Задушлива миризма в Русе, подадени са много сигнали

Хората са били принудени да затворят прозорците си въпреки жегата
10 авг 2018 19:05,
11

Русе - отново обгазен. Заради задушливата миризма десетки сигнали са били подадени на телефон 112. Засега източникът на обгазяването не е установен.

Кметът на града свика спешно заседание. Неприятните миризми в града се усещат от няколко дни, но снощният случай е безпрецедентен, оплакаха се русенци.

Хората са били принудени да затворят прозорците си, въпреки жегата, тъй като е било невъзможно да се диша, предава Bulgaria ON AIR.

Миризмата е усетена в целия град. Заради многобройните сигнали тази сутрин кметът на Русе свика спешно съвещание, макар това да е в правомощията на областния управител.

Данните от проверките ще бъдат оповестени публично, а ако замърсителят не бъде установен, ще бъде извикана мобилна лаборатория от екоминистерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Минджа преди 5 години
До Торлакачовеко, Монтюпе не ги знам как бачкат, ама на територията на предприятието се разнася страхотна смрад. Вече и малките деца го знаят това. Ако има и друг цех дето смърди - ми да ги глобяват бе и при повторно да ги спират. Да си слагат филтри, системи, като цяло да си произвеждат без да замърсяват и осмърдяват града. Между другото - кой завод е на Домуса в Русе?
9
1
 
2
 
! Отговори
Торлака преди 5 години
До4:.....ли си, каква си, не те знам, но мозъка ти е спрял да работи веднага след като си поела първата глътка свеж астматичен въздух на тоя свят - Монтюпе не работи от петък миналата седмица, защото да те светна че някои заводи правят и профилактики, за разлика от заводите на Домуса, например, където буквално ситуацията е "бой на машините докато умрат". Като не си запозната си седи дом и дреми пред компютъра или телевизора - в това си най-добра!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5-ами ти какъв си инвалид на два крака...жалко човешкоподобие при това вмирисана...
7
3
 
4
 
! Отговори
От Русе преди 5 години
До 6 ела да ни ги наложиш тия санкций дребосък скрит зад компютъра.Много си смел ама заешка смелост.Заповядай в Русе за да налагаш санкций на русенлий..
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат ли достатъчно банани и тоалетна хартия и защо умирисват сами са си виновни, проблема си е изцяло в техния телевизор На русенлии трябва да бъдат наложени тежки финансови санкции и ембарго от другите градове, докато не установят откъде идва миризмата.
5
16
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Тия там са тотал щета. Дори закупуването на имот е загуба на пари...А пък хората...едни мрънкачи с самочувствие
4
4
 
12
 
! Отговори
Елена преди 5 години
Източникът е ясен за всички - Монтюпе.Така и не разбрах как си продадоха и здравето на децата,заради пустите пари...
3
3
 
7
 
! Отговори
Пърцуцата преди 5 години
Ее човек да не пръдне...
2
3
 
8
 
! Отговори
Ко стаа ва? преди 5 години
И при Чаушеску смърдеше,и при Тиквеску отново - е,и какво се промени за 30 години??
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аматьори, силна миризма имало. Елате в Пещера, през ден да ви смърди от Биовет и да затваряте прозорци на 40 градуса. Тука сме по-здрави и от Перничани, половин Менделеева таблица сме издишали.