От болницата за родилката: Няма такова нещо скачане!

Раждането на Ренета започнало при стажант, после извикали д-р Пашева
Обновена: 20 авг 2018 16:41 | 20 авг 2018 15:15,
148

От болницата в Сливен, където преди дни издъхна 33-годишна родилка след странни методи на раждане според близките й, отричат обвиненията им.

Ренета Томова почина няколко дни след първото си раждане – на малката Мария. Родителите й разказаха, че преди да издъхне, младата жена споделила, че се чувства като смазана, че всичко я боли, че натискали корема й, защото бебето не искало да излезе.

Според бащата и майката на Ренета е бил приложен методът на раждане "Форцепс". От болницата пък обявиха като причина на смъртта й е белодробна емболия. Официално заключение все още няма, защото аутопсия още не е направена.

Още по темата

Родителите на Ренета са категорични, че става дума за лекарска грешка и ще търсят правата си в съда.

От болницата обаче отричат обвиненията им, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес от лечебното заведение за първи път излязоха с позиция. Директорът д-р Весислав Петров беше категоричен, че върху Ренета не е скачано по време на раждането.

Той обясни, че младата жена е била приета с тежка дихателна недостатъчност и високо кръвно. Заради това е била настанена в реанимация. Раждането й започнало нормално – при специализант.

"След време д-р Татяна Пашева била извикана в отделението, защото раждането не върви, напъните стават неефективни, разказа директорът. Той е категоричен, че когато тя е повикана, вече е било късно за други решения.

Директорът отрича върху корема на Ренета да е скачано.

"Д-р Пашева каза, че не са скачали върху родилката, няма такова нещо "скачане върху родилката", категоричен бе д-р Петров.

Пред болницата в Сливен трети ден продължават протестите на близките и приятелите на починалата млада жена.

"Не със смърт се изражза, не със смърт", изплака почернената майка на Ренета. Тя се обърна към д-р Пашева и я попита дали по същия начин би израждала своята дъщеря.

"Родителите търсят вина, аз ги разбирам – най-тежкото е да загубиш дете. Но не можем веднага да кажем - ето този е виновен, отрежете му главата", отвърна на обвиненията директорът.

Междувременно се появяват информации и за други проблемни раждания при д-р Таня Пашева.

Михаела Йорданова разказа, че при раждането й явно е станал перетонит и перфорация на дебелото черво.

"С извадено дебело черво съм, още се възстановявам", обясни младата майка.

Д-р Пашева отказа да застане пред камерата и пред родителите. Лекарката не е отстранена и продължава да работи.

"Болницата не може да излезе със становище, тъй като до момента не е направена аутопсия на родилката. За нас също е неясно защо е починала тази жена", каза днес директорът.

Аутопсията ще бъде направена в болницата в Стара Загора, следствието и прокуратурата работят по случая, медицинският одит започна своя паралелна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това със скачането е редовна практика, останала от времето на бабите ни! А със счупени ребра не е трудно да направиш белодробна недостатъчност. Горките бъдещи родилки в Сливен! Представям си предродилния стрес, който преживяват!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото има камери в детските, толкова ще има в операционните. Всеки греши дори да е лелар, но в чужбина имат безумно скъпи застаховки и бертвите са компенсирани. Как миже шофьорите да имат застраховка за по милион лева за ПТП, а лекарите да нямат никакви? Тук компенсацията е студена вода.
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И един специализант увивал шоколада в станиол стана работата. Във всички болници дават скапаните дежурства на младите лекарчета но ги мързи дори и да ги надзирават в това време. Сигурно старшата ср е наливала с подарен джин в сестринската стая в това време.
9
2
 
45
 
! Отговори
Чудя се преди 5 години
"Приета с тежка дихателна недостатъчност и високо кръвно. Заради това е била настанена в реанимация. Раждането й започнало нормално при специализант."Щом жената е в приета в тежко състояние, защо при специализант - къде са специалистите? Как така е била с тежка дихателна недостатъчност и в реанимация, а раждането започнало нормално?
8
0
 
9
 
! Отговори
гатанка преди 5 години
ТОВА ,КОЕТО УСЕЩАМ Е ,ЧЕ ВИ МЪРЗИ
7
9
 
33
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Преди малко прочетох по Bulgaria On Air че при тази д-р Пашева...починали годишно по около 20 деца ?!? Чудовищно!!И тази същата била ръководител на отделението??!! И била по-опитна от младия стажант доктор??!! ХОРА НАКЪДЕ ОТИВА ТАЗИ ДЪРЖАВА???? Българки, бягайте в чужбина да раждате...тука виждате какво ви чака..
6
2
 
32
 
! Отговори
Любка Минкова преди 5 години
Е как ще са те виновни винаги починалият е Имах една колежка архитектка винаги казваше ,че техните грешки са над земята ,а на лекарите под земята и са недоказуеми.
5
2
 
37
 
! Отговори
Ася преди 5 години
Няма да се докаже лекарска грешка. Случаят ще се потули със заучени оправдания - наследствени болести, скрити инфекции. Дано поне бебето да се възстанови и да не остане увредено за цял живот.
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не си наведе главата да каже съжелявам. Низки същества.
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приета е в реанимация да ражда и там бил един специализант, защото знаем, че специализанти правят дежурства в реанимацията специално за бременни и после дошла старшата да покрещи по родилката. Вие сте срам не замл за гилдията ами и за родителите си! Нищо човешко няма във вас!
2
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приета е в реанимация да ражда, така ли? Имахте малко време да си оправите документацията докато се чака аутопсия. Колко удобно. Само като му гледам мазната физиономия и ми е ясно какъв морал има и как ще работи за разкриване на истината.
1
8
 
40
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Ликвидират ни бавно , но сигурно!