Държавата с кампания: Да върне българите в България!

Зад граница работят нискоквафилициран труд, смята експерт
Обновена: 21 авг 2018 07:00 | 20 авг 2018 22:25, Петя Славова
640

Агенцията за българите в чужбина започна кампания за връщане на сънародниците ни. Може ли с анкети и писма да ги върнем у нас? Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев посочи, че се прави уникална анкета сред българските общности в чужбина.
Още по темата

"Тя е много професионална и ще имаме много интересни резултати. Въпросите са доста разнообразни", каза той и отбеляза, че от 10-11 месеца контактуват чрез писма с българските организации, когато има предложения за работа у нас.

"Българите зад граница работят нискоквафилициран труд или под средния. Работят по 10-12-15 часа, наемите са огромни. Като съберат паричките и си дойдат, един месец са номер 1 по клубовете. Идват тук и са царе един месец, после там бачкат 11 месеца яко", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Харалампиев добави, че сънародниците ни живеят още по-мизерно в чужбина и голяма част от тях спестяват, за да издържат родители, братя и сестри. По думите му българите в чужбина масово са тормозени от носталгията и че не могат да си позволят начина, по който живеят тук.

От Сърбия, Молдова и Македония идват тук от интерес към България. Тези, които се връщат от Западна Европа или САЩ, се връщат от носталгия. Масово се връщат IT, икономисти и финансисти, стана ясно още от думите му в "Денят ON AIR".

Председателят на призова да се насърчи раждаемостта в България, както и помощта към младите семейства. А работодателите да свият разходите, за да подобрят условията за работа и да вдигнат заплатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България останаха мафията и садомазохисти,които се кефят,когато ги крадат червените мафиоти.
506
1
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
"Да върнем българите в България". Призивът е добър,но,лозунгите за зрял социализъм вече са клише.Държавата трябва да отстрани проблема,а той е червената мафия,която окраде народа и прокуди децата ни.Съдебната система още присъжда с двоен аршин кой- кой е.
505
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кoчинката останаха - каnyти дет не стават за нищо...селяни...и мутри
504
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам българия но мога да се върна само с us пенсия и син паспорт на екскурзия оставям джентълменски страната на руската хомодружинка на волен понеже заслужават дано да им дойдат отново азиатските им господари в ню йорк от нова година мин.заплата ще е 15 дол на час галон бензин е 3 долара мизеееерия.пожелавам на бг русетата дълъг и все така мизерен живот .сварихте ли лютеницата с по-здрав мужиков
503
3
 
5
 
! Отговори
Циник до 405 и 404 преди 5 години
Исмаил пише на шльокавица...а другия глъмак е оригинален като китайски маратонки
502
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 5 години
Ima hora tuk pishat s mnogo imena i ...nishto daje i lev nema za teh maniaci s golemi glavi
501
2
 
3
 
! Отговори
do 504 преди 5 години
Metroto mnogo drusa debeli prastie kak da pishe choveka to da si gumadjia ne e lesno pri amet parite za kvo da stignat nakraq
500
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Циника пише по цял ден тука. Това обяснява защо изкарва жълти стотинки в Германия. "Мозъците" на България изтекоха в чужбина. Ужас!
499
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плюл съм на "народа и неговите представители в парламента" и не съжалявам! Добре че се махнах от тази клинична сиракуза на "светлината" и запазих България за себе си!
498
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската държава оправи българите в България.Дойде време и на тези извън България.
497
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пусни питомното, гони дивото.Подобрете живота и уважавайте нас, дето сме все още тука, докато не хванем и ние пътя. Ако стане по-добре, сами ще си дойдат някои. Ама се толкоз акъл! Или по-точно идеята е да откраднете още пари, та си търсите оправдание.
496
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А има и едно правило:По-добре лоша къща на хубаво място,Отколкото хубава къща на лошо място.
495
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук е незаконно да оставиш без надзор деца.
494
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 481И какво пречи и в България да имаш къща с ливада,барбекю и басейн?Не ми трябва да ходя в чужбина,за да го имам тук и това.С изключение на басейна,защото ме е страх да не се удавят малките ми деца,когато са оставени без надзор,останалите неща си ги имам в България.
493
1
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
До 495 Бирмингам Пусни малко инфо брачет. Имат ли медицинско? Къде ги викат? За един преател питам.
492
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм в чужбина, но ми прави впечатление, че като за говориш случайно някой българин,или гледа да си бие камшика тутакси, или ти вкарва разни тарикатски оферти.
491
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бирмингам има много хубави наши момичета на повикване.Истински кукли! Просто давам информация, ако някой е загорял.
490
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква толкова разлика има дали ще те копат на родна земя,или на Запад ще те изгорят и ще хвърлят пепелта в кошчето? Ежте и пийте и тва е!
489
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕИ още по-страшно става и ще става. Стойте си там скоро и аз идвам.
488
3
 
21
 
! Отговори
НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ преди 5 години
който се е спасил - СПАСИЛ ... да не се връщат тука е страшно!!