Разследват фирмата, ремонтирала пътя край Своге, вече е отворен

Столичната община ще плати погребенията на жертвите
Обновена: 27 авг 2018 18:27 | 27 авг 2018 18:20, Веселина Йорданова
64
Разследват фирмата, ремонтирала пътя край Своге, вече е отворен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община ще поеме разходите за погребение на всички загинали в тежката катастрофа край Своге. Всички жертви са жители на Столична община. Предложението за това е на кмета Йорданка Фандъкова, съобщават от пресцентъра на Общината.

Още по темата
Най-много загинали – 15, са от софийското село Световрачене.

15 тежко пострадали са настанени в болниците "Пирогов", ВМА, "Св. Анна" и "Царица Йоанна", като някои са с опасност за живота.

Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти за тях е ежедневна. Всеки, който желае да помогне, може да дари кръв в сряда от 10.00 до 14.00 ч. в Първа МБАЛ, ет. 1 кабинет 32.

Кръв може да се дари всеки ден и в Националния център по трансфузионна хематология. Работното време там е от 08.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 16.30 ч., а в събота и неделя – от 09.00 до 15.00 ч.

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Възстановено е движението по пътя Своге - София, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Движението беше временно ограничено в двете посоки поради извършване на оглед от прокуратурата на мястото на тежкия инцидент от събота и изтегляне на катастрофиралия автобус.

Междувременно от "Трейс Груп Холд“ АД съобщиха, че днес в централния им офис следователи от Националната следствена служба са извършили проверка във връзка с разследването на състоянието на път II-16 Елисейна - Своге.

По-рано от фирмата, извършила последния ремонт на участъка, заявиха, че възложителят в лицето на Агенция "Пътна инфраструктура" и проектантът по проекта определят как да бъде извършен ремонтът.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно момченце , министерче , заяви : За ремонт са 6000 км пътища в България . От десет години не са пипнати .Има още асфалт за усвояване . Герберчета българската държава е трагедия при Собственика на ГЕРБ !
29
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 365 дена в годината Герб нямат празно. Всеки ден - нов `сюрприз`Докога ще издържим така не знам.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В друг сайт прочетох, че същата фирма строи и метрото в София.Да разбираме ли , че качеството на строителството е същото?Щото не ми се мисли.-------------Да разбираш! И мислИ !
27
0
 
22
 
! Отговори
Свилен Щерев преди 5 години
Другарю Цажаров и сега,ако не се самосезирате.....Нека се научат имената на възложителите,изпълнителите и тези,които са приемали.Но извадете имена на хора,а не тази фирма,онази агенция.Имената на виновниците трябва се изнесат и тези хора никога,ама никога да не могат да заемат тези длъжности и да печелят търгове.Сега да видим колко струвате Вие.
26
14
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
еееееех, какви "хубави" пътища имаше когато бсп управляваше........., нали другари!
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо , ти Тикво , изгони жителите на Хитрино и унищожи всички улики ! А сега , сега накъде мишок ?????? Тези защитници на собственика на ГЕРБ , засрамете се , боко.луци !
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В друг сайт прочетох, че същата фирма строи и метрото в София.Да разбираме ли , че качеството на строителството е същото?Щото не ми се мисли.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ти се обърне колата,пътища мноого-народна поговорка!Подир дъжд качулка-подир сватба булка..и други народни мъдрости за подобни неща!
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Необяснима любов има между Бойко и Трейс груп. Фирмата постоянно получава държавни поръчки, включително и за строежа на метрото, а акции от фирмата притежава и министър Порожанов, така че можете да си представите при такъв политически чадър какво ще установи проверката на фирмата- "шофьора е виновен".
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да осъди герберастките разбойници и убийци докато са на власт.Искрено се надявам обаче, веднага след като паднат от власт да ги видия в затвора.Борисов, Цветанов, Цацаров, Московски, Павлова, Фандъкова, Цачева, Атанасова - цялата герберастка из мет в раирани пижами.
20
1
 
21
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
А спряха ли ремонтите, които се извършват от същата фирма на други места? Дори в София в момента течали ремонти на същата фирма! Не ми се умира, заради крадците от ГЕРБ! А на вас????
19
3
 
28
 
! Отговори
Пак за ГЕРБ гласувай преди 5 години
При катастрофата на Московски вината е на мистичната "бабуна", сега ще е виновен шофьора. Е, лично полицейския началник на Своге е пускал 5-6 сигнала за ниското качество на ремонтирания участък, но това са подробности. Пак за ГЕРБ да гласувате!След още един мандат на тези некадърници, просто няма да остане никой на Територията и всичко ще е наред.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само 6 години до пенсия остават на водача!
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли луканка са изпукали комисията при приемането на негоден път.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, да, де! Но по уж националния ефир намекнаха за 2013 - 2014 г. През 2016 само издали документа за високо качество! Първото обявиха с кресчендо, останалото у края чрез ре минор!
15
1
 
21
 
! Отговори
инж. Ганев преди 5 години
Това е винаги, когато Изпълнител възлага поръчката на под-под-изпълнителиЗащото така се прави Далавера.
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново само димки и пушилки.Фирма ТРЕЙС АД е на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Цветелина Бориславова.Така, че чакайте от умрял писмо ...
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И вас да ви бутнат през мантинелата по нанадолнището и вие ще вдигнете 55 км!
12
1
 
24
 
! Отговори
до тънък намек преди 5 години
Ремонтът е правен 2016-та, а това е фирмата, която ГЕРБ редовно наема за изпълнител на проектите им.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова щяла да плаща погребенията на загиналите с общински пари. А защо пак с наши пари ще плащаме чужди грехове? Общинските пари не са ли от нашите данъци и такси? Всеки от нас самостоятелно ще почете загиналите със собствени парички. Ей верен е израза С чужда пита помен прави. Не се ли срамува ревливата даскалица?