Три деца изчезнаха във водите при Дуранкулак. Морето – бурно!

Инцидентът е станал вчера, морето е много бурно
Обновена: 12 авг 2018 15:01 | 12 авг 2018 12:00, Петя Славова
72
Три деца изчезнаха във водите при Дуранкулак. Морето – бурно!
Снимка: БТА

Три деца се издирват в морето край Дуранкулак, съобщи на БТА директорът на областния съвет на БЧК д-р Ертюн Еринозов.

На неохраняем плаж край село Крапец в неустановен все още час на 11 август четири деца на възраст между 12-15 години влезли да се къпят. Трите изчезнали в бурните вълни, а едното успяло да изплува и тръгнало да търси помощ.

Момчето достигнало на около 500 метра до плажа на къмпинг "Космос" край Дуранкулак, където потърсило помощ от спасителите на БЧК. Те сигнализирали на телефон 112 за инцидента.

И трите деца са в неизвестност, каза за БТА кметът на община Шабла Мариян Жечев. По думите му и днес морето е много бурно, което затруднява издирването. Водните спасители на БЧК постоянно наблюдават района..

Още по темата

Статистиката сочи, че 36 души са се удавили през първите 6 месеца от тази година.

От тях 26 са мъже, 6 жени и 4 деца до 18 години. По неофициални данни към август броят им е нараснал до 50.

Във Варна пък имаше фрапиращ случай на насилие на плажа, където спасител ритна плажуващ.

Причината - спречкване между двамата, защото децата на туриста са влезли да плуват до шамандурата, а спасителят грубо им извикал да излизат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: моредецаДуранкулак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Морето край Дуранкулак винаги е било различно някакси. Трудно е за обяснение. От години летувам там и ако навремето имаше много туристи, то сега е пустош. Дано да намерят децата поне да дадат успокоение на родителите.
38
4
 
9
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 5 години
Имайте малко уважение, сел.яци прости! Деца са загинали, а вие спорите на кое море какво е станало, нищо чудно кой е шефа в БГ в момента :/
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хеликоптера има термокамера, затова трябва да е по бърза реакцията, за да има шанс да ги намерят живи.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТролЗа ДЕЦА става дума, бе! СРАМ нямаш ли? Мой приятел също ми каза, че е много бурно било морето. С три неща не трябва да се шегуваме - с тъщата, морето и шкембе чорбата.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не изпратят хеликоптера, който ползват да ловят нарушители по пътя и толкова много се шуми, да помогне в търсенето!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТролТези деца не са се удавили в курорт, а на неохраняем плаж.
33
14
 
5
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Къде са сега онези които викаха високо при злополуката с детето на басейна преди няколко месеца в Турция? Колко са били изостанали това онова? Къде са господарите на ефира сега? Май децата по курортите на ултра мега напредналата и модерна България освен че стават жертви на злополука ама и изчезват? Не напразно за казали предците ни, че не хубаво да се смееш на комшията току виж...
32
6
 
4
 
! Отговори
Do 38 преди 5 години
Значиио тия дето преплуват океаните са богове или си мноо *** ако мислиш, че десет километра е физическо невъзможно ! Богове не съществуват значи си *** !
31
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧудноАз като съм отпуска с жена ми казваме на децата да излизат да си играят навън, пък ние с нея си играем вътре. До сега нищо не е станало, а живеем на 10 м от Цариградско Шосе. Децата са на 5 и 6 години и се оправят. Да не са като тебе - АЛТАВИ. ХАХАХАХА
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой ви казва че е плувал 10км, значи ви е взел за балами и си прави гаргара с вас.ТОВА Е ФИЗИЧЕСКИ НЕ-ВЪЗ-МОЖ-НО!
29
2
 
6
 
! Отговори
Чудно преди 5 години
Какви са тия родители? ! Сякаш са намерили децата си на панаир. По улиците в курортните места същата работа. Движение на мпс до въз бог а малките пуснати по асфалта без контрол.
28
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...и плува до шамандурата. Какво искаше да покаже незнам. Защо е нужно да надценяваш себе си и силите си..."Да плуваш "до шамандурата" не е някакво геройство. Джендърски меки китки, милички мои. Школовката от соца(в Китен сме): "Къде е Станчо?" - "Отплува за Приморско, че свърши бирата". След 3 часа Станчо доплува обратно, с шест бири и намерил котвичка от рибарска лода. Значи - десет километра плуване, 5 от които с котва и 6 бири. Станчо беше шлосер.И ви ми викате "***, до шамандурата".
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИ НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАШ ЗАЩОТО СИ БИЛ НА ГРЪЦКОТО МОРЕ И ТАМ ОТ МАГИЧЕСКАТА СОЛЕНА ВОДА СИ ПРИДОБИЛ СВРЪХСИЛИ НА ГРЪЦКИ БОГ, ГАГАГАГАХААЙАЙА
26
1
 
6
 
! Отговори
Новинар на живо преди 5 години
По данни от последните минути удавените в Гърция са 268. .. . ..ооо опоооппоооп оооп! 269.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Солеността има значение. По-солената морска вода има по-голямо относително тегло и поддържа тялото по-лесно на повърхността, т.е. по-трудно се потъва. Физика, Господа.А за БГ море то е с една от наи-ниските стойности на сол. Прекрасно за плуване, но за разумни хора.Аз стоя с месеци на нашето море и не се разболявам.
24
1
 
6
 
! Отговори
(\/)(o_o)(\/) Crab преди 5 години
Гръцкото море е спокойно като Индонезийското. Чакаме едно земетресение магнитуд 7-8 и Гърция ще вдигнат бял флаг от морското дъно отново и пак трябва да им помагаме. *** дришльовците са бе!И както ходите там, цунамито и вас ще ви вземе. Да плувате в спокойното им море вовеки. ААХАХАЙАХАЙАХАХАХХАХА
23
2
 
10
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Този шморц с легендите за гърция е някоя мутра,набутана с бунгала по камънаците и сега се чуди как да ги напълни.До момента там удавените са 260.Понеже няма спасители.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 а на българското черноморски, всеки път си тръгваме болни по-рано.
21
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морето в Гърция е по-солено и по-спокойно от нашето. Там е почти невъзможно де се удавиш. Който е плувал на двете места прави осезаема разлика, че заради солеността там се плува много по-лесно. Затова когато на гръзки плаж се удави човек освен лекар идва и полиция, защото в повечето случаи се касае или за самоубийство, или за криминален случай.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция бях на Торони и спасители нямаше. Морето прекрасно, тихо. Влизам само около брега. До нас една *** българка с малки деца ги заряза на плажа и плува до шамандурата. Какво искаше да покаже незнам. Защо е нужно да надценяваш себе си и силите си. Сещам се за семейства, чийто и двама мъже загинаха спасявайки някакви самозабравили се. Съдба, съдба но простотията е в изобилие.