Експерти с тежка прогноза: Адът край Своге ще се повтаря!

"Има низ от грешки на държавата срещу войната по пътищата"
27 авг 2018 22:09, Екип на Bulgaria On Air
25

Инцидентът край Своге няма да е последният, защото мястото и участъкът не са проектирани правилно и самият път е опасен. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" Христо Радков, председател на Българското обединение на шофьорите.

"Ако пътят беше проектиран тази вода да се оттича, просто щеше да е мокър", каза Радков.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов също се съгласи с мнението, че пътят, на който стана фаталният инцидент, е зле направен.

"Тези, които са направили пътя, са го направили през пръсти. Не е случайно. Това са низ от грешки и низ от поредица грешки на държавата във войната по пътищата. Държавата е виновна", настоя Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че политиката на управляващите срещу войната по пътищата трябва да бъде изцяло нова.

Йонко Иванов попита дали след инцидента с този автобус нещо е направено, за да бъде обезопасен този участък, защото отново времето се разваля и на това място пак има сериозни предпоставки за нов тежък инцидент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Чичо Иван преди 5 години
Ще сеповтарят, тепърва. Има не "низ от грешки", има низ от лакоми *** които се хващат за власт за 1-2 години, намират всички пролуки да свият стотици милиони и изчезват "безследно". Докарали сме я до безобразие, не съм сигурен че има друго дъно, което да ударим. Всичките в затвора! Народът им плаща ухолието и резиденциите за милиони!
14
5
 
1
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
Веднага да построят покрив над целия път, за да не го вали дъжд и сняг.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оня с "Аз ви построих" и "Аз ви дадох" кога ще се изкаже по въпроса за качеството на построеното и дадено, че още си спомняме бул. Бъкстон, който почна да се кърти преди даже и лентичка да му отрежат...
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас какво ли не е на "ако", е... Стига с това Ако и Дано.
11
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България откакто е Тиквун на власт се краде като за световно.Този по-долу е прав за швейцария и Австрия.В Швейцария годишната винетка за лека кола е 40 франка (около 65лв) а само тунела Сан Бернардино 6.5 километра. Като влезеш имаш чувството че няма свършване.Ако такова нещо се построи в Бг (НИКОГА) ще ви вземат по 50лв на минаване.Второкласните пътища в планината са с извънземен асфалт. като го нагрее слънцето свети.С този крадлив премиер не ми с4 мисли какво ви чака.Дупе да ви е яко
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетила се Мара да се побара...............ХА-ХА-ХАВ Бг пътищата са Ад.Тиквата реза ленти ама сега ще му се върне като бумеранг.Той си мисли че това е баница, режи и яж ............ама НЕ Е.Сега ще излязат и ПОДКУПИТЕ които са му плащани.Много хора още ще умрат но Тиквата ще си го получи.
9
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека ви кажа нещо. Автобусът е влязъл в насрещното движение, след което панически се е върнал и е скочил през мантинелата. Там не е завой, а почти прав участък. Откъм склона има непрекъсната бетонна стена, която спира водата и не може да е имало никакви реки по платното. Асфалтът е перфектен, без нито една дупчица. Шофьорът се е заблял, влязъл е в насрещното, след което рязко е навил десен волан и е станала белята. Същата паническа реакция беше причина за катастрофата на Ивкони.
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доброто проектиране на пътищата няма да намали птп като това но ще намали щетите от тези тези птп.Иначе в българия има много пътища които при шофьорска грешка може да доведат до фатален край.
7
11
 
17
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Тия мунчовци не са никакви пътни експерти! Понятие си нямат от пътно строителство, но за журналята са ЕКСПЕРТИ-И-и ...
6
23
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Този път е така от години преди да се е родил Борисов ,бе мушморок..И цялото дефиле си е рисково.Ако искат да не е хлъзгаво да върнем макадама. Просто трябва да се кара внимателно Ако почнем да правим разбор на всеки планински завой няма да ни стигне нито време,нито хора,нито пари.Нужен е разум зад волана.
5
10
 
4
 
! Отговори
65 преди 5 години
А ,хоспода експерти ,да ви питам аз -защо и кога е започнал адът,икокото повече плещете ,по_бързо ли ще се оправят нещата
4
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващите имат само една политика, а тя е да крадат възможно най-много за максимално кратки срокове.Виновни сме ние, че им позволяваме!
3
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте как се прави планински път в Австрия или в Швейцария - дренаж, асфалт, хоризонтална и вертикална маркировка. Движението по тези пътища е безплатно, плащат се само магистралите, които пък съвсем нямат нищо общо с нашите. Швейцарската винетка е дори по-евтина. Тук и шофьорите са зле - масово нарушават умишлено правилата поради липсата на контрол, и пътищата са зле. Резултатите са налице - челно място в ЕС по загинали на пътя.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата е виновна", настоя Иванов....... Коя е държавата Иванов държавата сме ние народа ако няма народ няма и държава. По правилно е да се каже управниците на тази държава. А управниците вси4ки ги знаем. Това са едни индивиди които са се пребоядисали и незнаят какви са. А пък едни други индивиди ги избират като си мислят 4е те не са това което са били. Както се казва. Преоблякъл се Илия погледнал се пак в тия. Та виновните са не народа а управниците на този народ. господин Иванов.
1
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така работи бандата на Б.Борисов!...