От болницата за родилката: Няма такова нещо скачане!

Раждането на Ренета започнало при стажант, после извикали д-р Пашева
Обновена: 20 авг 2018 16:41 | 20 авг 2018 15:15,
148

От болницата в Сливен, където преди дни издъхна 33-годишна родилка след странни методи на раждане според близките й, отричат обвиненията им.

Ренета Томова почина няколко дни след първото си раждане – на малката Мария. Родителите й разказаха, че преди да издъхне, младата жена споделила, че се чувства като смазана, че всичко я боли, че натискали корема й, защото бебето не искало да излезе.

Според бащата и майката на Ренета е бил приложен методът на раждане "Форцепс". От болницата пък обявиха като причина на смъртта й е белодробна емболия. Официално заключение все още няма, защото аутопсия още не е направена.

Още по темата

Родителите на Ренета са категорични, че става дума за лекарска грешка и ще търсят правата си в съда.

От болницата обаче отричат обвиненията им, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес от лечебното заведение за първи път излязоха с позиция. Директорът д-р Весислав Петров беше категоричен, че върху Ренета не е скачано по време на раждането.

Той обясни, че младата жена е била приета с тежка дихателна недостатъчност и високо кръвно. Заради това е била настанена в реанимация. Раждането й започнало нормално – при специализант.

"След време д-р Татяна Пашева била извикана в отделението, защото раждането не върви, напъните стават неефективни, разказа директорът. Той е категоричен, че когато тя е повикана, вече е било късно за други решения.

Директорът отрича върху корема на Ренета да е скачано.

"Д-р Пашева каза, че не са скачали върху родилката, няма такова нещо "скачане върху родилката", категоричен бе д-р Петров.

Пред болницата в Сливен трети ден продължават протестите на близките и приятелите на починалата млада жена.

"Не със смърт се изражза, не със смърт", изплака почернената майка на Ренета. Тя се обърна към д-р Пашева и я попита дали по същия начин би израждала своята дъщеря.

"Родителите търсят вина, аз ги разбирам – най-тежкото е да загубиш дете. Но не можем веднага да кажем - ето този е виновен, отрежете му главата", отвърна на обвиненията директорът.

Междувременно се появяват информации и за други проблемни раждания при д-р Таня Пашева.

Михаела Йорданова разказа, че при раждането й явно е станал перетонит и перфорация на дебелото черво.

"С извадено дебело черво съм, още се възстановявам", обясни младата майка.

Д-р Пашева отказа да застане пред камерата и пред родителите. Лекарката не е отстранена и продължава да работи.

"Болницата не може да излезе със становище, тъй като до момента не е направена аутопсия на родилката. За нас също е неясно защо е починала тази жена", каза днес директорът.

Аутопсията ще бъде направена в болницата в Стара Загора, следствието и прокуратурата работят по случая, медицинският одит започна своя паралелна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Що за глупости!!!Глупостите идват от интерпретацията на журналиста тип "развален телефон" Приета е със дихателна недостатъчност и високо кръвно в реанимацията. В болницата е приета в добро състояние и затова специализантът е започнал да води раждането.
71
0
 
3
 
! Отговори
Video преди 5 години
Kakvo kazvat camerite ?!
70
4
 
8
 
! Отговори
Що за глупости!!! преди 5 години
От една страна: "...младата жена е била приета с тежка дихателна недостатъчност и високо кръвно. Заради това е била настанена в реанимация". Продължава: "Раждането й започнало нормално при специализант..."
69
4
 
6
 
! Отговори
:-) преди 5 години
До Анонимен 72И след 8 г (от 2010 до сега) синът ти е още с кръвоизливи по клепачите? Не вярвам. Май ни лъжеш.
68
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2010 родих първия си син в Токуда, платен избор на екип около 2000 лв, при д-р Борислава Попова, която се нояви последните 30 минути преди раждането, като аз вече бях изкарала едни 20 часа в болницата. Освен че ми скачаха по корема, накрая въпросната докторка използва съвсем ненужно вакуум помпа, от кжето синът ми има още кръвоизливи на клепачите, а аз бях с 5 шева епизиотомия. Дотам с големите елитни болници.
67
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът не иска истината, а кръв. И да им кажат истината, никой няма да я разпознае.
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До WTF? Много правилен коментар. И аз съм на мнение, че трябва да има подведени под отговорност медии. Да не коментирам и призивите за насилие над лекари... това си е чист тероризъм, защото лекарската професия е от национално значение.
65
3
 
17
 
! Отговори
до WTF? преди 5 години
първо трябва да осъдят всички нещастни медии,създали изключително много проблеми и отрицателни обществени нагласи и манипулации в България в последните години
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България осъдени за клевети колкото искаш,а за лекарска грешка аз не съм чул. А вие ?
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въперки лечението, приложено от лекарите, пациентът оживя.
62
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 65Интерсна е и обратната теза.
61
17
 
14
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Интересно, ако аутопсията докаже липса на лекарска грешка при израждането, дали най накрая ще имаме случай на осъден ганьовец за клевета... Мисля че е крайно време това да започне да се случва.
60
8
 
14
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
Това си е чиста злоба и завист ,че жена е по умна и преуспяла от теб.Лекарите в БГ не са лекари а търгаши,търгуват с живота ни
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в какво трябва да ни убеди едно започнато разследване в кардиологията в Дупница (и недоказано), когато става въпрос за случай в АГ отделение в Сливен?
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по принцип лекарската професия е една от най-мразените професии в България
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу бившия управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" гр. Дупница Росен Тимчев е започнато разследване от Районната прокуратура. Разследването е за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ.Човека е бил Хирург Кардиолог и е оперирал сърца без да знае какво прави и без диплома.Заключенията оставям на вас какви Анестезиолози Педиатри и Гинеколози има в Болниците.
56
5
 
28
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Д-р Пашева каза, че не са скачали върху родилката"=================ОК! Убеди ни! Мерси и извинявай за безпокойството!
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като са обсъждали цели 4 часа дали да правят секцио, защо не са го направили ?! И накрая са приложили форцепс-Ами вероятно не е било подходящо.След като са обсъждали 4 часа, значи са имали достатъчно време да преценят. Другото, което се сещам е, че за секцио трябва съгласие на пациентката.
54
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56За камерите и звука в родилното се обади на Цветанов. Той ги слага. Отиди в Англия да потърсиш медицинска помощ да видиш какво е. Ще плачеш за българското здравеопазване. Ако не ти се ходи до там питай някой който е бил там
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде е имало доказани обвинения за купени дипломи, не разбрах? Доколкото мога да чета, давате ми линк за недоказани обвинения за незаконен ПРИЕМ.