Веган малцинство пред Мюфтийството срещу Курбан Байрам

Малцина се събраха с плакати на протест срещу жертвоприношенията
19 авг 2018 16:30, Красимир Ангелов
186

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виж други галерии »

Скромен протест на Българският вегански съюз възропта срещу мюсюлманските традиции, във връзка с жертвоприношенията на животни за Курбан Байрам. Те се събраха около 14 часа пред Главното мюфтийство.

Още по темата

"Доводите ни са, че убиването на животни заради традиция е една жестока, нехуманна и ненужна варващина, която в 21-век няма място в обществото ни и не трябва да бъде толерирана", заяви по-рано председателят на съюза Никола Донев.

Веганският съюз организира колоритни протести почти на всеки празник у нас, но досега те не се откровят с особена масовост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да заколят динята
146
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕН ЗЪБНИЯ ИМ СТАТУС . ТРЯБВА ДА ИМ ИЗВАДЯТ " КУЧЕШКИТЕ ЗЪБИ- ...КЪДЕ С" ДОБРО" ...КЪДЕ НЕ !!!
145
1
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
До ВладиславСъгласен съм с теб!
144
1
 
7
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
Niakoe kuche kato nahape malko dete zashto nese poiaviava te da protestira te a? Smeshnici , seliani
143
1
 
8
 
! Отговори
Стек от младо теле преди 5 години
Вегански чуми А тръби правите ли
142
2
 
7
 
! Отговори
Леле мале преди 5 години
Някой...задавл ли си е въпроса как са оцелели хората като вид.През толкова тежки периоди от развитието си.ЗАЩОТО Е ЯЛ МЕСОООО.***
141
4
 
9
 
! Отговори
Хм хм преди 5 години
Големи дисертации пишете. Има хора, които нямат пари за месо, а искат да ядат. Откъде излезе тази"наука" веганство? Религията си е религия и докато се отдалечават хората от нея, по зле ще става. Месото или растението на масата са били живи преди това. Колкото до противниците на курбана, нека погледнат чрез атеизма си какъв курбан се дава по пътищата и какъв курбан сме на световния монополизъм.
140
2
 
7
 
! Отговори
Бай Тъпото преди 5 години
До ЧърчилНикой не говори против клането на животни за изхранване на хората, а срещу ислямския култ курбан байрям, където се извършват кървави ритуални кланета с цел жертвоприношение, умазват се с кръв жени и малки деца и гледат как хвърчи кръв и животните бавно умират в агония. Разликата е огромна!
139
6
 
5
 
! Отговори
Ъх преди 5 години
Бай *** не ги разбира тия работи. Неговия господ е дебелото черво и той живее само за да го обгижва. Плюскане, ракия и чалга-това е смисълът на живота.
138
3
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ВладиславТо винаги може да се намери заместител на всичко-било то реален или медицински (хранителна добавка).Въпросът лично за мен е защо да се измъчвам като мога да си го набавя по лесно и по удобно-боба се смила от стомаха доста по трудно,пък и хора с язви и гастрити не е желателно да ядът бобени растения, докато месото е много по лесен начин.Въпрос на личен избор,организъм и разбирания.Стига да не си натрапва мнението,вегана не ми пречи, но повечето искат да те конвертират в тяхната вяра
137
0
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
И да, също си прав че количествата са различни но не винаги. Но на пример протеина от една пържола на теб не мен ми трябват 400 гр боб, примерно говоря за да получа същото количество протеин като ти от една пържола. Но не във всяка храна съотношението е такова.
136
1
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
До :iceblast88 Да между другото си прав за липсата на сила. В началото, първите два Месеца се чувствах отпаднал, по сериозна физическа работа ме изцждаше както никога преди. Проблем ако може да се нарече така е че при нас има липса на витамини от B групата. А този който е за сила е b12 в частност. Оказа се че всички бобови растения ни го дават. Аз затова казвам че всеки протеин, киселина и т.н имат аналог при зеленчуците и плодовете.
135
0
 
5
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Пък и защо по дяволите да те карам да мразиш местото като аз допреди година примерно и почти целия си съзнателен живот съм ял всичко. Израснал съм на село, месо бол от всякакви животни, а дядо ми бог да го прости, беше мандраджия, сирене с кила. Да те карам да се чувстваш зле че ядеш месо за мен е все едно да се отреча от себе си.Някак много нелогично ми се струва ама.... Всеки луд с номера си хаха
134
2
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ВладиславНо искам да отбележа, че говоря за наистина изперкалите крайни вегани! Защото има такива на които дори и доктор да му каже, че му трябва примерно мляко или сирене за калции, а той не, няма и това е. Има много сбъркани хора. А това ти какво си избрал да ядеш, си е твоя работа и никой не може да ти се намесва освен ако не е поради медицински причини.
133
3
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ВладиславНо и си е факт, че веганите са доста по слаби физически, по болнави са и им се налага да взимат хранителни добавки ако искат да са здрави. Или трябва да изяждат в пъти по голямо количество за да си набавят нужното. Срещу биологията няма как да се ходи, колкото и хора да се опитват (хомо,веган,зоофили, предметофили и тн.) Има си неща които немогат да се променят. Все едно да накараш кола на дизел да върви на бензин - няма как да стане.
132
2
 
4
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
До:iceblast88 Е тук сме на едно мнение. Стига да не се натрапва мнението всички сме ок.Аз наистина не познавам такива Вегани като тия радикалните. Нито знам за какво се борят, какво искат да покажат??? Аз и жена ми го правим за здраве.Всичките ни приятели са свикнали и си хапвахме заедно кой мравки кой ориз, даже се ебаваме с нас самите защото има аз *** много добри бисери за Вегани хахах.Ама тия лично от статията са си куку... Ние се разграничаваме от тях, държим да отбележим
131
1
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ВладиславОсновния проблем с повечето вегани е, че се опитват да те накарат да се чувстваш гадно, заради това което ядеш, а това си е форма на психически тормоз. Попадал съм и на такива индивиди които се скъсваха да ми развиват теории колко гадно трябва да ми е за пържолата която ям в момента и това докато се храниш. Не, че съм гнуслив, но проблема беше за останалите на масата. Да си ядът каквото искат, но не и да натрапват религията си на останалите - мога да ги сравня само с ислямистите!
130
1
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До Владислав1. Качеството на храната няма нищо общо с чисто хранителната и стойност - защото много хора се тровят и умират заради химикалите в зарзаватите.2. За човечеството е много по добре да се изхранва от месо, вместо от растения - чисто като се сметне нужното място, замърсяването и количеството калории спрямо тегло.3. Като цяло похвално, че не натрапваш личния си избор. Така, трябва да е с всички. Да аз никога няма да разбера веганите, но докато те не си натрапват мнението , не ми пречат
129
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Един от Северозапада,ами ти как колиш,миризливия ***,на коледа,прерязваш ,опашката ли.
128
0
 
12
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Нека всеки който иска да ме/ни опознае и е любопитен защо решихме да минем на този хранителен режим да дойде на гости. Направил съм страхотни чушки с доматен сос и чесън, а ако иска и пържола ще му метна на скарата.:) Просто да види, че не всички Вегани сме безмозъчни *** като тия. Със пожелание за много здраве