Застрояването на "Силистар" било фалшива новина

Кметът на Царево обясни, че било "политическа заигравка"
25 авг 2018 14:15, Петя Славова
22
 Застрояването на "Силистар" било фалшива новина
Плажът Силистар. Снимка: Dnes.bg

Кметът на Царево нарече "фалшива новина" информацията, че плажът "Силистар" ще бъде застрояван. "Това беше политическа заигравка от страна на опозицията", обясни Георги Лапчев.

Още по темата

"Твърденията, че на плажа "Силистар" ще се строи, са фалшиви новини. Твърденията са чисто политическа заигравка от страна на опозицията, която отдавна се опитва да създаде конфликт, а проблем реално няма". Това каза днес пред журналисти кметът на Царево Георги Лапчев, предаде БТА.

Поводът за извънредния брифинг бе разпореждане на премиера и председател на ПП "ГЕРБ" Бойко Борисов към кмета на Царево да задържи и да не изпълнява решението на Общинския съвет в Царево по казуса "Силистар" до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение.

Вчера на сесия общинските съветници в Царево гласуваха и дадоха разрешение за промяна на подробния устройствен план на терен до плажа "Силистар", където навремето са се намирали стопански постройки. Става въпрос за терен, който е на 500 метра от плажната ивица, уточни Лапчев.

Според него целта на това решение е била да се обособи общински път, който да осигури безпрепятствен достъп до плажа. Това е много важно, тъй като чрез него се преодолява ограниченият през последните години достъп за туристите до плажа "Силистар" от предишния собственик на имота. Съществуващият достъп до плажа представлява горски път, неотразен в кадастралната карта, преминаващ през частен имот, обясни Лапчев.

Кметът каза, че ако собствениците на имота предявят инвестиционни намерения, има процедура, при която Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите ще се произнесе допустими ли са те.

Към момента в Община Царево не са постъпвали инвестиционни намерения за строителство на частния терен.
На отбивката за плажа "Силистар", където се проведе пресконференцията, пристигнаха екозащитници, които категорично се обявиха срещу решението на общинските съветници. Те смятат, че това е първа стъпка към застрояването на един от малкото диви плажове в страната. Имаше и представители на БСП.

Кметът на Царево информира, че след седмица в Царево ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички заинтересовани страни по казуса "Силистар".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Да да преди 5 години
Всъщност каза, че плажът няма да се застроява, а районът на бившите свинарници - на 50м. от плажа(2ра линия). Така че новината, че плажът щял да се застроява си е фалшива от всякъде........
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последното изречение какво означава?Че корумпето не се е отказало.Изглежда е приело голяма корупционна вноска от бъдещите инвеститори, които засега се спотайват като мишоци и чакат кметчето им да опече работата.
16
1
 
2
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 5 години
Господинът Лапчев добре се е налапал май.Където управлява ГЕРБ винаги има далавери.Затова спретнаха онова шоу с кметицата на Младост, защото попречи на гербомафията да застроява междублоковите пространства.
15
3
 
8
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Фалшива новина е на баба му трътката. Знаем ги тези номера дето ги изприказва тоя.Кой ли знае колко пари е взел под масата, сега се чуди как да замазва
14
2
 
8
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Като е фалшива новина,защо Бойко им се връзва?Тактиката,крачка назад,не всякога е успешна!Курнелийка само това чака
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видехте ли оная самоковска *** как осакати Константин Величков с разни перончета на трамвайната линия? И така платната от трилентови, стават двулентови. Там ще има колосални задръствания! И пак заради пусти кражби!
12
2
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Фактът, че Бойко се намесва в случая, говори, че въобще не става въпрос за "фалшива новина". Но огромният гаф на местната власт, която тотално доминирана от ГЕРБ по Черноиморието, трябва д абъде замазан. И Цветан Цветанов издава заповед: "да се говори за случката като за фалшива новина и да се пришие, акто игра на опозицията. За да не излезе като наша кадрова некадърност, мошеничество и откровен лобистки бандитизъм". Идват местни избори, догодина и това е една огромна черна точка за ПП ГЕРБ
11
14
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
Хора, не се връзвайте на простотиите на биволъ, внесеното решение на общинския съвет е за пътя, минаващ през частния имот, който е урбанизиран още 90-те. Единствените механизми на общината са ограничаване на строителството, което, между другото, го пише във въпросното решение - за който си е направил труда да го прочете. Внесен проект за строеж също няма. И между другото, всички новини за Силистар, Корал, Пирин и т.н. винаги се появяват, когато трябва да се отклони вниманието. Случайност?
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия почват съвсем да се подиграват с нас. А решението на общинския съвет, документирано и внесено, и то ли е фалшива новина??!ОСТАВКА!!!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година се разправям с мутраците на ГЕРБ за паркотаксата на Силистар като си мислих, че това е тавана на наглостта, но с това намерение за строеж тея минаха всякакви граници. Много наивно е да си мисля, че дъното е стигнато. Оказва се на територията, че дъното е бездънно..
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този грозен сериал стана банален!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даде задна, корумпето ньедно гербераско ...
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги, когато на ГЕРБ им лъсне поредната схема и далавера и им се попречи да крадат, веднага стават виновни опозицията, Орешарски и Путин.Не ви ли омръзна вече тоя цирк.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял живот интриги, вместо да се хванат да свършат нещо.
4
0
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАЗВАМ ВИ ГО ОТ "ПЪРВА РЪКА " : " СИЛИСТАР Е ПРЕКРАСЕН ЗАЛИВ ,НО КУРУ ДЕРЕ /ДО БЯЛА/ БЕ ПО ДИВО И ПРОВЛЕКАТЕЛНО ,НО ПОБЕДИХА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПОДКРЕПЯНИТЕ ПАРТИО-ПЛАЩАЧИ / СМЪРТНИ РАЗБИРА СЕ/-ПРОИЗВОДНИ НА ДС И СДС !!!
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре и на тоя гербераст опозицията му виновна! Доколкото видях по телевизията лично тиквата се изходи така, че за каква опозиция иде реч, а ако е фалшива новина кой лъже тиквата или подчинения му по партийна линия кмет.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ченгета и на политици - не вярвам. Като кажат нещо винаги е обратното. КТБ като тръгна да фалива първите дни помните ли ? Всички политици, вкл. онзи мишоk Искров - всичките казваха "не се притеснявайте, банката е ликвидна и стабилна".
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, фалшива новина! Пробват социалните нагласи.