Невежи родители! Можеше ли трагедията със Сашко да бъде предотвратена?

Семейството му правило ремонт, търсили го час, а той в колата – заключен
28 авг 2018 12:15, Екип на Dnes.bg
56

Момченце на две години почина, след като се оказа заключено в автомобил при температура навън от над 30 градуса.

Още по темата

Детето е било транспортирано до болницата в Сливен, където няколко часа по-късно починало. То било открито в безсъзнание от родителите му. Трагичният инцидент се случил в сливенското село Желю войвода в неделя следобед. Момченцето прекарало затворено в колата няколко часа.

"Подобен инцидент би могъл да се случи навсякъде по света, не само в определена общност. За съжаление обаче смятам, че такива неща ще се случват все по-често занапред, защото хората са все по-невежи. Те не само не са готови да бъдат родители, много често не са готови да бъдат това, което искат да бъдат", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Миглена Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR бившият зам.-директор на Държавната агенция за закрила на детето Христо Монов пък попита къде са били родителите на починалото дете, когато се е заключило в автомобила.

"Реакциите след подобни трагедии са един тест както за институциите, така и за нас като общество. Защото всяко дете трябва да бъде обгрижвано. Ако сами не си извадим поука от случващото се и не се стреснем, за да тръгнем в друга посока, няма да стигнем до никъде", отсече прихологът.

Според разказа на родителите на починалото 2-годишно дете, те правели ремонт, а синът им си играел покрай тях. Предполага се, че сам влязъл в колата и се заключил там. Инцидентът станал около 15:00 часа, а час след това родителите усетили, че го няма и започнали да го търсят. Открили го в автомобила и се обадили в болницата. Медиците настанили детето в реанимация, където то починало. Назначена е аутопсия.

Момченцето е най-малкото от четирите деца на семейството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало да става, но може би помите по лесно го преживяват...
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са ясни, но се сещам за един дето си уби детето и не е невежа не виждам статии в тоя "загрижен"сайт или случая е заметен забравете.Защо е така бихте ли обяснили???
12
0
 
20
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Как един час няма да разбереш че двегодишното ти дете го няма покрай теб.Че за това време може да се удави да го блъсне кола да се изгуби в гора....
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е точно щом става въпрос за децата на Бойко
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тях човешкият живот не е ценност ..
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са невежи, а безотговорни! Правят се на невежи когато стане въпрос за задължения към В и К! За права и кой колко плаща на избори са по компетентни от прокурора е народната полиция!
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеше, ако родители родителите не бяха прости роми.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вчера беше издъхнало в колата, днес в реанимацията, пишете все по толерaстно.Няма как тъмните да са го убили, по-добре светлите.
6
1
 
47
 
! Отговори
Народен театър преди 5 години
По-големи театрали от нашите тъмни съотечественици НЕМА.
5
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как дете на 2 години ще отвори врата на кола само, ще влезе в колата, че и вратата ще затвори! Пълни глупости и измислици са това на виновните родители, които вероятно са го оставили в колата, да си играе за да не им се пречка докато събарят постройката, без да са наясно че детето може да се задуши в нагорещената кола... Абсолютно невежество наистина!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лапето се гледа само, а те лични асистенти на леля си по програма за айляци! Тука сега една ще става асистент на 88 годишния си баща! Защото само дъщеря не стига! Пенсията му е прилична.
3
6
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
За 10 години ГЕРБ направи от България ромска държава. Факт !
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залостили са го там да не прави бели и са оползотворили детските за цигари и пиво!
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато им плащате само, за да се развъждат, така ще бъде! При тях е важна бройката, а не дали детето е обгрижвано, нахранено, обуто, изучено и т.н.