Българинът не търпи нудисти: Те се пекат на все по-закътани плажове

Къде все пак могат да плажуват хората без бански...
12 авг 2018 09:45, Петя Славова
213
Българинът не търпи нудисти: Те се пекат на все по-закътани плажове
Снимка: Bulgaria ON AIR

Въпреки че се говори за все повече толерантност живеещите по морето все по-често протестират срещу онези туристи, които плажуват у нас без бански. Нудистките плажове значително намаляха, въпреки че официално не са забранени и да съществуват.

В нормативни документи на национално ниво няма забрана за това как да изглежда човек на плажа - с бански или без, пише "24 часа".

Във Варна вече са премахнати т.нар. евин и адамов плаж от очертанията на централния и накараха нудистите ходят на все по-закътани места.

Голи тела има предимно на юг от Бургас, където се намират девствени труднодостъпни кътчета, за да скрият мъже и жени от моралното порицание на преобладаващата част от българите.

Сред по-известните нудистки плажове е ивицата на къмпинг "Делфин", който е сред най-старите в България. Той обаче не е обособен специално за голи, но открай време се посещава от млади и стари без предразсъдъци.

Още по темата

Репутацията му на нудистки плаж датира от времето на соца, но в по-ново време закътаният плаж се насели с плажуващи с бански. Преди година на него се разгоря голяма битка между едните и другите, като стопанинът все страната на облечените. Спорът така и не намери решение и в крайна сметка плажът си остана смесен, но все пак с разграничителна зона между голите и тези с бански.

Сред посещаваните от нудисти плаж е и южният плаж в Слънчев бряг, но инцидентно. Там монокините са често срещано явление особено около баровските заведения. Чисто голи се срещат само около устието на река Хаджийска от другата страна на ивицата на станцията на Министерски съвет и вече не са толкова много както преди.

В минали години там нудистите в близост до депутатите бяха много и нагъсто, но ги поразчитиха от морализаторски съображения. През последните 2-3 години на широката ивица се събират малки групи голи хора, включително и чужденци.Преди десетина години е имало случай и народни избраници да прескачат от другата страна на реката без бански, но най-много за час, разказват нудисти.

Хората без бански има и накрая на южния плаж в Несебър, но са единични компании. Колкото по-дива и труднодостъпна е една ивица, толкова повече са нудистите. Затова преобладават на юг от Бургас. Пример за това е плажът Липите на юг от Синеморец, който е заобиколен от гора, а в отделни участъци до него се стига само по стръмни скали откъм морето с лодка. Същото е и с района около устието на река Велека, където плажът е труднодостъпен и в слабонаселен район.

Зона за нудисти се е обособила и на царския плаж между къмпинг "Златна рибка" и "Градина" край Созопол, има и на края на ивицата на плажа пред резиденция "Перла" на 3 км северно от Приморско.

Голи хора могат да се видят и на плажа Корал. Срещат се и на Иракли, който е обявен за природосъобразен туризъм и няма концесионер.

И в Бургас има нудисти, въпреки протестите на хората там. За да не се набиват на очи, се пекат на неохраняемия плаж към солниците в посока Сарафово.

Скоро в общинския съвет на Бургас се разгоря битка заради предложението на председателя на комисията по туризъм Живко Табаков за обособяване там на нудистки плаж. Това не се хареса на повечето, тъй като водело до допълнителни харчове за поставяне на огради между нудисти и хората с бански.

Два са нудистките плажа край Варна. Предпочитан е плажа на спирка "Почивка". Ивицата е малка и до нея се стига по стръмни стълби, но е любимо място дори за семейства. В северния край на Златни пясъци под бившия къмпинг "Панорама" плажът е изцяло нудистки, като дори има леко отдалечена гей зона. Плажът е охраняем, подходящ е за къмпинг и каравани и има нудитски бар. Извън тези два плажа има отделни посещавани места - малките заливчета под Галата, където брегът е скалист и каменист. Така е и до местността Фичоза.

Нудисти могат да се открият и на скалите край Камен Бряг и Тюленово, тъй като там плажна ивица няма. Плажната ивица между Крапец и Дуранкулаг е огромна и се срещат плажуващи без бански.Най-просторно място за нудисти е и Кара дере - най-южната местност по Варненското черноморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: плажнудистибански
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
4
 
! Отговори
До нудистка преди 5 години
Г-жо или г-це,не съм психо,че да правя долуизброеното от вас.Решил съм идущото лято да посетя нуди-плаж и ще ми е за първо.Интересуват ме правилата на поведение - дали може да се разхождам с еректирал член,да седя на маса,пиейки бира в същата кондиция и тн.Има ли долна възрастова граница - не ми се ще да се размина с хлапе и да се чувствам педофил! А нудизмът ме привлича отдавна..
96
3
 
3
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Е нали е демокрация и всеки трябва да живее така както му харесва без да пречи на други хора!Нека да има плажове за нудисти ,плажове за с бански ,плажове за бурки и чаршафи,плажове за семейниства с деца,за пенсионери,за купонджии и алкохол фенове,за рибари ,за атракциони т.н Така всеки ше си ходи където му е готино а не едни са пречат на други и всичко е точно..поне има голяма плажна ивица и място има за всички.Да има заведения за пушачи и такива за непушачи също
95
0
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До *** до 97Всеки селянин решил , че да подмята сланините си по плажа - го прави "западняк" - се пише нудист!.............................Мислиш си така защото съдиш по себе си ! Мислиш ,че ако отидеш на плажа и си подмяташ сланините ,то го правиш единствено за да изглеждаш на западняк ! Просто си човек с комплекси ,затова така мислиш !На нудистите хич не им пука от твоето мнение дали ги мислиш за западняци или не знам си какви ! Хората отиват да се пекат , а не да се доказват на теб !
94
5
 
3
 
! Отговори
Циник до 97 преди 5 години
Всеки селянин решил , че да подмята сланините си по плажа - го прави "западняк" - се пише нудист! Има и малка група - фрийлансъри - надяващи се да "ударят кьоравото" В България преобладават - смазаните от живота - като изляза от летището ги виждам - уморени...по-точната дума е ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗНОСЕНИ в борбата за хляба и плащането на данъци и сметки. Защо си мислят, че на нудисткия са по-различни ?Същите са ... и спри да ми триеш коментарите вече!
93
0
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Анонименразни неолиберални пропадляци се опитват да наложат грозното над красивото.аз искам като отида на плаж, да виждам готини каки, а не да ми се гади !не искам да виждам пред себе си обрасли храсталаци от които се стича вода !наречете ме ограничен консверватор, но аз бих се нарекъл естет !..................Абе и аз искам същото каквото и ти искаш ,но плажът е обществен и нищо не зависи от моите желания и фантазии ! По-добре си купи един плаж и разрешавай достъп само на хубави каки
92
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
разни неолиберални пропадляци се опитват да наложат грозното над красивото.аз искам като отида на плаж, да виждам готини каки, а не да ми се гади !не искам да виждам пред себе си обрасли храсталаци от които се стича вода !наречете ме ограничен консверватор, но аз бих се нарекъл естет !не ме интересува нито комунизъм, нито църква, нито морал !искам да виждам красота и всички го искат.не може една малка група, да торзмози целия плаж с тяхното мнение.да си направят отделни, закрити плажове !
91
0
 
12
 
! Отговори
нудистка преди 5 години
До Питам нудиститепреди 2 минутиАко се запиша във вашата банда,дойда на ваш плаж и получа силна ерекция от нечия визия - има ли някакви регламентирани санкции за това?...................Санкции няма ! Спонтанната ерекция е нещо нормално ! Стига да не започнеш да мастурбираш или да налиташ на всяка кола мида ! Тогава вече ще те санкционират ,а дори и бой може да ядеш ! Нудистките плажове не са за мастурбиране и за правене на секс въпреки ,че някои " морални хора " си мислят точно така !
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отишъл на рецепцията и казал отменям резервацията и си тръгвам.Ама защо попитала го администраторката.Аз съм човек на възраст, я ми стане един път в седмицата я не, но виж пъ...я си по три пъти на ден.
89
0
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До еднапроблемът е, че няма яки нудисти.никъде не съм видяля напомпени пичове с големи паламарки.....................................Ти ако ходиш на нудистки плаж да търсиш големи паламарки , объркала си адреса ! Не ,че не е възможно да намериш голяма паламарка на нудистки плаж , но просто трябва да се окажеш на точното място в точния момент ! За по-сигурно регистрирай се в някой сайт за запознанства , там ще откриеш големи паламарки от 20 см. нагоре !
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един човек си резервирал почивка без да знае че комплекса е за нудисти. Обаче щом е за нудисти и той се съблекъл гол като другите. На излизане от хотелската стая още в коридора видял една гола мацка. При което му станала работата. Мацката го хванала за ...и му казала, щом ти е станал значи това е покана за секс.И така вече щастлив потеглил към плажа, по пътя обаче му се допърдяло и си пръцнал човека. Обаче веднага един *** го хванал и му казал, значи това е покана за секс и го опънал.
87
2
 
3
 
! Отговори
Питам нудистите преди 5 години
Ако се запиша във вашата банда,дойда на ваш плаж и получа силна ерекция от нечия визия - има ли някакви регламентирани санкции за това?
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се забрани на голи дебели грозилища и разплути страшилища да обикалят из плажовете !Децата се плашат !
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нудистките плажове трябва да са обозначени с табели за да няма после ама не знаехТова е така, но ние нямаме култура на общуване с най-близкото ни - нашите деца. Прекъснала се е нишката на нашите взаимоотношения. Защото през комунизма ни учеха, че църквата, частната собственост, голото тяло са лоши неща. И от там идва проблема с идването на демокрацията - хората изгубиха своите ценности.
84
2
 
4
 
! Отговори
една преди 5 години
проблемът е, че няма яки нудисти.никъде не съм видяля напомпени пичове с големи паламарки или млади, сладки, мацки с гладки мидички. Виждат се само стари, провиснали, космати сланини....на кого може да му хареса подобна гледка ??
83
2
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименБас хващам, че повечето нудистки отворковци тука ходят с вдигнати бански до пъпа, ама иначе го раздават големи нудисти и защитници на каузата във форума...........................Абе и аз никога не съм се разголвал на плажа , но винаги защитавам правото на нудистите да се разголват ! Не виждам нищо лошо около мен на плажа някоя жена или някой мъж да се разголи ! Плажът не е на баща ми ! Единственото което трябва да се направи е изрично да се обозначат с табели тези плажове !
82
6
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Аз не знам дали има нормален плаж вече. Навсякъде ще се намери някоя к..ва дето да си развява ц.ците или разчепатил се мъж с висящи т.ки като на козел. Много модерно да се пекат без горнище. Ако скоча срещу такива, аз съм изкарвана прекалено морална, старомодна и т.н. Сори, ако искат да си тресат голотиите да ходят на такива плажове, а не да се събличат пред децата и мъжа ми. Аман вече.
81
1
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Нудистките плажове трябва да са обозначени с табели за да няма после ама не знаех ,че е нудистки плаж и изведнъж пред мене и пред детето ми се появиха двама голи мъже и две голи жени! Аз съм убеден ,че нудистите не ходят на централните плажове за да не пречат на моралистите ,а ходят на отдалечени места които дори моралистите знаят ,че са посещавани от нудисти ,но въпреки това моралистите отиват там за да могат хем да видят гол човек от другия пол хем пък уж да протестират срещу нудистите !
80
2
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Анонимен 78Приятел ,не те знам мъж ли си или жена , но коментарът ти е много верен и ти слагам плюс ! Не е нужно да обясняваш на детето си каквото и било защото като порасне то ще намери себе си ,ще намери своите интереси и ако това което си му обяснявал не покрива неговите интереси ,то ще ги отхвърли ! Затова и много хора тайно посещават порно сайтове , защото родителите им са казвали че това е лошо ,а те откриват в себе си ,че това им харесва !
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преобладаващата част от хората не са против нудистите. Против нудистите са най-гласовитите лицемери.
78
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
За фалшивият морал, голото тяло било срамно. Не съм нудист, но нямам нищо против нудистите и не се бутам сред тях и после да протестирам защо имало голи хора сред "нормалните" хора. Нудистите са също толкова нормални хора, колкото и тези, които не са нудисти.