US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30,
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, това е, кой кво си направи.Прабългарите са били горд и достоен народ, траките също, сега не знам какво е и що е от гени. Славянският етнос не е дал нищо положително по тези земи.(за жалост)
224
3
 
5
 
! Отговори
ДАвайте ПАРИ преди 5 години
БЪлгарите са исключително ценна жива охрана на големи региони от целия свят. Проблема е, че на власт подставят организирани престъпници .Досега не съм видял един БЪлгарин с робски манталитет .Обратно всеки е много Важен.Давайте пари за раждане и отглеждане на ПЪРВО <ВТОРО И ТРЕТО ДЕТЕ.Вижте ДЕ ГОЛ КАК СПАСЯВА ФРАНЦИЯ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА
223
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2050г за България ще присъства само в някои учебници по история.
222
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
за кое е минуса, денонощната неграмотна с 11 бащи и една майка- ярдашиян? заради честността, към вас ли? нема страшно! никога нема да ви по-пречи да ме разпънете на кръста на свободата ви да разпъвате на кръстове! :-))))
221
6
 
10
 
! Отговори
www преди 5 години
До АнонименНе, драги, топим се, благодарение на "мъдрото" управление на Бойко. Той управлява вече трети мандат и непрекъснато се топим. Не така стояха нещата по време на предишните три управления (Костов, Сакскобургготски и Станишев). Погледнете статистиките на ражданията в България по години и ще видите очевидното.
220
2
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
оздравявам денонощното американското присъствие на евреите, по толкова незначителни форуми! със своите пожертвователни минуси, те така честно допринесоха уза своето обогатяване в офшорките!
219
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали благодарение на USA се топим по-бързо дори и от държави където има война.Думи на американски сенатор защо сте ни толкова много, веднага след 89 год. тогава бяхме все още 8 000 000. Трябва да станете 5 000 000 ей на наближаваме тази цифра.
218
9
 
6
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Не разбрах това добро ли е или лошо? И Люксенбург са малка , ама.... .
217
11
 
8
 
! Отговори
Геронтолог преди 5 години
Така е ! Като гледаме колко хиляди старци бяха на Бузлуджа , явно са останали само говорещите руски партизани и русофили.Те цял живот не са работили и затова не са уморени и живеят дълго.
216
3
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Име 208 Пак Сорос е виновен , ама ние нямаме никаква вина.
215
19
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Децата са избор на родителите. По време и през войните когато хоратя са нямали с какво да се нахранят са правили повече деца от колкото сега :)Дядо ми са били 11 деца !!! Но през комунизма се спускат петилектите ... децата да са максимум 2..... По време на соца изобщо не се гледаше добре на семействата са повече от 2 деца. От опит ви го казвам.
214
8
 
3
 
! Отговори
дойче веле преди 5 години
До Факт!Та на бай Тошо ме;тата му беше да сме баварска колония и водеше преговори по време на лов с Франц-Йозеф Щраус, но краят му настъпи и не можа да осъществи мечтата!
213
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без социална сигурност деца няма да има!И България няма да я има!Свиквайте! Ако не искате - променяйте! Но с някакви си средновековни митове да обяснявате сегашния мор е твърде елементарно.
212
12
 
6
 
! Отговори
GB преди 5 години
Normalno e takav savetsko pleme grozen i prost narod da izchezne
211
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 216Не съм чул новодошлите да носят със себе си одеала с дребна шарка и други заразни болести, така че не. И да напомня, че тези в Америка са дошли пак от Европа, така че и да има паралел, то би следвало да се води карма и да е заслужено...
210
7
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Имам и 5 деца така,че съм доста над средното ниво :)Децата са въпрос на желание от двамата партньора и не са свързани обезателно с финансовото състояние !!!И да напомня отново: всеки може срещу 20 палки да си осигури ток и топло до края на живота си.
209
9
 
4
 
! Отговори
True преди 5 години
Преди 150 години сме били 1.8 милиона.Но това не пречи да редуцираме турците по нашите земи от 2 милиона до 200 хиляди за 2-3 години pres 1878-1880.По-добре 5 милиона българи в България,отколкото 10 милиона *** и араби.Ще видим,дали политиката на прием на фалшиви бежанци е по-успешна или на прогонването им!
208
3
 
25
 
! Отговори
Име преди 5 години
евреите построиха комунизЪма, но само за себе си! за останалите само гърч, войни, мизерия, "свободни медии" и фашистка цензура.
207
18
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Познавам хора които чакаха 1989-та за да заминат. Познавам и в сегашните години които ходят навън просто за да опитат нещо ново и да пътуват. Никой не може да ми каже къде ще остана да живея и работя. Аз съм жител на планетата земя. В момента съм останал в България защото заплатата ми е достатъчно висока а живота тук е поне 3 пъти по евтин от навън. В крайна сметка който е кадърен ще успее навсякъде. Първата ми заплата беше 180лв. !!! Сега е десетки пъти нагоре. И не ви е виновен шефа :)
206
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 201Изпуснахте контекста на споменатите думи. Ловите се за сламки само и само да отговорите нещо. Не съм 201 и пак ви го казвам... Приемете фактите. И това "християнски" е излишно предвид, че най-много деца имат атеистичните китайци и последователите на Кришна. Тези на Христос и преди не са се славели с голяма раждаемост, поне в сравнение с горе-споменатите.