US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30,
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
2
 
3
 
! Отговори
Bayazit преди 5 години
Poznayte ot tri pati ,za6to ne mi puka?
244
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пише ли там,че не приемаме "бежанци".Не ние ги бомбардирахме.Путин също да приема"гости".
243
1
 
9
 
! Отговори
Гроб преди 5 години
Виждате ли резултатите години наред и още гласувайте умници за Герб,Бсп и тем подобни за още по бъдещ и светъл свят!
242
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека направим анкета кой колко деца има.Аз имам две.Искам и още,но това е божа работа.
241
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви 2050 г за има няма 10години ще се топим,с милион населени благодарение на братовчедите и помен няма да остане.
240
1
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
OT 10 ГРАБ Е НА ВЛАСТ. ТИКВАТА ДА ОТГОВОРИ....
239
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ниските доходи са причината. Ниският жизнен стандарт. Каквото и да си говорим, става въпрос за пари. Никой няма да дойде да живее в Бг от чужбина и българите няма да се върнат от странство.Всичко е в ръцете на управляващите. Те регулират заплащането на труда. Те са в симбиоза с бизнеса. Бизнесът става все по- богат, народът емигрира.
238
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
US вестниците могат също да напишат защо изчезва България! Например техният пръст в това, заедно с българските политици предатели и продажници! Затриването на България е план в който са работили всички правителства от 89 год насам. Или може би умишленото разбиване на икономика, селско стопанство, армия, индустрия, даже и култура, образование( *** на история), развъждане без контрол на малцинства....са приказки!? Умишлено гонят хората, а към тези които остават се налага геноцид!
237
4
 
6
 
! Отговори
Извънредни мерки преди 5 години
идвам от китно богато Българско село в миналото. От над 4000 човека са останали около 200. Едно семейство БЪлгари има 5 собствени прелестни деца.ДА са живи и здрави.Помагайте на малкото останали БЪлгарки да родят и отгледат деца. Държат ги нарочно в училища,ясли ,градини и университети докато ги увредят.Ако БОтев ,Вазов,Каравелов бяха държани от две годишни до 24 години в ясли,градини ,училища,гимназии,университети нямаше да напишат нито ред .
236
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е много логично, че след влизането в ЕС много хора ще се втурнат към западна Европа,не само от България. Като скачени съдове.Нищо лошо,нали те са в Европа и България е в Европа, пак сме заедно. Проблемът е в 2050г. колко от тези 5 млн ще са истински българи и колко истински роми.
235
2
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
"спасилите" евреите са породатели на иисуса!
234
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
все пак от опразнената от евреите територия е добре дошла за евреите за настаняване на тяхна "опозиция"
233
5
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Чакайте сега, нали управлява Охо Бохо Чуйпетлохо? Правоверен евроатлантик, вече близо 10 години, а населението продължава да намалява? Виновни бяха комунистите, добре, но Бойко ги би на изборите като маче у дирек и все той управлява сега?! Защо,българите бягат, след като ги управлява евроатлантик, залагащ на европейското развитие?;)))
232
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха ха ха хаКакъв патриотизъм? Хора, народни песни, рецитиране на Ботев и Вазов...Патриотите първи скочиха да докарат в Бг украинки и молдовки, авиолинии откриха, даже филипинки и виетнамци се канят да внасят. Май това е патриотизъм за тях.
231
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядовците едно време правели много деца, щото им трябвал работен ***!Добре е, когато от "едно време" в бъдещето се пренесе доброто!Но като гледам какво се случва, от "едното време" само най-лошото преписваме.
230
6
 
6
 
! Отговори
До Soler power преди 5 години
Браво за петте деца.Аз имам две и искам трето,ама жената е вече на 40 години но не знам дали ще стане.Яд ме е,че по-млад не се ожених,та и аз да имам повече деца.Ама така се случи.
229
2
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
какво богатство за евреите е накой друг да им признае греховете. българите загиват не заради мене, а заради такива, като другарката сталинска, жив помен за първородната роля на партията на асоциалните, като серж, костов и ленин, спонсориран от дойче велевците..
228
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Населението на страната и сега не е повече от 5-6 милиона, каквито и статистически данни да изнасят.Пък ЮС изданието какво го бърка населението на БГ?! Ние не се бъркаме в тяхното население.
227
4
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Solar Power Дяо ти е имал 11 деца и 50-60 декара ниви, или повече, а е нямал трактор, и кой да му обработва нивите и да му пасе стоката.Отделно, стези ниви и тази стока е можел да изхранва 11-те си деца и родителите си. Сега, това е невъзможно.
226
3
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Хайде отново се преоткри топлата вода.При положение,че от 90-та год.ни управляват доказани престъпници и към днешна над 2 и половина милиона бългъри живеят и работят в чужбина и тази цифра всяка минута расте,за какво повече да си говорим.Абсурдистан е бита карта още от средата на 90-те,а сега само ей така за протокола сме 2018-та.Гадо*вете които ни управляват правят жалки опити на базата на псевдопатриотизъм да задържат някой и друг бг.гражданин,но патриотизъм сметки не плаща и с-во не храни.