По случая с починалата Ренета – тройна експертиза, проверки... После?

Бебето й е добре, под лекарско наблюдение е
Обновена: 20 авг 2018 15:18 | 20 авг 2018 12:30, Веселина Йорданова
50
По случая с починалата Ренета – тройна експертиза, проверки... После?
Кадър: Bulgaria ON AIR

Тройна съдебномедицинска експертиза е назначена по случая на починалата родилка в сливенската областна болница.

Представители на следствието са изискали цялата документация от раждането и последвалото лечение на Ренета Томова. Това съобщи директорът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров пред БТА.

Още по темата

Съдебни лекари от Стара Загора ще извършат аутопсията. Уточнява се дали тя ще бъде направена на място, или тялото на починалата ще бъде транспортирано в Стара Загора. В сливенската болница е назначена вътрешна проверка по случая.

Становище на лекарската комисия ще има едва след като станат известни резултатите от аутопсията, поясни д-р Петров. По думите му, ако бъдат установени пропуски от страна на медицинския екип, извършил раждането, ще бъдат предприети съответните мерки не само от страна на лечебното заведение, но и от други компетентни институции.

Засега е ясно, че раждането е започнало нормално, но после са настъпили усложнения и по тази причина са приложени инструментални методи за извличане на бебето.

След раждането и на майката, и на детето, е направен скенер. Изследването показало, че те са в добро състояние. Според д-р Петров, Ренета не е имала травми по гръдния кош. Ден след раждането тя била настанена в реанимация с белодробен оток и високо кръвно. Там починала в петък.

Бебето Мария в момента е добре, под лекарско наблюдение и се консултира от специалисти. Лекарите се надяват частичната пареза на ръката, причинена от инструментите, скоро да отшуми.

Междувременно в Сливен трети ден семейството и приятели на починалата настояват пред областната болница, ако смъртта на Ренета е причинена от лекарска грешка, да има наказани.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
4
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Тройна,петорна,десеторна експертиза...Прах в очите на хората...Това ще е поредното потулено убийство,а тази т.нар. докторка ще продължи да убива безнаказано....Хора,НЕ РАЖДАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!
47
1
 
5
 
! Отговори
? преди 5 години
До до 25Ами като гледам то и хора няма да останат, които да лекуват тези лекари.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После защо бият лекарите.Защото много от тях са неграмотни с купени тапии за лекари.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е редно раждания да се правят от некомпетентни и необучени специализанти и то когато се касае пациента е в критично състояние.Жертвата е била в критично положение с дихателна недостатъчност.Защо се е стигнало до прилагане на секцио, изискващо упойка ,която вероятно е усложнила дихателната недостатъчност.Защо по начало не е присъствал специалист като водещ раждането.
44
4
 
1
 
! Отговори
Ахмак преди 5 години
5 кг бебе това ще го разправяш на генно-увредената си дойка от месокомбината, угоявана за разплод и раждаща хидроцефалии на конвейр със обиколка 70см на фонтанелата.Не ми говори за тазове и раждане игнорантна-жено,Ти си не само глупава и игноратна,но и чист Дънинг-Крюгер учебник.За мен доказан *** по медицински критерии,който не разбира нищо от раждане и медицина,но е компетентен да наставлява и космически кораби.
43
2
 
4
 
! Отговори
Месалина преди 5 години
До АхмакКогато успееш да родиш нормално 5 кг бебе с 40 см обиколка на главата, при това да си с внушителните 155см/50кг и таз, който не се разшири и милиметър до деня на раждането, заповядай отново да ми обясниш от къде точно трябваше да излезе бебето ми :) Виждам, че си отделил няколко минутки да прочетеш някакви неща, очевидно извън коментарите, защото не знам къде прочете от мен написано да агитирам да се ражда оперативно! Ама, ахмашка му работа!
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен 23 преди 5 години
До lelka 24. Ами явно тогава ще ползваме услугите само на частни лекари, защото в крайна сметка e важно качеството, а не само количеството. Иначе в момента допълнителното ЗО струва около 1200 лева на година най-скъпият пакет с включени покрития - Извънболнично;Медицински средства;Дентални;Услуги, свързани с битови и др. допълн. Усл.;Дневни пари за болничен престои;Обезщетение за операции. В момента плащам 2500 ЗО на година, а не получавам и 1/10 от това. Нещо да кажете ?
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
38- СТИГА С ТОВА СЕКЦИО- ТО СЪЩО Е ОПАСНО И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДВИДИ КОЙ КАК ЩЕ РЕАГИРА НА НЕГО. ВСЯКА ЕДНА ОПЕРАТИВНА НАМЕСА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНА И ЗА МАЙКА И ЗА ДЕТЕ. НИЕ ПОНАСЯМЕ И РЕАГИРАМЕ РАЗЛИЧНО И НА ЛЕКАРСТВА, И НА УПОЙКИ.
40
2
 
3
 
! Отговори
Месалина преди 5 години
До Анонимен 36Тук въобще не водим статистика за + и - на двата вида раждане и кой какво би предпочел в случая! Разберете, че "рутинна" операция няма. Приказката, че родилката (без значение как ражда) е с единия крак в гроба, не съм си я измислила аз. Само, че ако преди просто са се молели всичко да е наред, сега се молим и за съвестни и човечни мед. лица!
39
4
 
3
 
! Отговори
Ахмак преди 5 години
Месалина била известна със своята порочност, властолюбие и жестокост. Бих добавил и с очебийна простотия.Пpocтoтoтuята ,както знаете ходи по хората.Особенно при жените, които не знаят ,че природата ги е дарила с място ,откъдето детето да излиза и в нормалният свят едва 1 на 1 милион % се налага да излиза чрез касаплък тоест по ветеринарните прадиции прилагани в анадоско преизостаналият ***.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да се хвана на бас, че сама е отказала секциото.
37
2
 
8
 
! Отговори
Месалина преди 5 години
До Шерлок ХолмсНай-обичам мъже (които не са АГ) да се изказват за бременност и раждане сякаш са раждали, раждали... На теория рисковата възраст е след 35 г., но на практика има много жени, заченали нормално и успешно родили естествено или чрез секцио 1 и повече деца. Запомни от мен, че всяко едно раждане вкарва жената с единия крак в гроба. Усложнения, грешки и откровени убийства за жалост се случват и с 19 и с 39 годишни! Просто се молиш всичко да е наред и да попаднеш на съвестен екип!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Месалина - рутинна е колкото всяка друга коремна операция. То и естественото раждане е рутинно, но ти какво избираш в светлината на тези събития - сраствания или да си жива да си гледаш детето? И аз съм със секцио информативно.
35
3
 
12
 
! Отговори
Месалина преди 5 години
А защо са правили скенер след раждането на майката и на бебето, да попитам аз? След като уж е нямало проблем до преди да вкарат родилката в реанимация? Точно, за да видят има ли поражения от зверството, което съвсем съзнателно са приложили върху горките майка и бебе! Обаче познайте дали ще разберем за истинските резултати от въпросния скенер! Сега се хващат и за "2 придружаващи заболявания" на родилката, които 100000% ще използват за параван на некадърността и бездушието си! Пази Боже!
34
9
 
5
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 5 години
За мен тук голямата загадка е, защо не е направено секцио на родилка която е над 30 години при това на първо раждане. Ще разследвам и ще разбера.Трябва задължително над 30 да се прави секцио ако е първо раждане, защото жената над 30 е като мъжът над 70, не е същото тялото.
33
3
 
7
 
! Отговори
Месалина преди 5 години
До Анонимен 14Да наречеш секциото "рутинна" операция е меко казано идиотско. Запознай се първо колко слоя тъкан се реже, останалото няма да го описвам, защото има достатъчно видеа в нета, стига да можеш да понесеш гледката. 7 години след секцио (бременност, раждане и възстановяване безпроблемни, белега ми е едва забележим като конец) имам такива вътрешни страствания, които при определени движения ми причиняват убийствена болка. Не 1 и 2 са и случаите на починали родилки след секцио.
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29 и 30Искате да кажете, че дамата от снимката, бременна 33 годишна в 9 месец е яхнала коня? Това си е пълно безхаберие от нейна страна и чисто престъпление спрямо нероденото бебе.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Запад и в САЩ жените масово раждат след 40-годишна възраст и проблеми няма за лекарите там, а си е съвсем рутинно. Да не говорим американките колко са дебели. Само тук възрастта на родилката е оправдание за фатален край. А и щом детето е посинено цялото и с пареза на ръката, е ясно какви са ни професионалистите.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНа 33 г. е.По време на бременност жената може да напълнее.Малко са щастливките,които остават на същите килограми.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 26разждането е естествен процес и не е нужно да си атлет, за да родиш. Също така, е нормално в 9тия месец "краката да са като на слон" и да си няколко килца в повече...Невежа, понякога, когато няма какво да кажеш е по-добре да замълчиш и да запазиш некомпетентото мнение за себе си.