Държавата с кампания: Да върне българите в България!

Зад граница работят нискоквафилициран труд, смята експерт
Обновена: 21 авг 2018 07:00 | 20 авг 2018 22:25, Петя Славова
640

Агенцията за българите в чужбина започна кампания за връщане на сънародниците ни. Може ли с анкети и писма да ги върнем у нас? Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев посочи, че се прави уникална анкета сред българските общности в чужбина.
Още по темата

"Тя е много професионална и ще имаме много интересни резултати. Въпросите са доста разнообразни", каза той и отбеляза, че от 10-11 месеца контактуват чрез писма с българските организации, когато има предложения за работа у нас.

"Българите зад граница работят нискоквафилициран труд или под средния. Работят по 10-12-15 часа, наемите са огромни. Като съберат паричките и си дойдат, един месец са номер 1 по клубовете. Идват тук и са царе един месец, после там бачкат 11 месеца яко", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Харалампиев добави, че сънародниците ни живеят още по-мизерно в чужбина и голяма част от тях спестяват, за да издържат родители, братя и сестри. По думите му българите в чужбина масово са тормозени от носталгията и че не могат да си позволят начина, по който живеят тук.

От Сърбия, Молдова и Македония идват тук от интерес към България. Тези, които се връщат от Западна Европа или САЩ, се връщат от носталгия. Масово се връщат IT, икономисти и финансисти, стана ясно още от думите му в "Денят ON AIR".

Председателят на призова да се насърчи раждаемостта в България, както и помощта към младите семейства. А работодателите да свият разходите, за да подобрят условията за работа и да вдигнат заплатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
2
 
4
 
! Отговори
Трол преди 5 години
@528Вие маате пластмасови домати.Аз си ги гледам сам и са вкусни и за чудо и приказ.
526
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо почетох за убийството на майор Коста Паница през 1890. Ей, това българите сме страшни животни бре. Винаги съм се чудил каква мрьсна папла4 се е събрала на тази проклета територия.
525
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О делиормански "инструменталчик" жув ли си.
524
1
 
16
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
До 526 Манол йорсаОцеляват само джендарите в софия понеже са спонсорирани от сорос
523
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето хора в този форум бягат от българия заради политическата мафия но дори не гласуват. ОК. Обаче с радост скланят глави пред мафия на стотици години която е окупирала половината свят и казва на това демокрация. Защо? Защото плащат повече измислени единици от измислени пари които те печатат. Не че същите тези "пари" там купуват повече имоти или бира в бар или медицински услуги а повече играчки от Китай и Корея. Малки сте.. емигрирайте... яжде домати без вкус... говорете с акцент... амин.
522
1
 
14
 
! Отговори
По-добра кампания преди 5 години
Да пратим Боеко в чужбина. Завинаги. Другите сами ще избягат от там и ще се върнат.
521
16
 
8
 
! Отговори
Манол йорса преди 5 години
България не е за всеки. Тук оцеляват само истинските мъже.
520
1
 
12
 
! Отговори
Майнатайм преди 5 години
Зависи кои българи ще връщате в България.
519
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От *** в уса ша забогатейми .
518
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия се шегуват! Не само Че са се взели на сериозно ГЕРБЕРАСТИТЕ! Но си и вярват!?И как си го представяте това бе? Застраховки за автомобили на Европейски заплати? А с мижавите наши заплати от 500 лв ли ще се покриват?Вие или сте нагли или не сте в ред с мозъците!-:)Я си ходете по живо по здраво И не ни ги Еър времето!Достатъчно ни загубихте до сега!
517
6
 
4
 
! Отговори
Комунист ама върл преди 5 години
Кой избегнал избягал. Отървахме се.Си ся ний да си уредим пак държавицата.
516
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при сегашната политическа класа,подкупна съдебна система,мутренско управление на икономиката и бизнеса,както и африканските доходи от заплата, не виждам причина някой,който се е реализирал навън и е видял човешко общество да има желание да се върне в една държава на вечния преход.Социализмът чрез методите си на управление ни превърна от общество, във общност от единици,а сега капитализма експлоатира единиците и те бягат,защото не могат да се обединят отново в общество и да мислят един за друг
515
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе "демонтажният" немски специалист тъдява ли е?
514
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 517Тамилите и сумалийците ама ние е сигурно! Но те не са в Европата!
513
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват ни още малко калашници исе прибираме да поздравим крадците по случай 30 години демокрадация
512
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да знае по-*** народ от българския
511
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли друго място по света дето да има правителствена болница?
510
0
 
15
 
! Отговори
до 514 преди 5 години
Приготви се - да се пенсионираш...и умреш в чужбина!
509
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщам се веднага в бг ако дойде партия която обещае и изпълни тези точки 1.проверка на всички приватизиционни сделки с доказване на средствата с които са закупени 2.разследване на всички хотели и имоти около софия и произход на парите 3.разследване на всички главни прокурори и особено на сегашното прасе 4 осъждане на всички мутри и най вече на тази която разсипва бг от 10 години 5.пострпяване на нови затвори. Ако поне това стане аз се врущам парите нямат значение проблемът е в мафията
508
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само некадърник - ще остане да работи за Бенчовци..и менчовци...та да си купуват Ралсове! Всеки спасил се българин е шамар за мутрите, всеки оттанал - napцал!