Врачански медици пак на протест! Искат заплати, бъдеще...

Граждани и майки на деца с увреждания подкрепиха лекарите
27 авг 2018 19:07, Анисия Иванова
21
Врачански медици пак на протест! Искат заплати, бъдеще...
Снимка: БТА

Медици от Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ "Христо Ботев", подкрепени от граждани и майки на деца с увреждания, протестираха днес заради забавяне на възнагражденията им и неясното бъдеще на лечебното заведение, което е в критично финансово състояние.

Протестът започна с минута мълчание в памет на жертвите от катастрофата край Своге. Хората казаха, че се присъединяват към мъката на близките на загиналите в деня на траур, но не са отменили протеста, който е бил планиран много преди да стане трагичният инцидент. Те изразиха признателност към екипите на врачанския център за спешна медицинска помощ, които участваха в спасителната операция край Своге.

Още по темата

Протестиращите заявиха, че вече исканията им са свързани не само с редовното изплащане на честно и отговорно изработените им възнаграждения, но и за бъдещето на лечебното заведение.

Според тях, не е ясно какво ще бъде това бъдеще и дали врачанската болница, която е с функциите на областна, няма да бъде закрита. Медицинските кадри продължават да изтичат.

Отделения, които са единствени не само в областта, се закриват или работят трудно, защото не могат да се осигурят кадрово графиците за дежурства или заради липсата на лекари-специалисти, разказаха за пореден път протестиращите медици, съобщи БТА.

Днес работещите в болницата са получили аванс за юли, а след десетина дни би трябвало да вземат заплатите си за август, допълниха те и попитаха трябва ли за всяка месечна заплата да излизат на протест.

Протестът премина мирно като участващите в него само се разходиха демонстративно бавно по пешеходна пътека на булеварда до болницата. Движението бе затруднено за десетина минути и полицията не се намеси.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Чудничко преди 4 месеца
До Чудене
Ти какво се чудиш? Да не мислиш,че ще гласуваме за червената напаст ?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
унищожаването на северзапда е държавна политика!!!!!!
16
3
 
5
 
! Отговори
Чудене преди 4 месеца
На следващите избори дали пак ще гласуват за герб? Ако някой от тях го направи, заслужава да бъде не закрита, а запалена болницата
15
2
 
2
 
! Отговори
Задочни репортажи преди 4 месеца
“…Но нека хвърлим око на обществената структура у нас, каквато тя е установена десет години след навлизането на Червената армия в България. Начело стои главният български феодал, който е назначен от СССР, за да управлява от негово име страната. Българският произход на феодала е въпрос на елементарна куртоазия. … По същество феодалът е висш съветски държавен чиновник и неговата лоялност е към съветската държава. Той притежава властта на абсолютен монарх по отношение на всичко.."

Георги Марков
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди соца. Нямаше беден северозапад. Хората произвеждаха. Търгаваха с държавите по Дунава. Обикновенни земеделци пращаха децата си на запад, не да работят , а да учат.
Никой не се натискаше да живее в София.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе затваряйте ги тези зле работещи болници бе! Там няма апаратура, няма консумативи, лекарите са демотивирани, работи зле. Имат желание, но само с желание не става.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не се сещат, че властта ги подканя да напуснат и тя да затвори болницата, като се оправдаят, че няма персонал. Няма да кажат: Затваряме врачанската болница. Опариха се вече така. Подмолно и хитро спират парите и чакат да се самозатвори.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обаче 1 200 000 000 лева за руски атомни самовари се намериха, нали?
Опичайте си ума за кого (коя червена мутра!0 гласувате, пак!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Във тая болница работят все още и санитари, най ниско платените хора по веригата, вършещи много неприятна работа. И въпреки това все още не са хванали автобусите за заводите в Ботевград. Докога обаче? А след като се предадат окончателно? Хирурзите ли ще въртят парцала? Враца отива на кино....
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
държавата извън софия функционира на издихание. данъците отиват за ром, полицай, лекар -ок. и тн. Но от изброените кое по добре - да идат за лекарите, които лекуват баба ти или за ромското дете, което ще те Окраде и прибие като порасне. айде без злоба, не че всички лекари са кадърни, ма кат си на умирачка не отиваш в махалата а в болницата
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
BSP IM DAVA PO 20 LV. DA PROTESTIRAT-OMRAZNA MI ZA LEKARI,KOITO MARSHIRUVAT ZA 20 LV.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
за съжаление северозапада вместо да е атракция за чужди инвестиции и за потоци от туристи, хората бягат и са останали предимно роми. Който може да бачка и има знания емигрира. Северозапада е раната на България далеч от търговйиката по морето, далеч от границите за търговия със съседни държави. Както училищата са пълни с ромчета, така не виждам бъдеще за болницата. С какво могат да се привлекат кадри там? уви....
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вместо да вдигате стачки започнете да произвеждате продукция. Да гледате нещо и да създавате нещо. Вашите заплати не идват от космоса , а от данъците на останалите които произвеждат. Правителството не създава пари , а сами ги разпределя. Време е да разберете, как функционира една държава, защото иначе още дълги години ще сте така.
5
8
 
13
 
! Отговори
лайнара преди 4 месеца
Тези май не са наясно, че заплатите са им ниски, защото и производителността им е такава. Чшш алоо, в Германия лекарите оперират по двама с една ръка, я да се си сядате на задниците и да се стягате.
4
6
 
9
 
! Отговори
Да бе преди 4 месеца
Тези сериозно ли не усещат невероятния икономически растеж или само се правят. Сигурно Нинова им е платила.
3
15
 
5
 
! Отговори
месара преди 4 месеца
комунистическите провокации и опити за дестабилизиране на държавата нямат край!
2
5
 
6
 
! Отговори
А викат ли преди 4 месеца
Кой не скача е червен? Не? Защо?
1
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
И да протестират и да не протестират след 50 години никой няма да остане във Враца, освен някой и друг неосигурен скандинавец.