Платформа ще бори обезлюдяването в селата!?

Пустеещите земи - в интернет, разпространени в ЕС и САЩ
Обновена: 16 авг 2018 22:34 | 16 авг 2018 21:55, Петя Славова
44

Подготвя се нова интернет базирана платформа, която ще се бори с обезлюдяването по селата.

"Още в преговорите за бъдещето на кохезионната политика искаме да заложим преференциално финансиране на такива региони. Платформата позволява на всеки, който е заинтересован, от кмет до обикновен гражданин, да снима пустеещи сгради, земи и обекти, да ги качи в интернет, за да може да ги виждат инвеститорите. Тази информация трябва да бъде преведена на 2 езика и да бъде разпространена в Европа и САЩ. Да видят хората какво имаме", обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Още по темата

От ефира на "Денят ON AIR" той отправи призив към всички зрители на Bulgaria ON AIR – тъй като платформата няма все още име, от ГЕРБ/ЕНП биха приели съвети и предложения от всеки заинтересован. "Ако някой има идеи – нека да ги сподели във всичките ни профили в социалните мрежи", посочи Новаков.

"Евробюрокрацията е прекомерна. Понякога без никакъв смисъл. Постоянните проверки трябва да са базирани на риска. Ако дадена община няма проблеми с усвояването на европейските средства, то нека да бъде проверявана по-рядко. Не бива всички бенефициенти на тези пари да бъдат третирани като престъпници", отбеляза гостът.

Според евродепутата много хора не знаят какво предлага страната ни.

"Имаме 2 опции – да се вайкаме, че нищо не става, или да го подкараме отнякъде. Вече правим първите тестове на платформата, до месец трябва да я пуснем. Заснехме пробно няколко села. Кметовете на съседните им села веднага изявиха желание да участват", изтъкна политикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече и градовете се обезлюдяват, те тръгнали с платформи да спасяват селата. хахахаха смях
19
0
 
19
 
! Отговори
Илюзии преди 5 години
Кохезионната политика е само на хартия. Реалността е, че неефективното усвояване/източване на еврофондовете прави икономиките на колониите неконкурентноспособни и те се превръщат в пазари за свръхпроизводството на развитите страни-членки.
18
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По голяма глупост не можаха ли да измислят. Кой ще се засели в обезлюдяло село и какво ще правят там, ако се заселят? И какво точно да показваме от тези села които тънат в разруха?
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо си оправете кадастъра, имотния регистър и ГИС-а, пък после да си показваме срамотиите.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да пооправят търговския регистър и почват регистъра на пущиняка.
15
4
 
22
 
! Отговори
Абсурд преди 5 години
След абсурд се ражда в герберастките тикви.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко се интересува само колко пари ще направи и как ще се представи лично пред бирниците от ЕС.
13
12
 
14
 
! Отговори
Политически пророк преди 5 години
Комунистите окрадоха всичко,безпаричието прокуди младите в чужбина,сега ще търсим чужденци да заемат тяхното място?Има една поговорка " Комуниста създава проблеми като ограбва,след което "работи" за преодоляване на проблема с останалите пари на ограбените".Докато има политици свързани с мафията( Митьо Очите) ,и съдебна система прилагайки закона избирателно,България ще продължи да се обезлюдява.
12
1
 
44
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Елате, снимайте и вижте докъде я докарахте тази държава за 30 години. От алчност продадохте душите си. За единия си лаком *** я затрихте,превърнахте се на кукла на конци, дори се мислите за кукловоди. Човешката съдба не ви трогва, нито глада, нито сълзите, нито разделените семейства, нито празните села. Нали санирахте градовете, сега започнете къщите, ама празните като тиквите ви. ДаНо ви приседнат парите.
11
2
 
18
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
НА ВРЕМЕТО СПИРАХА ЧЕСТО ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО И СЕ РАЖДАХА ДЕЦА.СЕГА ИНТЕРНЕТ ГИ ЗАЧЕВА АКО НЕ УСПЕЕ БЕБЕ В ЕПРУВЕТКА ЩЕ УСПЕЕ
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак някой усвоява държавни пари.
9
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вожда си е с основно образование какво очаквате да ви води към светли бъднини ли.А платформата си е,елате ни вижте скъсаните *** благодарение на вашата демокрация която ние стриктно изпълняваме.
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели ходете къде искате , и не се връщайте ..
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е па я имам един семеен гроб от дедо ми. Дали да не го пусна за продажба по платформата или да го оставя на ромите да го поругаят?
6
4
 
33
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Да се чуди ли човек, да се смее ли? Откъде ще дойдат тия нови жители, след като Европа и САЩ са със същите проблеми. Че там също е пълно с такива обезлюдени области. Те стискат палци на Ердоган и му се молят да им прати млади турци, или афганистанци. А те изобщо, ама изобщо не искат и да чуят за България. Поредната еврогавра с българския народ.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати и скопената нация,водена от продажни престъпни елементи.чудещи се как да продадат майка си за пари.
4
1
 
23
 
! Отговори
$ преди 5 години
Да се казва -Елате ни вижте.
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продадохме техниката,народа избягавреме е да продадем и къщите им.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да видят хората, какво имаме."Какво ли имаме, мизерни къщи със запустели дворове.
1
3
 
55
 
! Отговори
иле преди 5 години
по -голяма тъпотия не можаха ли да измислят