Българинът не търпи нудисти: Те се пекат на все по-закътани плажове

Къде все пак могат да плажуват хората без бански...
12 авг 2018 09:45, Петя Славова
213
Българинът не търпи нудисти: Те се пекат на все по-закътани плажове
Снимка: Bulgaria ON AIR

Въпреки че се говори за все повече толерантност живеещите по морето все по-често протестират срещу онези туристи, които плажуват у нас без бански. Нудистките плажове значително намаляха, въпреки че официално не са забранени и да съществуват.

В нормативни документи на национално ниво няма забрана за това как да изглежда човек на плажа - с бански или без, пише "24 часа".

Във Варна вече са премахнати т.нар. евин и адамов плаж от очертанията на централния и накараха нудистите ходят на все по-закътани места.

Голи тела има предимно на юг от Бургас, където се намират девствени труднодостъпни кътчета, за да скрият мъже и жени от моралното порицание на преобладаващата част от българите.

Сред по-известните нудистки плажове е ивицата на къмпинг "Делфин", който е сред най-старите в България. Той обаче не е обособен специално за голи, но открай време се посещава от млади и стари без предразсъдъци.

Още по темата

Репутацията му на нудистки плаж датира от времето на соца, но в по-ново време закътаният плаж се насели с плажуващи с бански. Преди година на него се разгоря голяма битка между едните и другите, като стопанинът все страната на облечените. Спорът така и не намери решение и в крайна сметка плажът си остана смесен, но все пак с разграничителна зона между голите и тези с бански.

Сред посещаваните от нудисти плаж е и южният плаж в Слънчев бряг, но инцидентно. Там монокините са често срещано явление особено около баровските заведения. Чисто голи се срещат само около устието на река Хаджийска от другата страна на ивицата на станцията на Министерски съвет и вече не са толкова много както преди.

В минали години там нудистите в близост до депутатите бяха много и нагъсто, но ги поразчитиха от морализаторски съображения. През последните 2-3 години на широката ивица се събират малки групи голи хора, включително и чужденци.Преди десетина години е имало случай и народни избраници да прескачат от другата страна на реката без бански, но най-много за час, разказват нудисти.

Хората без бански има и накрая на южния плаж в Несебър, но са единични компании. Колкото по-дива и труднодостъпна е една ивица, толкова повече са нудистите. Затова преобладават на юг от Бургас. Пример за това е плажът Липите на юг от Синеморец, който е заобиколен от гора, а в отделни участъци до него се стига само по стръмни скали откъм морето с лодка. Същото е и с района около устието на река Велека, където плажът е труднодостъпен и в слабонаселен район.

Зона за нудисти се е обособила и на царския плаж между къмпинг "Златна рибка" и "Градина" край Созопол, има и на края на ивицата на плажа пред резиденция "Перла" на 3 км северно от Приморско.

Голи хора могат да се видят и на плажа Корал. Срещат се и на Иракли, който е обявен за природосъобразен туризъм и няма концесионер.

И в Бургас има нудисти, въпреки протестите на хората там. За да не се набиват на очи, се пекат на неохраняемия плаж към солниците в посока Сарафово.

Скоро в общинския съвет на Бургас се разгоря битка заради предложението на председателя на комисията по туризъм Живко Табаков за обособяване там на нудистки плаж. Това не се хареса на повечето, тъй като водело до допълнителни харчове за поставяне на огради между нудисти и хората с бански.

Два са нудистките плажа край Варна. Предпочитан е плажа на спирка "Почивка". Ивицата е малка и до нея се стига по стръмни стълби, но е любимо място дори за семейства. В северния край на Златни пясъци под бившия къмпинг "Панорама" плажът е изцяло нудистки, като дори има леко отдалечена гей зона. Плажът е охраняем, подходящ е за къмпинг и каравани и има нудитски бар. Извън тези два плажа има отделни посещавани места - малките заливчета под Галата, където брегът е скалист и каменист. Така е и до местността Фичоза.

Нудисти могат да се открият и на скалите край Камен Бряг и Тюленово, тъй като там плажна ивица няма. Плажната ивица между Крапец и Дуранкулаг е огромна и се срещат плажуващи без бански.Най-просторно място за нудисти е и Кара дере - най-южната местност по Варненското черноморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: плажнудистибански
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
1
 
! Отговори
Абе Ценко преди 5 години
не Ст Лец а Ст Лем - Звездният навигатор Пиркс и тн - полският Любен Дилов-баща - но ти е простено - ти си 40 + аз 60 - и книгите вече ме натъжават - la vista,hombre...
136
2
 
4
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Станислав Лем - не пише фентъзи....*** карай!И откъде тръгна - та докаде стигна?От Станислав Лем - до Алкайда!С 3 реда!Браво!
135
2
 
1
 
! Отговори
За огньове нещо.. преди 5 години
Ама фентъзито - от времето на С Лем ми е детска работа - нещо като овчарчето Калитко кацна на Луната, фентъзито става наоколо - например - приветлив немец с фес и чаршафи без оръжие,завладяващи с тиха стъпка люлката на цивилизацията - тъжничко
134
3
 
2
 
! Отговори
Циник до Ценкооо преди 5 години
Ценкооооо..сега чета "das Erwachen des Feuers "- Antony Rayan - този пич - много ме накефи с първата си трилогия....яко фентъзи - кефи!
133
2
 
1
 
! Отговори
Ценкооо... преди 5 години
Кога ще четеш Ченге втора употреба - ти само тракаш по клавишите и се дразниш с приветливият немски фес - и много здраве на шурето...
132
4
 
3
 
! Отговори
Циник до 134 преди 5 години
Абе, анонимников....ако си следил - аз никога НЕ ЗАПОЧВАМ С ОБИДИТЕ - НЕ АГИРАМ ..А РЕАГИРАМ....та така!Изрази несъгласие по начин цивилизован!Иначе - каквото се повикало - такова се обадило!Айде със здраве!
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен мал.оумник - все още е обидна дума!Абе Циников, ти като обиждаш всеки малко по-инакомислещите може, ама теб като те обидя, боли. Ти бог ли си къв си?
130
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът е комплексар, срамува се от тялото си, все едно да се срамуваш от творение на природата.
129
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странни хора - бутат се на нудисткия плаж и се възмущават защо около тях имало нудисти.
128
12
 
0
 
! Отговори
Циник до привет преди 5 години
Вече писах - за мимолетния тен "без презрамки" , който в 2те седмици след почивката се превръща в камуфлаж ( който така и така никой няма да види) са готови да разнасят срамотиите си по плажа!Четеш с едното око - или не разбираш?Проява на изключително лош ...или липса на какъвто и да е вкус!
127
11
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
И аз като повечето българи не търпя нудисти. Нямам обаче нищо против нудистките!
126
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 121 Хайде, хайде, за да ме подразни така, първоначалното ти изказване беше далеч по - подигравателно. После почна да звучиш много по - умерено и по- кротко. Моят съвет е - внимавай как говориш и си подбирай думите, току виж някой разбрал нещо друго.
125
2
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До *** до приветИзобщо не оттеглям думите си!99% от нудистите - са кожени торби с лой!................Дори и така да е , тези хора не отиват на нудистки плажове за да показват сексапил , а отиват да си изпекат телата равномерно и здравословно ! Мисля ,че тук въпросът не е дали нудистите имат виснали сланини или стегнати и спортни тела " като твоето " , а въпросът е ,че нудистките плажове трябва да се обозначават с табели и да се знаят къде са за да може такива като тебе да не ходят там
124
5
 
1
 
! Отговори
Циник до 126 преди 5 години
Ирония се казва ***!Но на тебе ти убягва!Кой знае - колко неща още!
123
0
 
8
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Това , че си падаш по такива дестинации си е твой проблем , нормалните хора не ходят на почивка в Саудитска Арабия.
122
2
 
8
 
! Отговори
До Профионанист преди 5 години
Ако му бия шамарите - какво въобще ще търся на нуди-плажът?! Искам Тръпката - да си крача гол и надървен сред голи хора,без да нарушавам Пространството им - и да се чувствам Сво-бо-ден,ей това искам,ако се получи..
121
9
 
4
 
! Отговори
Циник до привет преди 5 години
Изобщо не оттеглям думите си!99% от нудистите - са кожени торби с лой!
120
4
 
4
 
! Отговори
Циник до 121 преди 5 години
" както е навсякъде по света и всеки да си избира къде да ходи , без да създава неудобство на другия."---------------Така ...така .... и в Саудитска Арабия ...и в дестинацията Дубай - гъмжи от нудистки плажове...особено в Египет!
119
0
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До *** до приветЗа мен мал.оумник - все още е обидна дума!А нудистките плажове - проява на изключително лош вкус!..................Като ,че ли ще намерим по-културен език за комуникация ?! Това мало.умник ти го написах в отговор на изключително тъпия ти коментар за висналите сланини на нудистите ! Но въпреки това ти се извинявам , а мисля ,че дори и ти съжаляваш за написаната тъпотия за висналите сланини ! Що се отнася до нудистките плажове мисля ,че трябва да бъдат обозначени с табели
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 218Че кой ти се натрапва , ако ти не отидеш сам на нудистки плаж , няма как да видиш гол плажуващ.Нали тъкмо това е темата на статията , че трябва да си има регламентирани плажове за нудисти , както е навсякъде по света и всеки да си избира къде да ходи , без да създава неудобство на другия.