Разследват фирмата, ремонтирала пътя край Своге, вече е отворен

Столичната община ще плати погребенията на жертвите
Обновена: 27 авг 2018 18:27 | 27 авг 2018 18:20, Веселина Йорданова
64
Разследват фирмата, ремонтирала пътя край Своге, вече е отворен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община ще поеме разходите за погребение на всички загинали в тежката катастрофа край Своге. Всички жертви са жители на Столична община. Предложението за това е на кмета Йорданка Фандъкова, съобщават от пресцентъра на Общината.

Още по темата
Най-много загинали – 15, са от софийското село Световрачене.

15 тежко пострадали са настанени в болниците "Пирогов", ВМА, "Св. Анна" и "Царица Йоанна", като някои са с опасност за живота.

Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти за тях е ежедневна. Всеки, който желае да помогне, може да дари кръв в сряда от 10.00 до 14.00 ч. в Първа МБАЛ, ет. 1 кабинет 32.

Кръв може да се дари всеки ден и в Националния център по трансфузионна хематология. Работното време там е от 08.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 16.30 ч., а в събота и неделя – от 09.00 до 15.00 ч.

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Възстановено е движението по пътя Своге - София, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Движението беше временно ограничено в двете посоки поради извършване на оглед от прокуратурата на мястото на тежкия инцидент от събота и изтегляне на катастрофиралия автобус.

Междувременно от "Трейс Груп Холд“ АД съобщиха, че днес в централния им офис следователи от Националната следствена служба са извършили проверка във връзка с разследването на състоянието на път II-16 Елисейна - Своге.

По-рано от фирмата, извършила последния ремонт на участъка, заявиха, че възложителят в лицето на Агенция "Пътна инфраструктура" и проектантът по проекта определят как да бъде извършен ремонтът.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
7
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Днес.бг, моля оправете си заглавието.Граматически и смислово е неиздържано.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправете си заглавието, неграмотни ***.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла България е затънала в ремонти,изписват се все повече милиони,а пътищата стават все по-трагични.Елементарна схема за крадене на пари,възможна само в мафиотски държави.Само на деца може да не им е ясно какво се случва.Държавата твърди че непрекъснато молела Трейс да ремонтира участъка.Значи виновника е само един-държавата и нейните шефове,затова че не са смазали Трейс с цялата сила на закона.Оставка,дела и всички управляващи в затвора за злоупотреби и геноцид срещу населението
47
3
 
1
 
! Отговори
To преди 5 години
било много хубаво асфалта да е виновен...тогава и аз да взема да натоваря един автобус хора, да се движа, както журналята пишат с ''умерена скорост''...пък кавото сабя покаже...може пък и да не взема ''умерено'' живота на 17 човека и да не направя ''умерено'' инавалиди повече от 17 човека. Ако ли не- Бойко е виновен!
46
1
 
5
 
! Отговори
герп преди 5 години
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ , а
45
1
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Не го пиша, за да защитавам Трейс - един от най-противните хора за мене е Антон Дончев.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще разследват, разследват и дотам! Най-много шоферът да изгърми. Колкото до Управителният Съвет на ТРЕЙС Груп - те са АБСОЛЮТНО НЕВИННИ, те са там да си получават огромните хонорари, а не защото имат съответните компетенции. Ако имаха поне капка свян, просто нямаше да са там!!!
43
10
 
9
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Да се твърди,че шофьорът няма никаква вина е абсолютно несериозно и смешно! Дори и да има и други обстоятелства, които намаляват вината му това не го прави невинен за катастрофата- смъртта на 17 души и осакатяването на още толкова...
42
1
 
22
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Излизат и имената в Управителният Съвет на ТРЕЙС Груп ...на СТЕФКА КОСТАДИНОВА - защото тренирала висок скок на асфалт и е компетентна....СТ. ВОДЕНИЧАРОВ - шеф на БАН- щеше да ни става президент....ВЛАДИСЛАВ САВОВ - конституц. съдия - защото знае законите...правните .НО НЕ МОРАЛНИТЕ !!! ОТВРАТ!!!! ГНУС !!! Не се наядохте бееее.ЧЕРВЕНИ *** !!!
41
2
 
19
 
! Отговори
Цитат на свидетел преди 5 години
"Според мен шофьорът не е виновен. След катастрофата той беше в шок. На въпросния завой течеше река. Тя повдига колата ти. Не знам защо не се говори за мантинелата. Тази не е счупена от рейса, а е от друг инцидент преди месец"
40
13
 
2
 
! Отговори
Задочни репортажи преди 5 години
Но нека хвърлим око на обществената структура у нас, каквато тя е установена десет години след навлизането на Червената армия в България. Начело стои главният български феодал, който е назначен от СССР, за да управлява от негово име страната. Българският произход на феодала е въпрос на елементарна куртоазия. По същество феодалът е висш съветски държавен чиновник и неговата лоялност е към съветската държава. Той притежава властта на абсолютен монарх по отношение на всичко.."Георги Марков
39
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев оставка, да поеме отговорност! Вън отмпрезидентската институция тоя ***, чийто баща сгази с Мерцедеаа си инвалид!
38
0
 
17
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
А в Надзорният Съвет на - Трейс Груп е ПИСАТЕЛЯ АНТОН ДОНЧЕВ !!! Никога не е късно да станеш за смях ! И това *** ще го запомним не със романа - ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО . а със ДАЛАВЕРИТЕ !!! Не се НАЯДОХТЕ БЕееееее..ЧЕРВЕНИ *** ..ОТВРАТ !!!....ГНУС!!!!!!
37
1
 
25
 
! Отговори
Тотев преди 5 години
Каква мантинела е това, една крава да се отърка и ще падне, а пишман инженерите Михайлов и Глосов ми говорят глупости, кой ви даде дипломи?!
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИКВАТА УСЕЩА ЧЕ АКО НЕ СЕ ДИСТАНЦИРА СЕГА , СЛЕДВАЩИЯ ЩЕ Е ТОЙ , ХЕРАКОВСКИЯ ХИТРЕЦ ИМА НЕВЕРОЯТНО ЧУВСТВО ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ , РЕЗОННО ЩЕ ИМИТИРА АКТИВНОСТ САМО , ЩОТО ОНИЯ АКО СЕ РАЗПРИКАЗВАТ ЦЕЛИЯ КАБИНИТ ЩЕ ТРЕБЕ ДА ВЛЕЗЕ У КАУША , СМЕЛИ БЪЛГАРИ СА ГИ ПОСОЧИЛИ ТИЯ НЕЩА ПРЕДИ ГОДИНИ , АМА ЩО ДА ИМ ОБРЪЩАТ ВНИМАТИЕ, УПРАВЛАВАТ ВИ МАФИОТИ УБИЙЦИ , ДАЙ МАЙ ВАЙ , ГНУСНА МАРОДЕРСКА ПАСМИНА НЕМА ДА Е ЛОШО ДА ПОФЪРЛИТЕ НЕКОЕ ОКО НА КАДРОТО
35
1
 
16
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
Значи затова се затичаха да я фалират. Ясна работата.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комарницки хубаво е карикатурил Тиквата : Имам обществена поръчка за черни знамена !Герберотъпчета коментари .....
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Босият продължава да гладува...
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка бе, червени крадци!
31
0
 
30
 
! Отговори
Другите ги съдят преди 5 години
Тази фирма - строител трейс груп...прави безобразия и основно усвоява държавни и европейски средства за милиони, а строи некачествено за 5 лв , останалото се ......., защото тук няма контрол и санкции върху тях. Ама си повярваха много, че тук никой не им търси отговорност за безчинствата и отидоха в Чехия да строят водопровод за 9 млн. Евро...ама чехите не си поплюват и сега ги съдят за до 10 млн. лева. От май 2018 , ще видим колко ще ги одрусат, че там номерата им не минават. Само тук