Опасен разлив на нефтен отпадък в Русе

Екоинспектори открили и много незаконни сметища
15 авг 2018 18:52,
3

Незаконни сметища и разлив на опасен нефтен остатък откриха екоинспектори в Русе, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR. Хората, които живеят в района на Източната промишлена зона се оплакват от замърсяването и силната миризма през лятото.

Навремето остатъчният от близкото предприятие нефтопродукт – гудрон, е бил заравян директно в земята.

От екоинспекцията са наредили на общината да почисти терените и да извършва периодичен контрол.

Освен на разлива на гудрон екоинспекцията е попаднала и на многобройни незаконни сметища. Собствениците на терените са уведомени, че трябва да ги почистят.

От общината също са направили проверка на място. Още утре фирмата, която рекултивира старото сметище ще предприеме необходимите действия. Екоинспекцията е дала едномесечен срок, в който нередностите трябва да бъдат отстранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези еко организации и служби трябва да се размърдат,защото напоследък има доста замърсявания в страната,Дунав е ос р ан от болуци и мазут,а в Тунжда крави се бяха отровили от водата в реката,защото някаква фабрика или цех там,изхвърлят химикали,бои и Бог знае още какви болкуци.И в цялата страна е така.Айде гербаджиите,погвайте ги със санкции и глоби,задължете ги да спазват екелогична чистота или вижте откъде тръгват тези змърсявание,вкл. и на водата.
2
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А това наз нормалните какво ни интересува ?
1
0
 
9
 
! Отговори
...тъжно... преди 5 години
Селенията напълни този хубав град! :( Тълпи от ***, които трудно говорят български език от съседните села и от Разградско масово изкупуват жилища, къщи и парцели. Общината копае улици, тротоар... Всичко е в разкопки като след бомбардировка. Жалко за града...