Държавата с кампания: Да върне българите в България!

Зад граница работят нискоквафилициран труд, смята експерт
Обновена: 21 авг 2018 07:00 | 20 авг 2018 22:25, Петя Славова
640

Агенцията за българите в чужбина започна кампания за връщане на сънародниците ни. Може ли с анкети и писма да ги върнем у нас? Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев посочи, че се прави уникална анкета сред българските общности в чужбина.
Още по темата

"Тя е много професионална и ще имаме много интересни резултати. Въпросите са доста разнообразни", каза той и отбеляза, че от 10-11 месеца контактуват чрез писма с българските организации, когато има предложения за работа у нас.

"Българите зад граница работят нискоквафилициран труд или под средния. Работят по 10-12-15 часа, наемите са огромни. Като съберат паричките и си дойдат, един месец са номер 1 по клубовете. Идват тук и са царе един месец, после там бачкат 11 месеца яко", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Харалампиев добави, че сънародниците ни живеят още по-мизерно в чужбина и голяма част от тях спестяват, за да издържат родители, братя и сестри. По думите му българите в чужбина масово са тормозени от носталгията и че не могат да си позволят начина, по който живеят тук.

От Сърбия, Молдова и Македония идват тук от интерес към България. Тези, които се връщат от Западна Европа или САЩ, се връщат от носталгия. Масово се връщат IT, икономисти и финансисти, стана ясно още от думите му в "Денят ON AIR".

Председателят на призова да се насърчи раждаемостта в България, както и помощта към младите семейства. А работодателите да свият разходите, за да подобрят условията за работа и да вдигнат заплатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
1
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Кажете му на тоя да не се хаби. И вашите пари също. Ще му дадат бюджет и като хулне да обикаля по чужбината с една дузина софийски брънтии в първа класа най много да върне някой загубил се турист с изтекла виза.
486
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е все едно в Дивия запад през 18 и 19 век.
485
2
 
25
 
! Отговори
Point of no Return преди 5 години
в тая държава се работи без никаква стратегия за бъдещето и без идея какво например ще се прави с бясно размножаващите се тъмнокожи paraziti.да не говорим за парадоксалната съдебна система и смешната полиция.......e.t.c.чак тогава може някой да се излъже да се върне!
484
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четейки новините по БГ сайтовете, даже и не искам да си помислям за завръшане в татковината. Не ми е омръзнал живота.
483
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две деца съм отгледала,а сега няма кой да ми излезе да ми купи хляб-това ми каза наскоро една трудноподвижна,възрастна жена изоставена от децата си,понеже се устроили в чужбина.Дано и с вас така да постъпят вашите деца.
482
4
 
9
 
! Отговори
Циник до 485 преди 5 години
Виж клавиатурата на мобилния!Е ... е вляво от И... метрото подрусва на завоите... и пръстите ми са дебелички за Самсунга...а за останалото...според същия този сайт - 70% от българите страдат от депресии...и други психични отклонения...нямат време да се лекуват...трябва първо да се заситят...по някакъв начин...борбата е за лЯба!Няма време за лиготии!
481
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише се нихилист, а конформизъм не е психично отклонение,в противен случай нямаше да има нормални.
480
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петърчо, тази уникална анкета къде мога да я намеря и попълня? Ще падне много смях. Спестявал съм да пращам? На кого да пращам, като всички избягаха? Ах... и ти си един експерт
479
0
 
15
 
! Отговори
Don Claude преди 5 години
Що, намаляха парите от данъци и осигуровки за крадене ли?
478
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си стоят в чужбина та. От тях се иска само да пращат пари, че да има и за нас. Нали така!
477
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още утре тръгвам!Ще си зарежа къщата с басейна,градинката,барбекюто!35 часовата работна седмица със заплата която в бг дори и не съм си мечтаел.Ще си зарежа реда,сигурността и чистотата на всякъде-за да се върна в панелния блок с миришешти изби и канали чак до последния етаж.Да пусна детето на парка при наркоманите и алкохолиците от сутринта.Да точно това ще направя още утре взимам България ейр:)))))
476
1
 
8
 
! Отговори
От 466 преди 5 години
До 476Не му говори на Харалампиев за наем и квартира. Веднага ще ти обори с факта, че в Бг спокойно можеш да си купиш една панелка с парите, които си изкарал в чужбина.
475
2
 
7
 
! Отговори
Циник до 478 преди 5 години
Колега - само чистата неподправена злоба ...предпазва *** от суицидните му мераци!
474
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно - забелязвам голяма злоба от страна на българите останали в Бг към тези, които са я напуснали. Избягали сме били от проблемите, не сме остнали да се борим и тн. Сякаш ние сме виновни за всичко ставащо там. А вие като останахте какво направихте? И защо четете тази статия? Тя се отнася до нас. Нали не се интересувате от нас? Или ви е страх, че ще се върнем и ще ви вземем работните места? Айде излейте си сега злобата върху мен.
473
4
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
*** биват много видове в България..има ***-конформист, ***-нехилист, ***-опортюнист...и ред други психични отклонения.Тук искам да разгледам най-разпространения вид ***-мазохиста! ***-мазохиста е ( измиращоизчезващ доисторически вид) в съседните статии овряква орталъка , че Борисов, Нинова, Бенчо с бенката, и Митьо очите го гаврят....ама точно тукинка се сеща колко е горд.В научната литература състоянието е познато като остра шизофрения! ***-мазохиста - обаче си стои!
472
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 466Важното в случая е че ти прави впечатление което ме навява на мисълта че не си с купена диплома за по български и литература. А дано се сетиш и за смъсъла на написаното без да те боли самочувствието отностно страната на глупците - Пинокио!
471
2
 
15
 
! Отговори
язе преди 5 години
До Анонимен 465И аз да му благодаря за просветлението - явно работя работят нискоквафилициран труд или под средния, щом заплатата ми е 3х над средната за страната ои гнилия Запад....не знаех това...а и наема с всички режийни е 1/4 от нетната заплата....Ама още утре се прибирам в БГ-то....Явно там е истината... Смееееех
470
0
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Разбира се, че ще има ефект... със 100 000 писма за около 10 000 000лв печата, ще се случат нещата, няма страшно. Инак тва малко, като ако ти е пробит аквариума вместо да се опитваш да запушиш дупката да не изтича ти се опитваш да го пълниш с вода. МАЛЛЛОУМНИЦИ!!!
469
1
 
7
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Г-да!Предлагам да учредим една международна организация "Българите в България"!Основно мероприятие ще е да праща писма до българите в България с цел разясняване на международното положение.
468
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде да ви видим вие в България колко ще излезете на протест на 6 септември в Пловдив?