks but no thanks.
287
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
.... ПРАТЕТЕ ИМ ПАРИ, БЕ... САМО С ПИСМА НЕ СТАВА
286
1
 
5
 
! Отговори
Мара Муфата преди 7 месеца
У СВОЙТО СЕЛО, НИКОЙ НЕ Е СТАНАЛ ВЛАДИКА!
285
17
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 7 месеца
Несериозно. Правителството прави всичко възможно да върне българите от чужбина. Вече разпратиха сума ти писма. Само тази година очакванията са над един милион българи да се завърнат за постоянно. И аз вярвам че това ще стане. Всички мои познати навън си признават че се чувстват отритнати и ако наистина получат лично писмо веднага ще стегнат багажа за насам.
284
3
 
8
 
! Отговори
Чудно ми е преди 7 месеца
Ако преди 1989 г.границите бяха отворени каква ли щеше да бъде емиграцията?
283
2
 
10
 
! Отговори
Xx преди 7 месеца
Щот жените не искат деца затова половината са родени извън брак? Пък тия които не искат да ги раждат извън брак си седят без деца.
282
3
 
17
 
! Отговори
Киро Кардана преди 7 месеца
.”.но и високата емиграция",
следствие на смешни доходи,липса на работни места,корупция,лошо здравеопазване,лошо образование,мутри,висока престъпност,мигании,лоша инфраструктура,храна менте,шуробаджанащина,липса на съд и справедливост,високи лихви и най -вече никаква надежда за подобряване на гореспоменатото..
281
10
 
7
 
! Отговори
До Един преди 7 месеца
Жените не са ти виновни,че не те харесват.Ти трябва да се приспособиш към техните изисквания.
280
1
 
3
 
! Отговори
levski преди 7 месеца
ne ma da e golema zaguba
279
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Няма проблем дори да изчезнем. Важното е, че вече имаме демокрация!
278
16
 
10
 
! Отговори
гневен българин преди 7 месеца
За четвърти път се изказвам.Когато изчезне нашия християнски свят,другите светове ще ни изучават,и ще си правят изводи до къде да се простира "женската свобода".В своя си извратен женски егоизъм,християнката е готова да унищожи нашата цивилизация,чрез активното неискане да ражда деца.Другите приказки са вятър работа.Пак го казвам-не съм го създал дози уродлив женски егоизъм аз.Иначе създаване на безобразни сексвръзки с араби,***,и други кожокафеникакви ***,за нищо го нямат нашите жени.
277
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те и жените не желаят да се "заробват* с дете. Колегара е прав. Моралът е сринат, искат да си харчат парите за пътувания и други неща