Старозагорско на бунт срещу кариера за варовик

Тя ще е огромен екологичен проблем, смятат местните
22 авг 2018 17:15, Анисия Иванова
9

Жители на 11 села в Старозагорско излизат на протест и блокират подбалканския път София-Бургас в района на град Николаево.

Причината е намерението за строителство на кариера за варовик. Притесненията са, че изграждането на кариерата ще се превърне в огромен екологичен проблем за региона, съобщава Bulgaria ON AIR.

Протестите в региона започнаха още в ранните часове на деня. През тази година Министерството на енергетиката е издало разрешение за концесия за добив на варовик и доломит. Пловдивска фирма е спечелила концесията, но хората в региона не са разговаряли с нейни представители.

От министерството уверяват, че няма опасност за хората и околната среда, но местните жители не вярват. Хората в региона заявиха, че ще продължат с протестите и няма да допуснат унищожаването на природата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се случва в България,после не се чудете защо водите са отровни."Капитал и смърт" - един филм за арсен, смърт и пари (full movie)https://youtube/watch?v=94lrVb69GZo
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия па, коментиращите, нopмaлни ли сте, в кой свят живеете? Разбира се, че хората не искат да им се замърсява региона. Има къде по-нормални начини за поминък, отколкото всичко да се погребе под прахоляк.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е щом от министерството уверяват, че няма проблем, значи проблемът е сериозен.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от варовик се прави цимент, айде на бетона...................че не остана.......... природа
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те сега като ги гледам са двадесетина човека, повечето са на 50+. Като минат още десетина години и няма какво да се работи там, в селото вече ще има 10 протестиращи. А след още 10 години вече няма да има кой и за какво да протестира.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пък ще копаят за варовик. Достатъчно е само да пуснат чешмите :)
3
2
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Тука братче където квото тръгне да се прави, все на протест го раздават. А бе аланколу не я разбрахте тая демокрация и тва си е... вместо да протестирате, че ви управляват пълни престъпници и некккадърници дето всъщност самите вие сте си избрали те тръгнали да ми протестират за неква си кариера за варовик дет най-малкото ще им живне там региона. Нема да забрава преди как протестираха за цените на горивата..., като направиха лудите задръствания и на следващия ден требеше да сипват за гориво :D
2
1
 
13
 
! Отговори
баба Сийка преди 5 години
Вместо да направят огромен социалистически завод с 2000 души администрация, който нищо не произвежда, съответно не замърсява, те кариера за варовик ще ми правят.*** недни.
1
6
 
12
 
! Отговори
www преди 5 години
Скъпи ми пенсионери, в Старозагорско мините си отиват, кафявата енергия е без бъдеще. Ако искате правнуците Ви да имат поминък не протестирайте срещу всичко и всички, защото ритате коматчето на внуците си и ги гоните от България!