Тежка катастрофа край Своге: Автобус се преобърна, 13 души загинаха

По първоначална информация превозното средство е помело четири автомобила
Обновена: 25 авг 2018 20:12 | 25 авг 2018 19:04,
150
Тежка катастрофа край Своге: Автобус се преобърна, 13 души загинаха
Снимка: Архив, Булфото

Автобус с пътници е излязъл от пътя и се преобърнал на една страна в Искърското дефиле, на около 2 км от Своге.

До момента има потвърждение за 13 загинали, съобщи говорителят на Центъра за Спешна медицинска помощ - София Катя Сунгарска пред "Фокус".

Екип на Спешна помощ транспортира към София 40-годишна жена в изключително тежко състояние, а 73-годишна жена е с тежка политравма.

И двете линейки пътуват към УМБАЛСМ „Пирогов“. Друг екип транспортира до столицата още трима пострадали.

Според информацията до момента автобусът е бил пълен и се е обърнал по таван. Имало е сблъсък между него и два или три автомобила.

По първоначална информация е паднало на площадка край пътното платно.

Ясно е също, че автобусът е бил обхванат от пламъци. Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”, пише Нова телевизия.

От различни населени места към мястото на инцидента са изпратени 21 линейки. Операцията по спасяването на пътници продължава.

Ранените се транспортират към Военномедицинска академия (ВМА), Пирогов и болница "Св. Анна" в София.

Сигналът за инцидента между Лесков дол и Своге е получен около 17.10, уточняват от МВР.

Участъкът на инцидента временно е затворен за движение.

Трафикът се спира от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: жертвиавтобусСвоге
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри бай Тошо пенсионерите не ровеха в кофите.
101
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че не се случи преди два месеца, че гербавите *** щяха да кажат, че опозицията им клати председателството!
100
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах фаровете светели ли са?
99
18
 
9
 
! Отговори
СНат преди 5 години
Глутницата руски *** само чака да стане инцидент и почва да залива нета с по мия.
98
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съболезнования на семействата на загиналите хора. Каква трагедия сполетя българския народ. Дано Бог се смили над всички българи.
97
3
 
23
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
В тъпата Украйна дето са 6 пъти повече от нас и се води война не загиват толкова хора колкото в България от абсолютно предотвратими неща оставени ей така на доизживяване от мърлящина и некъдърност!Активното мероприятие и фарс с чумата същата работа ,проби да сме чакали само като им вида ръбестите селски олигофревнски кратуни на министрите ни и на всички политици не ми трябва никаква проба от никой,знам къде е проблема веднага!
96
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги, когато съм пътувала с автобус в чужбина са ни задължавали да слагаме колан. Тук дори и да искаш колани просто няма! Господ да прости загиналите и дано пострадалите да се възстановят напълно и бързо!
95
4
 
10
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Ако имаше скъпа гражданска, това нямаше да се случи!
94
2
 
22
 
! Отговори
2 000 000 мл км преди 5 години
Всеки път ще ви пиша ,че всичко е заради лошите пътища--- а защитниците на властта ще пишет ,че езаради книжките и несъобразена та скорост и ще треперят ден по скоро да напълнят хазната с по високи глоби...Ако предната катастрофа с автобус и жертви бе на място с мантинела онзи автобус нямаше да се обърне в дълбоката канавка,ама вие не жената с колата обърнала автобуса...стига сте прехвърляли вината на шофьорите с тъпизма несъобразена скорост ,броя на автомобилите не сответства на пътищата.
93
5
 
31
 
! Отговори
Мегавъзмутен преди 5 години
Забрана за движение на автобуси над 10 годишна възраст? Ама как ние убиваме бизнеса. Задължителни колани за междуградските автобуси? Е хайде сега, ще се удушим с тези колани. Камери във всеки автобус? Ама защо трябва да се записва, шофьорът как ще говори по телефона, как ще упавлява с джапанки? Това не е инцидент, това е резултат от нищонеправенето в министерството на този, който знаете какво се случи с детето му. Бог да прости загиналите, в Индия и Пакистан е по-безопасно да пътуваш с автобус!
92
1
 
24
 
! Отговори
внимание преди 5 години
Ниско качествените Пътища на Борисов убиват вече масово но за сметка на това крайно корумпираните КАТ направиха глобите министерски!R.I.P
91
1
 
38
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Колегата пита за какви грехове плащаме,като цяло плащаме затова че начелото на държавата е пожарникар а заместникът му е физкултурник,тоест живеем не в демокрация а идиотокрация!Затова ще плащеме докат не ни узреят на нас тиквите!Пътщата и цялата ни инфраструктура е апокаптична,то само с една две магистрали постлани с никокачествен асфалт не става и да се тупаш в гърдите,и селяците да изпадат в овче умиление от тези тиквени градежи!Рибата се вмирисва знаете...Вичко ще гори,разпада и пропада!
90
1
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Не е за говорене
89
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И стъкмистика да е, пак лошо. Загиналите са трайно над 1000 годишно. А в такъв случай и да ги криеш, и изкуствено да ги завишаваш - все зле. При това при автопарк в пъти по-малък от сегашния.
88
2
 
31
 
! Отговори
министре спиш ! преди 5 години
Когато транспортни фирми печелят търгове за линии по третия начин, когато автобусите им са от ледената епоха, когато за шофьори се наемат нископлатени пенсионери и хора с пристрастия към алкохола, то няма как да няма катастрофи и то с такъв характер. Кмета към чиято община е сключен този договор да дава оставка но това няма да върне хората. Какъв министър , какъв транспорт ??? Вижте в малките градове - Сливен, Габрово, Казанлък, близо 40 градуса са вътре в градските автобуси. Хора припадат !!!
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Искаш да кажеш стъкмистиката.
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87 - пътя в дефилето е перфектен с 1-2 малки изключения
85
1
 
8
 
! Отговори
Комуниста преди 5 години
Да се национализират колите, за цда Нема катастрофи повече.
84
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука къде е?Нали е на всяко гърне меродия, няма ли да отреже някоя полицейска лентичка над произшествието?Или пак да си прави селфита с катаджиите, линейкаджиите и пожарникарите?!
83
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На соцтролчетата с Бай Тошо бих казал да идат на сайта на МВР, да видят статистиката (от 1951 г. насам е) и да се разкарат с жалката си пропаганда, за която им плащат жълти стотинки.