Спокойно! Няма замърсяване на водата край Созопол

След разлива на нефт, резултатите на водата - добри
17 авг 2018 19:55, Петя Славова
6
Спокойно! Няма замърсяване на водата край Созопол
Снимка: архив, Булфото

Няма замърсяване на морската вода край Созопол според проби, взети на 9 август по сигнали за наличие на мазутни петна по морската повърхност, преди да стане известно за разлива от потъналия кораб "Мопанг". Това съобщиха от Басейнова дирекция "Черноморски район".

Още по темата

Анализирани са две проби от морската вода в района на "Созопол централен плаж" и плаж "Хармани". Те са изследвани от Регионална лаборатория-Бургас към Изпълнителна агенция по околна среда за наличие на нефтопродукти, полихлоробифенили, бензен, аценафтен, аценафтилен, флуорен, фенантрен и флуорантен.

Резултатите от изпитването са сравнени с нормите на Наредба Н-4/ 2012 г. за характеризиране на повърхностните води и Наредбата за стандарти за качество на околната среда за приоритетни вещества и някой други замърсители.

Анализите показват, че в момента на проверката няма замърсяване на морската вода в района на двата плажа на Созопол. Изследваните показатели са под границата за определяне на метода за изпитване и отговарят на стандартите за качество на околната среда. Констатирани са естествен цвят на морските води, липса на опалесценция, няма видим филм на морската повърхност, както и не е доловен мирис на нефтопродукти, пише БТА.

Очакват се и резултатите от пробонабирането при разлива край Созопол. Пробите бяха изпратени на 13 август в лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда в Плевен, която има необходимото оборудване и апаратура за извършване на анализа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Мазута преди 5 години
Трябва да си много *** за да мислиш че няма мазут .А специалистите ви са още по прости,трагедия.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след задълбочения анализ в лаборатория - няма видим филм на морската повърхност, както и не е доловен мирис на нефтопродукти. всичко е наред, обратно на плажа!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко изпаднал трябва да си за да отидеш на *почивка* на Л***йноморието?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След разлива на нефт, резултатите на водата - добри"---Ми, да! Трябвало е малко нефт за да се подобри водата на плажовете. Ами, кой да ни каже ние все си мислим, че нефтът замърсява водата. :)
2
3
 
4
 
! Отговори
Код кафяво преди 5 години
Успокоих се!Ей сега тръгвам натам, като ще се отбия за 3-4 дни разбира се, първо през залива Вромос!
1
2
 
8
 
! Отговори
А хубаво преди 5 години
Значи разстройството е от друго