US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!

Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона
Обновена: 10 авг 2018 14:45 | 10 авг 2018 14:30,
412
 US издание: България бързо застарява, изчезва като нация!
Снимка: pexels.com

Американското издание "Бизнес инсайдър" публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми.

Специално място в него е отделено и на демографската криза, като една от проучваните страни е България.

Изданието пресмята, на база статистически данни, че сме страната с най-бързо топящо се население и съвсем скоро българите ще бъдем колкото след края на опустошителната Втора световна война.

"Очаква се през 2050 г. българите да са едва 5,4 милиона, като за това е виновен не само ниският коефициент на плодовитост от 1,46 деца на жена, но и високата емиграция", пише "Бизнес инсайдър".

Десетте държави с най-бързо изчезващо население в света се намират в Европа, като повечето са членки на ЕС.

В тази негативна класация след България се нареждат Латвия, Украйна, Хърватия, Румъния, Молдова, Литва, Полша, Сърбия и Унгария, пише "Дарик".

Изненадващо обаче със сериозни демографски проблеми се оказват и едни от най-населените държави в света. Проблеми с ниската раждаемост имат дори САЩ, Япония, Южна Корея, Испания, Италия, Обединеното кралство. Повечето от тези страни обаче успяват да компенсират спада на раждаемостта с приема на имигранти.

Китай, с население от над един милиард души, също е изправен пред тиктакаща "демографска бомба".

Експерти предричат, че през 2030 г. 25% от населението на страната ще бъде над 60 години.

В продължение на десетилетия на китайските семейства не се разрешаваше по повече от едно дете, припомня "Бизнес инсайдър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
2
 
8
 
! Отговори
AHA преди 5 години
Феминизма и унищожението на традиционното семейство води до намаляване на населението.Какво ви се струва странно?
324
4
 
3
 
! Отговори
До 323 преди 5 години
и 30-годишния Ви неженен син:Вие сигурни ли сте,че обратен не е вашия и син и ордата му от 20-тина скопци. Момичетата имат безпогрешен инстинкт кой е мъжкар, способен на здраво поколение. Я се вгледайте по-добре в "перфектния" ви син !
323
0
 
4
 
! Отговори
Гостилничаря преди 5 години
Харманли РАДЕВ, тези неща, които приписваш на Радев ги имаше в държавата ни още когато генералът летеше и даваше дежурства като военен пилот, че даже и далеч преди това. Нещо си се объркал, мафията е зародиш на о.з. Гоцев и компания, отгледана е в лоното на БКП, знаковите и фигури са преоцветени дейци на номенклатурата. Това са неща, които никога няма да изчезнат тук. По-скоро ще се стопим до 1-2 милиона или даже по-малко отколкото мафията да започне да работи против себе си.
322
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нужда вече от статии с такива заглавия,само ниските заплати са достатъчен повод човек да реши да търси късмета си извън България, когато виждаш, че за храна няма да ти стигнат,е,как се живее, да ходиш да просиш ли, това вече не е държава, ще останат само богатите но няма да имат работници защото всички ще се изнесат,но нека им, каквото посели, такова и ще жънат.
321
3
 
8
 
! Отговори
Да ви кажа честно преди 5 години
Човека е създаден да бъде обичан и после разбираш колко е лош света. Разбираш как нямаш пари и всичко ти се срива никой не може да те погледне камо ли момичета. Ако имаш пари и то много и си богат ще имаш много деца. Толкова много хора са на 50г без деца без пари едвам оцеляват. Сякаш момичетата се дистанцират от отговорност и искат лесното , лесния живот лесните пари. Момичетата избягват да бъдат депресирани и нещастни затова търсят лесния изход богатите младежи.
320
1
 
1
 
! Отговори
Рр преди 5 години
До Българин:Много жестоко си се объркал,надявам се коментара ти да е по скоро саркастичен иначе няма логика или си фанатичен член на ГЕРБ
319
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не могат да обяснят защо съществуват.
318
30
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Комунистите ни прогониха от Родината. Но днес сме на прав път. Ако Бойко остане на власт още два-три мандата поне повечето от нас ще се завърнат заедно със семействата си.
317
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз чакам четвърто дете и мойде деца ще съществуват заедно с България поне още 75 г. Така че, спокойно!
316
2
 
3
 
! Отговори
далеч не комунист преди 5 години
Но с какво ни превъзхожда, 329?
315
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би това е временно явление. Като се достигне някакъв минимум българското население вероятно ще започне да расте. Просто сега сме в преходен период на адаптация към Запада, която не е лесна, поради комунистическото ни минало. Видя се, че Западът ни превъзхожда, за жалост на днешните комунисти.
314
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 5 години
Интересното е, че и в щатските и в британските форуми много се пише по същия проблем и мненията са едно към едно като нашите. Едни обвиняват пластмасите (ксеноестрогени), други феминистките (и с право), трети икономиката, четвърти слънчевата активност. Факт е, че онези с банките ни натрапиха идеята, че фиатните им пари са най-важното и всеки гой се включи да върти колелото като хамстер. Загива бялата раса, постигнаха го ония. В АГ-то масово 40+ първескини след ин витро със секцио. Заминаваме си.
313
1
 
8
 
! Отговори
а дали... преди 5 години
....разковничето в демографската криза не се крие във факс , че е нужно да последваме действията на румънците ? Впоследствие не само с тази криза , но и с със стандарта на живот ще сме по- добре.Не е нормално една от най-старите държави , оцеляла над 1000 г. да изчезне при " демократични" условия.
312
6
 
14
 
! Отговори
до 276 преди 5 години
"Млади момчета искат приятелки и семейства, но не са достатъчно интересни за "невероятните" ни жени"Същите наблюдения. Синът ми и двайсетината му приятели с 3 изключения са неженени, а гонят 30-те, с добри професии са и от добри семейства. Щом подема темата ми се обяснява, че момичетата просто не желаят да се обвързват - нацупени, феминистки, мнителни, а доста млади жени вече са и обратни (и се гордеят с това). Не им се занимава, а бебета кога??? Плодовитите братчеди биха казала "Нанайси!"
311
3
 
7
 
! Отговори
Раждането на мут.еса преди 5 години
Секси яките деградирали мацки са издигнали му.рите. Те са виновни естествено. И заради тях не може да се живее нормално. Я да ги завием с чершафи да станат бурки. Да не ходят полуразголени и да си показват чертите на дупенцата със стегнати йога гащички. Сякаш цялото общество се върти около тях а тези които са възпитани културни им се подигравате и им се смеете защото те никога няма да ви задоволят сексу.лно в обществото което живеем. Вие жените им викате че са скучни и загубеняци точно вие сте.
310
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професор Иво Христов обяснява това от всички възможни студиа в продължение на години, но това не е новина. Виж американско списание написало статия и хоп Новина :) А бе мани мани
309
5
 
4
 
! Отговори
до 302 преди 5 години
*** сме както казваш, ама от 1944 година. Малко си объркал годините, ама нищо.
308
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До: ЯкоМарсиянец ще стана, македонец-никога.
307
6
 
20
 
! Отговори
Радо преди 5 години
На моменти се питам каква точно нация сме, ако сме на изчезване..Дали пък не по-добре да изчезнем щом допуснахме да се докараме до това състояние....
306
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава статия, това е лъжлива новина.Ще седне някой да изследва България демографски.Да бе.Поредната руска лъжа.