Пак в Сливен, пак Пашева: Седмица след раждане, бебе умира!

Смрътността на новородени в Сливен минава всякакви рекорди
Обновена: 21 авг 2018 14:08 | 21 авг 2018 08:30, Петя Славова
112

Втори скандален случай в болницата в Сливен, умело прикрит от ръководството на болницата. Бебе губи битката със смъртта седмица след раждането, предаде Bulgaria ON AIR.

Според вече изготвена епикриза, виновен за това е д-р Татяна Пашева, същата, която участва в израждането на починалата Ренета преди дни и която ръководи АГ-отделението.

Още по темата

Близо 8 на 1000 деца между 0 и 5 години у нас умират всяка година заради липса на адекватни социални и здравни грижи.

Смъртността на децата в България е в пъти над средната за Европейския съюз. А тази в Сливен минава всякакви рекорди - над 15 на 1000 бебета умират всяка година в родилното отделение на болница "Д-р Иван Селимински".

Първите данни са на "Евростат", а вторите на директора на болницата д-р Васислав Петров. Пак според него срещу началника на отделението жалби няма.

Случаят на Кристина Купова е от 2012 година. Д-р Васислав Петров вече е директор на лечебното заведение, а д-р Пашева е редови гинеколог. Тя постъпва в болницата с преносен плод, лежи 16 дни преди раждането.

Разказва, че се е нагледала и наслушала на всякакви обиди не само към нея, а и към другите пациентки.

На 8 април, въпреки липсата на разкритие, д-р Пашева назначава естествено раждане. И... цялата история вижте във видеото на колегите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
3
 
! Отговори
Стамен преди 5 години
За всяка професия има допустими грешки,но само на докторите не се виждат, защото са 2 метра под земята.това е истината.
88
1
 
4
 
! Отговори
истина преди 5 години
Всички директори на държавни болници са партийно назначени.Така партията източва здравната каса в свои ръце.
87
1
 
4
 
! Отговори
ДО 93 преди 5 години
Аман от побъркани сектанти
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тази Пашева направо да я пишат в графата "сериен убиец", защото ако се "копне" още малко косите ни ще настръхнат от ужас!
85
3
 
5
 
! Отговори
Акушеро-изкормвач преди 5 години
Най-вероятно 70 процента от раждащите там са от един конкретен етнос. И поради тази причина лекарите вече са загърбили всякакви медицински стандарти от 21 век. В приложение влизат "лакти", инструменти като щипки, куки, скачане върху родилката, удряне на шамари и запушване на устата против викане, както и други известни от миналите векове медицински практики. Не, че обвинявам етносите. Не ме разбирайте погрешно.
84
2
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НИЕ НА ЛЕКАРИ ЛИ ПЛАЩАМЕ , ИЛИ НА КРАДЦИ И УБИЙЦИ ....ЩОТО СПОРЕД МЕН СА КРАДЦИ И УБИЙЦИ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ И НЕ ВИЖДАМ НЕЩО ЗАРАДИ КОЕТО ДА СИ ПРОМЕНЯ МНЕНИЕТО
83
2
 
10
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Все по-малко се раждат деца,а и тези малкото ги губим:((
82
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статистиката е плачевна! Жени към 35-40г се решават да родят 2-3 дете. Жените след 28-30г. не си и помислят за деца. Има цели паралелки в училищата, които се закриват, поради липса на деца от определен набор. Не се се знае онази част жени, които не могат да имат деца. И онази част, мъже и жени които не желаят да се обвързват в брак. Поголовно се раждат деца не признати от бащата. Демографския срив търпи безлюбовие, безбрачие ибезпаричие в младите до 30 год. Желанието е да живеят ден за ден.
81
3
 
6
 
! Отговори
х преди 5 години
Поставяха специални системи да предизвикат раждане и не чакаха да пресрочи бебето,ако и системите не помогнат до няколко дни,тогава режеха и предизвикваха изкуствено раждане.Защото ако остане по-дълго време в утробата,може детето и майката да умрат.
80
3
 
14
 
! Отговори
х преди 5 години
До АнонименКакви стари методи?По принцип седмица преди да родят родилките,ги настяняваха в една сграда срещу болницата,която също е към болницата,специално за родилки,за аборти или за проблемни бременни.След това бременните минаваха в родилното.Слагаха системи на тези които трябва да родят,не ги чакаха да просрочват.Никога не е било с натиск,само командваха кога да поемат дълбоко или изпуснат въздух,кога да напъват или не напъват.А здрави родилки не раждаха със секцио,а само по нормален път.
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото онази медицинска сестра преби бебенцето. Всички знаем че жена в гръб на тъмно не е тя. Камерата е манипулирана.Дори да вземат и да видят цялото раждане на родилката все някъде нещо е манипулирано.Интересно е че родила всичко е било нормално и 48 часа след това се влошава критично от белодробна емболия.
78
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само лекарката е виновна, системата като цяло я не бива... използвали стари методи, ами тя е от старото поколение, дали болницата е дала 1лв да я прати на обучения, на обмяна на опит.... Каквото са научили преди 40 години в университета, това прилагат
77
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя има физиономия на изпечен престъпник.Нищо не знае ,нищо не помни не е бил той.Оная другата дето я прикрива и тя супер специалист ама всяко второ и е мъртвец или инвалид... Нещо не е наред с тия хора да не са некъф таен сатанистки култ и да правят жертвоприношения?По-добре не си водете децата и жените там че ако ги оставят живи то със сигурност ще са инвалиди.
76
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До токудаАз 10 бона и повече ги изкарвам за по 5 часа на ден 5 дни в седмицата бе балък, без нощни дежурства, без да съм на разположение. И аз съм 30 годишен. Ама ти си герой в токуда, дърви се колкото искаш. Иначе знаем ви какво правите там, да не мислите че не знаем, на герои ще се правите пред бабите.
75
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До токуд================Това на Бузлуджа ли ти го казаха.Ела ме хвани за долуподписания че бачкат 15 часа.Мор за такива *** като теб.
74
11
 
15
 
! Отговори
токуда преди 5 години
До всички лекари на държавна издръжка.Вас само частна болница и върл капиталист ще Ви оправи.Бачкай ти по 15 часа в денонощието. Всяка стъпка да те следят. Да те снимат с камера и на входа да се чекираш с face recognition. Иначе пискат за високи държавни заплатки. Елате в Токуда да видите как работят 30 годишни лекари, които не са спали и яли с дни. Елате да видите как се изкарват 10 бона месечно. Кръв и пот!!! Бойко, стига далавера за държавните болници. СЕЧ!!! Никакви пари за болница!
73
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Равни пред закона? Защото никой лекар не отива на работа с мисълта днес да убие някой. Всеки отива да работи.Това са рисковете на професията.Както и машинистите,през месец убиват хора на релсите,но продължават да работят.Защо тях никой не съди?Защото това са техните рискове на професията.И пилотите работят,въпреки,че падат самолети и убиват хора.Във всяка професия има рискове, освен,ако не работиш нищо.
72
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уволнете я тази некадърна лекарка и й забранен да практикува като лекар!! Колко още хора трябват да умрат за да си понесе отговорността!?
71
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тази lelka не забравяй, че и ти си една от тези пациенти. На теб червен килим ли ти слагат или си нещо повече от всички нас. А сигурно си някоя недоволна докторица която иска пари, а хората са бедни и няма какво да ти дадат. Ами смени си работата като не щеш да лекуваш заради такива лекари и добрите поподат под общ знаменател с всички гнили плодове. Трябва да се правят и проверки за корупция и при лекарите. Като не им стигат парите ще работят на две места като всички.
70
4
 
35
 
! Отговори
сс преди 5 години
слушам ги днеска по тв се оплакват лекарите, че хората негодували несправедливо. сипели се обвинения и това било едва ли не криминална проява.Значи да убиеш не е престъпление, но когато сочиш с пръст е престъпление.Е, бас си наглите хора. Ама и държава, закони...Важното е да се плащат едни здравни осигуровки и да се краде от тях. Друго не е важно.Хайде пак гласувайте за ГРО666