Водeн капан в Арда: Пожарникари спасиха двама мъже и шест деца

Групата била на разходка, нивото на водата се качило неочаквано
13
Водeн капан в Арда: Пожарникари спасиха двама мъже и шест деца
Снимка: Булфото, архив

Пожарникари спасиха група от двама възрастни и шест деца, които били блокирани на остров в река Арда.

Сигналът за инцидента бил подаден малко преди 17 часа вчера в пожарния участък на град Маджарово, а спасителната акция приключила час по-късно, уточниха от полицията.

Двамата мъже на 56 и на 64 години, заедно с малчуганите на възраст от 2 до 13 години, били на разходка до остров в реката.

Неочаквано нивото на водата рязко се повишило, пътят им към брега бил възпрепятстван и те попаднали във воден капан.

Два екипа огнеборци били изпратени в помощ на бедстващите.

Те използвали частна лодка, с която мъжете и децата били изведени живи и невредими от острова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВСИЧКИ ЖЕНИ И МЪЖЕ /ПА И МЛАДЕЖИ/ НА БЪЛГАРИЯ УЧАСТВАЩИ В ОПЕРАЦИИ ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА ...СА ДОСТОЙНИ ЗА ПОКЛОН !!!
11
2
 
7
 
! Отговори
браво! преди 5 години
Браво на екипа за бързата реакция у успещна операция! Нека имаме повече такива добреи новини.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В района след стената на Студен кладенец около селата Долно Черковище, Бряговец и Странджево има звукова сигнализация. Маджарово е 10тина км по надолу по течението.
9
2
 
8
 
! Отговори
Бате ПешУ преди 5 години
Гробокопач,ти май никога не си бил на р.Арда и си пишеш,ей така,да не заспиш колкото!Каква водна стена,какви пет лева,когато язовира бъде пуснат водата се покачва доста бавно и имаш време да прекосиш реката поне няколко пъти,докато стане достатъчно дълбока,и буйна,за да те завлече.Лятото реката е толкова плитка,че е широка само няколко метра,а на места е дълбока не повече 1 -1,5 м.Става опасна само,когато пуснат язовира,но няма никакви приливни вълни или водни стени,а водата се покачва плавно!
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Те използвали частна лодка..."Хубаво е когато има хора дето да помогнат на пожарникарите със съответното нужно оборудване...Следващият път цистерна с вода може да им трябва.
7
2
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Е аз живях по тия краища,когато при всяко пускане на вода от язовир ,,Кърджали,, се пускаше предупреждение и сирена ..
6
9
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ШопоНяма. При Маджарово няма. Лично съм бил свидетел, на тази случка, как бях във водата на Арда и срещу мен се задаваше водна стена. Добре, че рефлексите ми са бързи. Звуковата сигнализация, не е "пиу,пиу..." да я чуят 1-2 къщи, тя трябва да огласява целият район. Планина е. И населението трябва да бъде преварително информирано с указателни табели!Трябва Държава, а не, Бойко!
5
21
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
При изпускане на вода от язовира по поречието на Арда има звукова сигнализация,но явно дъртаците не са и обърнали внимание ..
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пускат язовирите понякога, което е нормално, в гр. Кърджали има звукова система за известяване, когато се изпуска вода от язовирната стена на яз. Кърджали. А тези са даже по-надолу след яз. Студен кладенец, който е по-голям от яз. Кърджали. Най-вероятно са пуснали водата и те са останали отцепени. Дали в гр. Маджарово има сигнализация не знам. Опасно е да си във водата, ако приижда от язовира течението. Няма как да оцелееш. Тези или са имали късмет, или са знаели и са били на безопасно място.
3
5
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
То, за да прелива Арда, там си има причина, която джурналята, не е ясно, защо не искат да напишат. Кой е отговорен за преливането? Напишете му името, на тоя турсук! Защо чакате, да стане, някоя беля и тогава да се разврещите? Защо над този турсук, на този никакъв господинчовец, има политическа опека и името мус е крие? Защо няма система за сигнализация при изпускането на водата в Арда?
2
2
 
7
 
! Отговори
Таню преди 5 години
До АнонименНели!?!Нъстръхнаха ми козите чак...
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшотия!