Тръгва! Търговският регистър – потръгва... от 16 часа

Твърдят, че всечки функционалности са възстановени
27 авг 2018 12:07,
19
Тръгва! Търговският регистър – потръгва... от 16 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно от днес, похвали се от там.

В съобщение до медиите се казва, че всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури.

От 16 часа днес всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени, обещават от Агенцията по вписванията.

Припомняме ви, че сривът в системата на регистъра продължи близо две седмици, като и до ден днешен причината за техническата повреда не е ясна.

Кризата доведе до оставката на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
АЙНЩАЙН преди 5 години
До zeus: НА КОЛКОТО И НА КОГОТО ТРЯБВА - ТОВА Е БИЛА ЦЕЛТА НА УПРАЖНЕНИЕТО, НАРЕЧЕНО СРИВ НА РЕГИСТЪРА.
13
0
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Кой ти каза, че са в пъти...Не може да се твърди така на ангро нещо, за което нямаш точна информация. Естестввено, някой някъде взима малка заплата, а друг прекалено голяма.В държавната администрация има значение и кой роднина те назначава.За този т.ъп регистър, годишно дават по 10 милиона да работи.Като се има в предвид, че софтуера не се променя, хардуера също, за какво отиват тези пари?Явно не малка част отиват за заплати. Друг въпрос е за чии заплати.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгва! Търговският регистър потръгва... от 16 часа Твърдят, че всечки функционалности са възстановени ...А възстановена ли е цялата информация от него? - голям, много голям въпрос
11
1
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Това е срив на държавата.Заплатите на държавните ИТ специалисти са в пъти по-малки от тези в частните фирми.И кой очаквате там да работи?Нормално е - за толкова пари толкова.Според мен държавата трябва да си има собствена малка ИТ фирма с високоплатени спецове.Те трябва да правят архитектури за важни сайтове, както и да работят за електронно правителство, електронни избори и т.н.Но нема да стане с 700 лв на месец за "спициалист".
10
0
 
13
 
! Отговори
куха-фирма преди 5 години
Аз съм загубена фирма, след срива не мога да си намеря другарчетата, а те всичките са колежки по евро-проекти и усвояемост на евро-средства! Моля някой, който знае къде са ми дружките, другите кухи-фирми, е и ние сме кухи като премиера, но поне дрънкаме от кинти и източено ДДС, ама тва вас раята не ви интересува, та помогнете ми!
9
0
 
7
 
! Отговори
нЕкой си незнаещ преди 5 години
Щом всЕчки функционалности са ОК значи ке върви, вЕрваме ви особено ако сте оставили и JAVA-та и Tomcat-а, хеле ако дисковете пак са WD Green и нека пак не са в RAID и нека архивите ги нема, че иначе ке лъснете кат кметицата в Младост, нале, а?!?
8
0
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Чудя се, кога е правен Disaster Recovery Test на тази толкова важна за страната и за националната сигурност система? А какви са им RTO/RPO? Колко терабайта данни има в този регистър?Май ще си остана само с чуденето...
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да познаем ли, че моментално ще крашне от претоварване след като цялата държава хукне да проверява дали не са откраднали някоя фирма. Много ще се изненадам ако издържи на натоварването :)
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква една седмица? от 5 август няма Търговски регистър!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седи дедо Йоцо Банкянски и гледа ИДЕ ЛИ Търговският регистър! От една седмица иде, ама се не види! Бравос!
4
0
 
15
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
Да бяха казали има огромна авария до месец ще тръгне не те след 2 дни до петък след 3 дни другата седмица началото на тази края на седмицата бом бок омазаха се мата хари
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на калинките на ПП ГРОБ! Един от най-важните регистри в държавата не могат да го отпавят 3 седмици! Виновни съответно няма, има само един изгорял бушон на който нсказателна отговорност не може да се търси!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конова като си поръчваш ръкавици за косми през мен ще минаваш на отчет през мен *** маи иначе
1
1
 
31
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Остава отворен въпроса данните на колко фирми са се "загубили" докато за възстановявали данните ;)