Сашко сам се затворил в колата, заспал и... починал. Топлинен удар!

Навън градусите били 33, а в затвореното купе скочили над 50
27 авг 2018 16:15,
65
Сашко сам се затворил в колата, заспал и... починал. Топлинен удар!
Снимка: flickr

Нелепа смърт застигна Сашко, на 2,5 години, от сливенското село Жельо войвода.

В неделния следобед незабелязано се вмъкнал в колата на родителите си, която била паркирана незаключена в селския им двор, затворил се вътре и заспало на задната седалка.

Когато го намерили три часа по-късно, Сашко бил проснат безжизнен на седалката.

Веднага малчуганът бил закаран с линейка в сливенската областна болница "Д-р Иван Селимински" и приет по спешност в реанимацията, но лекарите не успели да спасят живота му.

Още по темата

Сашко починал от топлинен удар, без да дойде в съзнание, пише "24 часа".

В неделя температурата в Жельо войвода достигнала около 33 градуса, а в затвореното купе на колата, където били спуснати и стъклата на прозорците, вероятно е надхвърлила 50 градуса. Въздухът вътре бил нажежен като в пещ.

Родителите на детето Божанка и Руси, които са от ромски произход, живеели заедно без брак, но имали общо 4 деца. Те изобщо не разбрали кога най-малкият им син проникнал в автомобила.

В неделния следобяд двамата събаряли полурухнала постройка в двора на къщата си и улисани в работата си се сетили и потърсили Сашко твърде късно. Вероятно са мислили, че момченцето им си играе, някъде на сянка.

По думите на кмета на село Жельо войвода Стоян Генов, почернените родители били трудолюбиви хора, които не разчитали на социални помощи, за да оглеждат двете си момичета и двете си момчета.

Доскоро работили в Гърция и дори купили една от изоставените къщи в селото, за да настанят в нея многолюдната си челяд.

Сигнал за трагедията бил подаден в полицията от спешното приемно отделение на болницата, уточниха днес от ОДМВР в Сливен.

По случая е образувано досъдебно производство, извършен е оглед на местопроизшествието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
калпави родители са преди 5 години
Много жалко за малкия! Заради такива родители в Скандинавия и Великобритания социалните отнемат родителските права и за другите им деца и ги дават в приемни семейства, при ОТГОВОРНИ приемни родители. У нас естествено -нищо няма да се случи. Който е гледал малки деца, знае че няма такова нещо като 5 минути, една минута, един час и пр., белата става много бързо и затова се казва "гледам дете...", а не "оставил съм го да играе някъде из двора..".До автора: какви са по-произход-няма значение
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Когато имаш 4 деца играещи из двора е лесно да не ги мислиш поотделно. Те обикновенно се грижат едно за друго"Трябва да не си в ред с главата, за да вярваш в тая теория. Грижат се, доколкото ако някое писне, ще дотърчат всички, но ако едно липсва, другите няма да забележат; както е и станало.
32
5
 
18
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Бе направо кажете, че Сашко се самоубил, както е най-удобно. Въобще не ми е ясно как толкова време никой не се е сетил, липсва.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пълни глупости.аре- влязъл, окей.заспал - много малко вероятно.ама да не се събуди от жегата и да умре заради това?че даже се и заключил преди това....пълни глупости, родителите най-вероятно са го заключили в колата за наказание или да не им виси на главата.
30
1
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Повече от 5-10 мин да го няма 2-годишно около теб и да не тръгнеш да го търсиш?! Какво да говорим за 3 часа!
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две годишно дете е невъзможно да отвори само врата на кола и да влезне, просто шведите така си гледат децата, ако отцелее живее. Ще припомня за децата дето се удавиха или за това, което го уби куче. Случайте може би са много, но това са по скорошните. Много жалко за детето.
28
1
 
13
 
! Отговори
L преди 5 години
Е каква марка е тая кола, дето прозорците и се спускат при затваряне?
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бащата карал ли шофьорски курсове та и таралясник има?
26
1
 
24
 
! Отговори
Е преди 5 години
к'во сега оправдават ли ги ? 0.о Три часа да не потърсиш детето си,което няма 3 години. :/
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автомобила е бил в двора вратата не е била затворена както и аз правя когато е много топло и съм паркирал на двора. Само 4е аз съм направил така 4е вратата да неможе да се затвори ако детето ми се ка4и в колата. Имам 4 годишно дете и то 4есто го прави този номер с ка4ването в автомобила. Но вратата е отворена докраи и съм я блокирал да не се затваря. В този слу4аи е била отворена до средата детето сее ка4ило и по някаква при4ина вратат се е затворила което е довело до нещастието.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може някое от другите деца да го е затворило.
23
1
 
38
 
! Отговори
Борис преди 5 години
Колко верни и точни коментари се изтриха...Ето затова поуки няма-омагьосания кръг се върти благодарение на безскрупулните "медии", които трият всичко правдиво и оставят манипулативното и скандалното.Хора мъдри са казали-Каквото посееш, това ще пожънеш...Сеете глупости и ще отгледате точно такова поколение, за да има работа за вас-господарите на простащината
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато имаш 4 деца играещи из двора е лесно да не ги мислиш поотделно. Те обикновенно се грижат едно за друго. Хората са се радвали на новия си имот и ентусиазирано разчиствали стари бараки. Жалко, че им се е случило нещастието! Не мислете, че никога не може да ви се случи!
21
0
 
38
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Да не потърсиш 3 часа дете на 2,5 години,а да мислиш,че си играе някъде на сянка,сякаш не е нормално...
20
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф, то българите и по едно дете нямаме и на село от годинини не сме стъпвали , но веднага развихме конспирацията, че родителите сами са затворили детето за да не им пречи докато колата е била на сянка и не са съобразили че слънцето ще се извърти и ще напече купето....
19
5
 
42
 
! Отговори
СЪВСЕМ преди 5 години
отговорно ТАКИВА "родители" трябва да се ЛИШАТ от възможността да създават деца, НИТО да осиновяват.( знаете как.)ДЕЦАТА се наблюдават, не се оставят БЕЗ надзор до 12г. възраст.Какви ГЛУПОСТ ми говори кмета? И защо се прехвърля ВИНАТА на едно детенце на 2.5г, което е още бебе.??? ВИЕ НОРМАЛНИ ли сте? Така ли оставяте ЛИЧНИТЕ си деца? Ами да дойдат да ви ги отнемат от социалната служба!ТОВА е УБИЙСТВО.( на РБългария й трябват КАЧЕСТВЕНИ родители и качествени деца. )
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа, *** ....
17
0
 
16
 
! Отговори
Handel преди 5 години
На две и половина години дете не може само да се заключи както писаха преди аффтърити, но да, може да се свие на задната седалка и да се унесе и да заспи.
16
0
 
50
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
2.5 годишно не мое го оставиш без надзор за повече от 5 мин, тея го зарязали за часове.
15
0
 
27
 
! Отговори
Баба ми преди 5 години
Казваше:"Утаряи си дзъркалите га имаш мали дяца, дан ми ривеш после"