Ограничават движението по пътя Габрово-Шипка-Казанлък

Повод - 141-та годишнина от Шипченската епопея
Обновена: 25 авг 2018 13:30 | 25 авг 2018 10:30, Петя Славова
4
Ограничават движението по пътя Габрово-Шипка-Казанлък
Снимка: архив, Булфото

По повод честванията на 141-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по пътя Габрово - Шипка - Казанлък от 8.00 ч. до 20.00 ч. днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Транзитният трафик ще се пренасочва през Прохода на Републиката - за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Прохода на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас; за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през Трявна - с.Белица - с.Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на коли ще се пренасочва към Прохода на Републиката по маршрута: Калофер - Казанлък - Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж".

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Стана ясно и,  че държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 141 години от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът ще се включи в туристическия поход, който в 11.45 часа ще достигне до връх Шипка.В 12.00 часа президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва.

Държавният глава ще произнесе слово и ще положи венец пред Паметника на свободата. От 13.00 часа ще се състои възстановка на шипченските боеве.

В 20.45 часа държавният глава ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част на площад "Възраждане" в Габрово. Тържествена проверка-заря е от 21.05 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква статия по случай 141 та годишнина от най славния момент на героизъм на народа ни.Срамувам се от Вас г-да ***.
3
1
 
7
 
! Отговори
приоритети преди 5 години
Радев на Шипка,а Борисов-на Перперипка...
2
5
 
4
 
! Отговори
бай ви тоШу преди 5 години
Ограничават защото рУми гадулката решил да си направи PR в стил шумкарите на поход.
1
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Какво ограничават???