Шум и музика по морето? Затварят 2 заведения

Валери Симеонов: Не изпълнили разпореждане на РЗИ!
13 авг 2018 13:00, Красимир Ангелов
27
Шум и музика по морето? Затварят 2 заведения
Снимка: Булфото

Две заведения по южното Черноморие са затворени заради силен шум след 23.00 часа, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. Едното се намира в курорта "Слънчев бряг", другото е до Созопол.

"Всички почиващи имат право на спокойствие от 23.00 до 7.00 часа. Въпреки многократни проверки, някои заведения продължават да погазват правилата, да нарушават системно разпоредбите на РЗИ и да озвучават открити площи", посочи вицепремиерът.

По думите му двете заведения многократно са нарушавали разпоредбите на Регионалната здравна инспекция. Първите проверки са извършени още на 8 юни. На 9 и на 11 юни представители на заведенията са подписали заповеди с предписания.

На 5 август, след множество сигнали, от РЗИ е направена нова проверка и са установени мероприятия с по няколко хиляди души в откритите площи на плажа и пред двете заведения, съобщава "Фокус".

Симеонов уточни, че е разпоредено заведенията да спрат звука, но те отказали. Затова на 10 август са им връчени заповеди за преустановяване експлоатацията на обектите.

Директорът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров съобщи, че към момента са издадени 84 протоколи с предписания, 6 акта за административно нарушение, 22 заповеди за спиране на озвучаване след 23.00 часа и 2 заповеди за спиране на дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери не тама е проблема. Удряйте палмовите царе скиселото мляко сиренето кашкавала
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ако събори и хотелите на първа линия на Слънчака го произвеждаме в Цар!
20
1
 
5
 
! Отговори
Jack преди 5 години
ВЕЛИКАН ! Това бяха туморите на Слънчака и Созопол ! Да пребъдеш Валери ! Имаш гласът ми ву век и веков !
19
1
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Нали се сещате ,че поданиците на НВ баба Бети Втора идват у Бг за да се накъркат ? И имайки предвид ,че те са по Гринуич /демак 2 часа назад с времето/ няма как да си легнат в 21,00 ч британско време !!! А Валери Балевски ако иска да е в помощ на ,да мине нощем през ромските махали ! Ама да вземе със себе си цялата жандармерия...
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха...............тоя още малко и ще затвори България, така както е тръгнал!!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Валере не спря да влиза на Bedroom без пари, милия. Да го ожалиш. На него му пречат ТОЧНО ДВЕ заведения и нито едно в Студентски град,примерно . Ти, валере нали си от Бургас, като им даде разрешителните на въпросните кръчми - взе ли??? Шумно ли ти беше тогава ? Не ги подкреоям, но и избирателното заъваряне лекинко намирисва? Утре - Студентски град - клуб 35,33,36,37.....
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво,само така! А коравите глави ще разберат, че е въпрос на време! То и за пушенето беше бабаитлък,пък взе че се получи,та сега по въпроса ще има и второ полувреме! Ще стане и с джигитите! Ще плащат всички като попове!!!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16.Вчера се върнахме от Слънчев бряг, наясно сме къде отиваме, но е недопустимо заради бизнеса на 1 заведение да страдат 50 хотела. За твоя информация тишина няма никъде, преди това на Царево- заради 1 кръчма с жива музика не можеха да спят няколко стотин човека. Забавление може да има и без силни децибели.
14
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора. Няма как всички курорти да са с еднакъв приоритет. На Слънчев бряг това му е туризма - за млади хора. Няма как да се превърне в пенсионерски курорт. А тези дето ходят там с две - три деца с чии акъл са тръгнали. Има Поморие и други курорти, където са точно за семейни. Все едно компания от младежи да отиде в Поморие, че там всичко затваря в 23:00 часа. Като искате спокойствие отидете там. Има Албена, има много други места, за хората, които искат спокойствие.
13
0
 
36
 
! Отговори
мак преди 5 години
Борбата с шума трябва да се води не само по курортите, но и в градовете. Стига с този терор. Наглите кръчмари си мислят, че са център на вселената с техния велик бизнес, само яки глоби и затваряне може да ги спре.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Валрката шума от Слънчака основен враг на българина, истински патреот корупцията по високите етажи на властта е вече смазана.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атаката спря ,усетихте ли
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам от какво ще се споминем по-бързо? От шума ли или от фалшивото сирене? Приоритети!!!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SOBSTVENIZITE I PERSONALA TREBVA DA LEGAT V ZATVORA PONE PO 6 MESEZA S PODOBAVASHTA GLOBA PONE OT 3-5 000 LV.
8
5
 
25
 
! Отговори
Сини Шампиони преди 5 години
Събаряй,закривай,вкарвай в трудови лагери.От къде пари за скъпи коли и хотели в бедна България?Бесилки за мутри и бандити.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не стига че не са изпълнили предписанията на РЗИ ами са отказали да ползват услугите на ТВ СКАТ
6
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А хората дето обичат музиката те какви права имат що само едните имат правар типичната бай Ганьовщина за всеки влак си има пътници който му е шумно ще си потърси друг хотел далеч от шумал
5
2
 
28
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Това добре, но защо само в Слънчев бряг и Созопол? Подобни нарушения има по цялото ни черноморие. Законите са направени за да се спазват.
4
5
 
11
 
! Отговори
65 преди 5 години
Много шум ,много се пречи на почиващите,ужас.И само две затворени заведения.Е ,много е смешно
3
13
 
4
 
! Отговори
Боби от Бобовдол преди 5 години
Валери, преглътни най-после, че акулите по морето, не са те поставили в списъка с полагащи се отчисления, има по-големи от теб.