Пак в Сливен, пак Пашева: Седмица след раждане, бебе умира!

Смрътността на новородени в Сливен минава всякакви рекорди
Обновена: 21 авг 2018 14:08 | 21 авг 2018 08:30, Петя Славова
112

Втори скандален случай в болницата в Сливен, умело прикрит от ръководството на болницата. Бебе губи битката със смъртта седмица след раждането, предаде Bulgaria ON AIR.

Според вече изготвена епикриза, виновен за това е д-р Татяна Пашева, същата, която участва в израждането на починалата Ренета преди дни и която ръководи АГ-отделението.

Още по темата

Близо 8 на 1000 деца между 0 и 5 години у нас умират всяка година заради липса на адекватни социални и здравни грижи.

Смъртността на децата в България е в пъти над средната за Европейския съюз. А тази в Сливен минава всякакви рекорди - над 15 на 1000 бебета умират всяка година в родилното отделение на болница "Д-р Иван Селимински".

Първите данни са на "Евростат", а вторите на директора на болницата д-р Васислав Петров. Пак според него срещу началника на отделението жалби няма.

Случаят на Кристина Купова е от 2012 година. Д-р Васислав Петров вече е директор на лечебното заведение, а д-р Пашева е редови гинеколог. Тя постъпва в болницата с преносен плод, лежи 16 дни преди раждането.

Разказва, че се е нагледала и наслушала на всякакви обиди не само към нея, а и към другите пациентки.

На 8 април, въпреки липсата на разкритие, д-р Пашева назначава естествено раждане. И... цялата история вижте във видеото на колегите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
33
 
23
 
! Отговори
Хм! преди 5 години
Журналистката е написала половин материал, защото не е намерила достатъчно факти за цял, но внушението, че докторката е виновна вече е направено. А какво още му трябва на средностатистическия ***? Има си жертвено агне, вече се е настървил, иска кръв. Фактите нямат значение.
28
15
 
24
 
! Отговори
Ala_bala преди 5 години
Някой да каже нещо за етническия състав на населението в Сливен?
27
6
 
43
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
България се напълни с доктор Менгелета, видими резултати на всяко ниво!
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До WTF?"Колко е часа?", Отговор: "По принцип баща ми е часовникар" ..... много точно описание на квалификацията не въпросните "лекари".
25
3
 
23
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Тъкмо стана интересно. И...
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бебето е умряло седмица след изписването. Кой е виновен?
23
4
 
56
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Журналистката е търсила под вола теле, но очевидно не го е намерила и е зарязала материала по средата.Въпрос: Защо, мама му стара, сте публикували половин материал?
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трагедията е голяма и непоправима.Взимането на мерки да не се случва не е в ръцете на обикновения човек.Всеки отива в ръцете им и гледа с надежда за помощ и разбиране.Но не всеки ги намира, за съжаление.Старите хора казват, че бременната жена е с единия крак в гроба.И има защо.Не е проста работа да износиш и родиш, а толкова се омаловажава човешкият живот.Това човека е голяма гад, знае само аз, аз аз.Не става така, трябва да се промени съзнанието на цели поколения.
21
5
 
14
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
"Дали някоя от вас кратуни може да ни предостави епикризата или да свидетелства че я е държал/а в ръцете си и прочитайки какво пише ....... разбира се 15 на 1000 нещо друго да трябва ?"_____________________в статията става въпрос за епикриза на бебе изгубило живота си седмица след раждане. Твоя аргумент 15 на 1000 ми е малко като Въпрос:"Колко е часа?", Отговор: "По принцип баща ми е часовникар"
20
2
 
35
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Пишещата е бутнала сутрешнота кафе върху клавиатурата , като я подсуши ще си допише дописката недописана
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SHTE VZEMA NAD 10 000 EVRO NA MESEZ дори няма да я погледнат. Тя и едва ли ще може да се справи с елементарни тестове. За немски дори и не ми се мисли.
18
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма ли бащи, които да си оправят сметките с тази докторка?!Има, но в случая бащата е неизвестен ром със ДЦП. Безнадеждна работа, пак ще се измъкне тая докторка.
17
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия довършена ли е или това прекъсване по средата е заради рекламата само?
16
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SLUCVA SE NAVSYAKADE.DOKTORITE RABOTYAT I VZEMAT MALKI ZAPLATI.V GERMANIA D-R PASHEVA SHTE VZEMA NAD 10 000 EVRO NA MESEZ.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали някоя от вас кратуни може да ни предостави епикризата или да свидетелства че я е държал/а в ръцете си и прочитайки какво пише ....... разбира се 15 на 1000 нещо друго да трябва ?
14
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да поверят дипломите на тази докторка/дали ги има и дали са истински/, защото на директорката на нашата болница никой никога не й е виждал дипломата. И не само на нея...крайно време е М-вото на здравеопазването да си влезе сериозно в обязаностите и да спре с тези връзкарства за назначаване на лекари без дипломи които си плащат, защото тук иде реч за ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ.
13
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раждайте по синорите, като едно време. и вероятно с по-голям процент успеваемост.
12
10
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
няма ли бащи, които да си оправят сметките с тази докторка?!
11
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, много се извинявам, публикаторке, но от пълната ти с правописни и стилистични грешки недовършена "работа" излиза, че детската смъртност (пери и неонаталната) в Сливен е благодарение на лекарски грешки, КОЕТО НЕ Е ВЯРНО! Не знам какви хора сте ...
10
13
 
17
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Интересно е че сте публикували друга статия в която се обяснява как журналистите нарушили всички етични и морални граници. Гледам че вече изпопреписахте един от друг твърдението, че има изготвена епикриза според която докторката е виновна. Демек 100 про виновна е, според вас. Дали някоя от вас кратуни може да ни предостави епикризата или да свидетелства че я е държал/а в ръцете си и прочитайки какво пише в нея е разбрал/а без съмнение, че докторката е виновна?